Reklama

Aj Nemci spustia testy DVB-T2 s kodekom HEVC

Verejnoprávna Bayerische Rundfunk (BR) a Institut für Rundfunktechnik ein Testfeld (IRT) plánujú spustenie skúšobného vysielania DVB-T2 s novým komprimačným kodekom HEVC (H.265) v nemeckom Mníchove. Testy DVB-T2 prebiehajú v tomto nemeckom meste už od roku 2010, teraz si však chcú Nemci otestovať nový kodek (High Efficiency Video Coding), ktorý je nástupcom MPEG-2 a MPEG-4.
Pokračovanie nižšie:

Vysielanie DVB-T2 z Mníchova je dostupné v rámci jednofrekvenčnej siete (SFN) na 43. kanáli (650 MHz) v Mníchove a blízkych mestách Schwabing-Freimann a Ismaning. Testy majú overiť okrem iného aj kompatibilitu zariadení s DVB-T2 tunerom a s podporou HEVC.

Nemecký operátor Media Broadcast chce spustiť pravidelné vysielanie v štandarde DVB-T2 vo väčších mestách už v polovine roku 2016. Prechod z DVB-T na DVB-T2 je naplánovaný na rok 2019.

Pripomeňme, že minulý týždeň spustili prvé testy DVB-T2 s kodekom HEVC České Rádiokomunikácie z pražského vysielača Žižkov na 50. kanáli.

Na Slovensku chce spustiť DVB-T2 vysielanie spoločnosť Towercom v druhej polovine tohto roku a to minimálne z vysielača Bratislava-Kamzík. Presný termín spoločnosť nechce prezradiť.

(satkurier.pl)

Mohlo by vás ešte zaujímať