Reklama

Ericsson poskytuje mediálne služby pre fínsku MTV

Na základe novej dohody o päťročnej spolupráci bude Ericsson poskytovať mediálne služby a vysielacie služby, ako napríklad manažment médií a štúdiové zázemie, pre fínsku mediálnu spoločnosť MTV. Pre tento účel bola v Helsinkách vytvorená multimediálna centrála, z ktorej bude Ericsson obsluhovať okrem MTV aj iných klientov – či už lokálnych alebo zo zahraničných.
Pokračovanie nižšie:


MTV je fínska mediálna spoločnosť, ktorá vysiela celodenné spravodajstvo a zábavné programy. Patrí do švédskej skupiny Bonnier Group, ktorá pôsobí v 16 krajinách sveta. Podľa tejto dohody bude 45 vysoko kvalifikovaných odborníkov na prenosové služby presunutých z MTV do Ericssonu.

V rámci Bonnier Group Ericsson poskytuje mediálne a vysielacie služby aj pre ďalšiu dcérsku spoločnosť v rámci skupiny – TV4 Group. Od roku 2009 naviac Ericsson a TV4 Group tvoria spoločnú platformu pre rozvoj podnikania a techniky, ktorú obidve spoločnosti využívajú k novým obchodným príležitostiam.

Po dokončení akvizície Red Bee Media v máji tohoto roku má Ericsson dnes viac ako 2500 zamestnancov v oblasti televízneho vysielania a mediálnych služeb. V tejto oblasti patrí medzi popredných svetových hráčov.

Mohlo by vás ešte zaujímať