Reklama

Antenna Hungária testuje HbbTV vysielanie v DVB-T

Spoločnosť Antenna Hungária, ktorá prevádzkuje v Maďarsku sieť digitálnych terestriálnych multiplexov, spustila dnes technické testy hybridného vysielania HbbTV. Vysielanie HbbTV je k dispozícii na informačnom kanály Info csatorna, ktorý je dostupný divákom prostredníctvom DVB-T vysielačov po celej krajine. Kanál Info csatorna sa nachádza v Multiplexe C, v ktorom vysielajú nekódovane komerčné televízie RTL klub, TV2, spravodajský Euronews, ako aj ďalšie kódované programy z ponuky MinDig TV Extra.
Pokračovanie nižšie:

V samotnej aplikácii HbbTV je možné nájsť televízny program, sledovať televíziu PV TV, ktorá je zameraná na rybárov a poľovníkov, ako aj ďalšiu maďarskú televíziu s názvom FIX TV. K dispozícii je ešte aj spravodajstvo, počasie pre viaceré mestá, niekoľko rádií, ako aj webkamery.

Pre príjem HbbTV je potrebné okrem vlastnenia zariadenia s podporou HbbTV vysielania aj pripojenie na internet. Hybridné vysielanie sa následné aktivuje štandardne po stlačení červeného tlačidla na diaľkovom ovládaní.

HbbTV u nás zatiaľ nevysiela žiadna televízia, slovenskí diváci si však môžu HbbTV vysielanie vyskúšať na programoch Českej televízie a to či už prostredníctvom satelitu ASTRA 3B (23,5°E), poprípade v digitálnej terestriálnej platforme Plustelka na oboch programoch ČT.

Niekoľko ukážok z aplikácie HbbTV na programe Info csatorna v maďarskom DVB-T:

HbbTV_HU2

HbbTV_HU8

HbbTV_HU7

HbbTV_HU1

HbbTV_HU3

HbbTV_HU4

HbbTV_HU5

HbbTV_HU6

Mohlo by vás ešte zaujímať