Reklama

Magio Sat rozšíril ponuku o stanice Jednotka HD a Markíza HD, SD verzie zatiaľ ponecháva v ponuke

Slovak Telekom dnes potvrdil zaradenie kanálov Jednotka HD a Markíza HD do svojej satelitnej platformy Magio Sat. Zákazníci nájdu nové stanice v Magio boxoch na programových pozíciách číslo 300 a 301. Počas písania tejto správy bol už u oboch staníc dostupný aj elektronický programový sprievodca (EPG), teletext k dispozícii nebol.
Pokračovanie nižšie:


Oproti novej DIGI TV, ktorá dnes tiež rozšírila svoj programový raster o spomínané dve HD stanice, však Telekom ponecháva vo svojej ponuke Magio Satu aj doterajšie SD verzie kanálov Jednotka a Markíza.

Magio Sat tak po dnešnom rozšírení má v ponuke už desať televíznych programov v HD kvalite (Jednotka HD, Markíza HD, HBO HD, NGC HD, DIGI Sport 1 HD, DIGI Sport 2 HD, DIGI Sport 3 HD, Slovak Sport 2 HD, Eurosport HD a Eurosport 2 HD).

Pripomeňme, že Telekom testuje ešte na satelitoch Thor a Intelsat aj program JOJ HD, ten však z dôvodu prebiehajúcich rokovaní s prevádzkovateľom televízie zatiaľ do svojej ponuky nezaradil. Test je dostupný v Magio boxe na konci zoznamu (programová pozícia 953).

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. ked uz je ten subeh nemohli by tie HD verzie aspon prehodit na poziciu 1 a 3 a SD verzie na 300 a 301 ? potom stlacim jednotku na ovladaci a mi stale hodi SD verziu

  2. SD verzie ponechavaju zrejme kvoli tomu, aby aj ti, ktori si este neaktualizovali set top boxy, mali funkcnu jednotku a markizu, neinformovani ludia by zahltili zakaznicku linku, takto to prejde v klude, kym sa boxy neaktualizuju automaticky…

  3. SDcka nechali v rastri, keby ich cely vyhodit tak by to urobili ako DIGI. Ti to jednoducho nahradili. Magio ich len pridalo k HDckam na pozicie od 300.

    hemendex nemyslim si ze je to kvoli neaktualizacii boxov. Ved ak by aj mali ludia neaktualizovane boxy tak na satelite by mohli este par dni vysielat ale v rastri uz mohli byt iba HDcka. Oni to vsak tak neurobili.

    1. „Oba kanály bude Telekom zároveň naďalej vysielať aj v SD kvalite,“ takto znie oficiálne stanovisko Telekomu. Ako píšeme v správe Magio Sat bude mať v ponuke aj SD verzie.

  4. HD verzia je ešte v teste a dosť často mi sekne obraz ale kedže mám novú Digi TV tak nemôžem prepnúť na SD verziu a práve podla mňa preto Telekom nechal v Magiu aj SD verziu, pre prípad žeby mali problémy s HD verziou.

Komentáre už nie sú povolené.