Reklama

Na tohtoročnom AB Workshope boli predstavené okrem iného aj nové prijímače LinkBox a AB CryptoBox

Ešte tento rok plánuje uviesť distribútor satelitnej techniky, spoločnosť AB-COM, na náš trh hneď niekoľko nových satelitných prijímačov. Majú to byť dva nové AB CryptoBoxy (AB CryptoBox 652HD a AB CryptoBox 600HD mini) a jeden Skylink Ready prijímač s licencovanou Irdeto čítačkou pod názvom LinkBox 7. Prvé predvádzacie kusy týchto nových prijímačov predstavila spoločnosť AB-COM minulý týždeň v stredu 5. novembra 2014 na svojom Workshope vybraným predajcom, ktorí sa s nimi už mohli reálne zoznámiť. Okrem toho spoločnosť predstavila aj novú radu prijímačov Openbox SX či linuxové prijímače VU+ a horúcu novinku Dreambox 7080 HD.
Pokračovanie nižšie:

Nový prijímač s označením AB CryptoBox 652HD bude mať všetky doterajšie funkcie prijímača AB CryptoBox 650HD, vrátane rýchlej a jednoduchej inštalácie, ktorú je možné zvládnuť už do pár sekúnd. Prijímač bude mať navyše okrem DVB-S2 aj DVB-T tuner. Vďaka dvom tunerom tak ponúkne svojim majiteľom rozšírenejšie možnosti napr. pri nahrávaní viacerých programov, poprípade v prípade výpadku satelitného signálu bude možnosť sledovať programy cez DVB-T. Maloobchodná cena ešte stanovená nie je, mala by však byť len o niečo vyššia ako sa aktuálne predávajú prijímače AB CryptoBox 650HD. Na trhu by sa tieto combo prijímače mohli objaviť ešte tento rok.

AB_CR652HD_b
Zadný panel prijímača AB CryptoBox 652HD

Druhým novým prijímačom od slovenského distribútora má byť AB CryptoBox 600HD mini, ktorý bude, ako už názov napovedá, menších rozmerov. Napriek tomu bude funkciovo totožný so súčasnou radou prijímačov AB CryptoBox 6xxHD. Oproti predchádzajúcej rade mini prijímačov bude mať navyše okrem externého IR snímaču aj externý displej či jeden USB port navyše. Externý displej umožní užívateľom v prípade schovaného boxu za televízorom pekne vidieť aj číslo kanálu či aktuálny čas a samozrejme veľmi jednoduché bude zistiť, či je v prijímač v pohotovostnom či prevádzkovom režime. Spoločnosť sa tak snaží vyhovieť svojim zákazníkom, ktorí sa pri starších verziách týchto mini prijímačov (AB CryptoBox 500HD mini) sťažovali na to, že nemali žiadnu LED diódu. Navyše v prípade externého LED displeja bude možné nastavovať aj jeho jas podľa potrieb užívateľa.

AB_600_m
AB CryptoBox 600HD mini

Okrem týchto noviniek bola prezentovaná účastníkom aj prvotná inštalácia, ako aj základné nastavenia a multimediálna časť dvojtunerového prijímača AB IPBox PRISMCUBE RUBY, ktorý je postavený na platforme XBMC. Následne nasledovala krátka približne 10 minútová prezentácia najnovších linuxových prijímačov VU+ Solo SE a Dreambox 7080 HD. Posledne menovaný prijímač je práve od minulého týždňa oficiálne v predaji aj u nás. Pracuje pod novým systémom Dreambox OS. Výrobca udáva, že by v ňom mali fungovať bez problémov všetky doterajšie pluginy či rozšírenia, na ktoré boli užívatelia zvyknutí pod systémom Enigma 2. Údajne však pripravuje aj nové pluginy a služby a to ako neplatené, tak aj platené.

V poradí tretej prezentácii boli účastníkom AB Workshopu prezentované najnovšie prijímače značky Openbox, medzi ktoré patria Openbox S2 mini, Openbox SX4 Base HD, Openbox SX4 HD, Openbox SX6 HD a Openbox SX9 HD (Combo). Všetky okrem prvých dvoch spomínaných modelov pracujú pod operačným systémom Linux.

Poslednou novinkou, ktorú si distribútor satelitnej techniky, spoločnosť AB-COM, pripravil ešte na tento rok pre svojich zákazníkov, bude nový licencovaný Skylink Ready prijímač pod názvom LinkBox 7. Bude menších rozmerov a hlavne cenovo dostupný. Presná cena však ešte nebola zverejnená. Okrem štandardných funkcií bude LinkBox 7 podporovať aj vybrané internetové aplikácie ako YouTube, Počasie či Wikipedia.

LINKBOX_7
LinkBox 7

Okrem satelitných prijímačov predstavila spoločnosť AB-COM účastníkom Workshopu aj svoje najnovšie produkty s portfólia LED produktov od holandského výrobcu CALEX.

 

 

01_ABW801_ABW501_ABW701_ABW601_ABW401_ABW301_ABW201_ABW1

Mohlo by vás ešte zaujímať