Reklama

Maďari budú môcť prijímať DIGI Sporty aj cez anténu, do svojej ponuky ich pridá MinDig TV Extra

Maďarská terestriálna platforma MinDig TV Extra pridá do svojej ponuky dva športové kanály DIGI Sport 1 a DIGI Sport 2. Informovala o tom dnes spoločnosť Antenna Hungária, ktorá prevádzkuje všetky celoplošné multiplexy v krajine, ako aj samotnú platformu MinDig TV Extra.

Prvé testy športových kanálov DIGI Sport by sa mali objaviť už 1. augusta, oficiálne by mali obohatiť ponuku začiatkom októbra tohto roku.
Pokračovanie nižšie:

Oba športové kanály budú od spustenia testov kódované systémom Conax v novo spustených multiplexoch, kanál DIGI Sport 1 by mal byť súčasťou multiplexu D a DIGI Sport 2 zase multiplexu E.

Multiplex D spustila Antenna Hungária začiatkom júna tohto roku, o mesiac na to bol spustený aj v poradí piaty celoplošný multiplex E. V nových terestriálnych DVB-T multiplexoch sú do dnešného dňa šírené prevažne samé test kanály, výnimkou je len multiplex D v ktorom vysiela kanál FOX.

Maďarské verzie športových kanálov DIGI Sport prinášajú svojim divákom napr prenosy z Ligy majstrov UEFA, anglickej Premier League, MotoGP, Indycar, NASCAR či tenisového turnaja ATP. Vlastníkom oboch kanálov je rumunská spoločnosť RCS & RDS.

Mohlo by vás ešte zaujímať