Reklama

České Rádiokomunikácie rozširujú ponuku digitálneho rozhlasu v Prahe o Rádio Blaník a City 93,7 FM

Do pilotného digitálneho rozhlasového vysielania (DAB+) v Prahe pribudnú od 1. septembra dve nové rozhlasové stanice Rádio Blaník a rádio City 93,7 FM mediálnej skupiny Media Bohemia. Informovali dnes o tom České Radiokomunikace.

Celkovo tak bude v pražskom multiplexe DAB+, ktorý pokrýva väčšinu hlavného českého mesta už 18 rozhlasových staníc.
Pokračovanie nižšie:

Sme radi, že sa nám darí pilotný projekt digitálneho rozhlasového vysielania rozširovať o nové stanice. Môžeme tak lepšie overiť technické parametre digitálneho rozhlasu a spresniť informácie potrebné pre plánovanie riadneho vysielania. Zároveň poslucháčom s digitálnymi rozhlasovými prijímačmi v spolupráci s Media Bohemia prinášame širšiu programovú ponuku,“ hovorí Marcel Procházka, riaditeľ pre reguláciu a stratégiu Českých Rádiokomunikácií.

Vstupom našich rádií Blaník a City 93,7 FM do testovacieho digitálneho vysielania si chceme vyskúšať technické parametre štandardu DAB+. Budúcnosť rádia je predovšetkým v obsahu vysielania. Media Bohemia sa preto sústredí predovšetkým na rozvíjanie svojich programových formátov a kvalitu obsahu vysielania. Aký nosič šírenia sa v budúcnosti ukáže ako najlepší, je otázka. DAB + vnímame ako jednu z možných ciest, “ komentuje pilotné vysielanie Daniel Sedláček, predseda predstavenstva Media Bohemia, a.s.

Príjem digitálneho rozhlasového vysielania je možný na rozhlasových prijímačoch podporujúcich štandard DAB+. Vysielač pokrýva viac ako 800 tisíc obyvateľov v Prahe. Vysiela na kanáli 10D v III. pásme.

Kompletná programová ponuka DAB+ multiplexu:
Český rozhlas Vltava, Wave, Radiožurnál, Dvojka, Plus, Junior, D-Dur a Jazz, ako aj Frekvence 1, BBC, Pigy, Implus, Impuls AM, Dechovka, Evropa 2, RockZone, Rádio Blaník a rádio City 93,7 FM.

Mohlo by vás ešte zaujímať