Reklama

Česká televízia ponúka DVB titulky už aj na HD kanáloch v DVB-T

České televízia od dnes sprístupnila skryté titulky už aj na svojich programoch vo vysokom rozlíšení v DVB-T v rámci Českej republiky. Tento krok určite ocenia najmä sluchovo postihnutí diváci.

DVB titulky sú tak dostupné na kanáloch ČT1 HD, ČT2 HD a ČT Sport HD, ktoré sú šírené vo verejnoprávnom Multiplexe 1a. Diváci si titulky u týchto programov jednoducho zapnú, bez potreby nastavovania niečoho v teletexte.
Pokračovanie nižšie:

Teraz vychádzame v ústrety predovšetkým sluchovo znevýhodneným divákom, v ďalších rokoch však vidím v rozvoji tejto funkcionality veľký potenciál. Dáva nám napríklad možnosť súbežného vysielania viacerých jazykových verzií či zapojenie zjednodušených titulkov pre detských divákov a podobne. Grafická podoba takto vysielaných skrytých titulkov už zodpovedá vysokým nárokom HD vysielania,“ hovorí technický riaditeľ Českej televízie Ivo Ferkl.

Česká televízia podľa dnešného vyjadrenia doteraz testovala HD titulky na televízoroch troch značiek najrozšírenejších v Českej republike, preto sa zatiaľ jedná o experimentálne vysielanie, ktoré sa bude postupne, aj na základe pripomienok divákov, zdokonaľovať.

Mohlo by vás ešte zaujímať