Reklama

Antik pripravuje interaktívnu satelitnú televíziu, zákazníkom ponúkne aj box s podporou 4k

Košický operátor ANTIK Telecom vstúpi ešte v tomto roku na celoslovenský trh služieb platenej satelitnej televízie.

Prvé produkty chce pre zákazníkov so záujmom o rozsiahlu ponuku televíznej zábavy ponúknuť za atraktívne ceny. Služba bude postavená na širokej ponuke kanálov prijímaných cez satelit aj internet, televízneho archívu a ďalších interaktívnych služieb pre všetky domáce zariadenia od televízorov až po tablety či smartfóny.
Pokračovanie nižšie:

Satelitná televízia je logickým krokom pri snahe dosiahnuť pokrytie pre väčšinu obyvateľov Slovenska,“ vysvetľuje Igor Kolla , generálny riaditeľ ANTIK Telecom. „Zároveň im doprajeme zážitok zo služieb interaktívnej televízie, ktorý doteraz žiaden poskytovateľ na Slovensku v takomto rozsahu neponúka. Ide najmä o televízny archív a príjem ďalších TV kanálov cez internet. Úplnou novinkou bude vysielanie z nášho zariadenia na ďalšie televízory a mobilné zariadenia v domácej sieti.“ Antik pre svoje satelitné služby pripravuje nové set-top boxy ANTIK TV Home Gateway, ktoré umožnia príjem kanálov zo satelitu aj internetu zároveň bez toho, aby klient vôbec musel vedieť odkiaľ je program vysielaný, súčasný príjem až zo štyroch rôznych frekvencií, príjem vo veľmi vysokom rozlíšení (UHD/4K) alebo vysielanie kanálov z prijímača do domácej siete na zariadenia ako sú ďalšie televízory, počítače, tablety a smartfóny.

ANTIK Telecom predstaví prostredníctvom nových služieb niekoľko sto televíznych kanálov, veľké množstvo z nich majú byť práve v HD kvalite, rozsiahly TV archív a ďalšie služby známe už klientom ANTIK SmartTVBoxu. Pri satelitnom vysielaní sa nechce operátor spoliehať na žiadneho zo súčasných slovenských poskytovateľov tejto technológie, podľa zverejnených informácií využije kapacitu renomovanej globálnej spoločnosti. Distribúcia bude prebiehať po celom území Slovenska cez veľké predajné siete, nezávislých predajcov aj internet.

TIP: Nový Smart TV box – IPTV a DVB-T prijímač v jednom

Slovenský operátor ponúkne zákazníkom na výber z niekoľkých prijímačov. Od tých najjednoduchších až po hi-end ANTIK TV Home Gateway so štyrmi satelitnými tunermi, gigabitovým switchom, podporou UHD a nového kodeku H.265 či transkódovaním a streamovaním prijímaných programov do domácej siete.

Podľa informácií portálu SatelitnáTV.sk umožnia satelitné prijímače nielen príjem nekódovaných, ale aj príjem kódovaných programov zo satelitu. Z akej satelitnej pozície chce ANTIK programy poskytovať zatiaľ nechce konkretizovať. Isté však je, že ponuku programov z družice doplní s kanálmi cez internetový stream, ako je to napr. aj v prípade SmartTVBoxu.

Antik_sat_box
ANTIK TV Home Gateway – predný panel
Antik_sat_box_b
ANTIK TV Home Gateway – zadný panel

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Kedze niektore programy pojdu cez internet tak nie. Budes musiet mat ich box.

Komentáre už nie sú povolené.