Reklama

Dvojka HD je dostupná už v DVB-T

Presne o 19:00 bol vo verejnoprávnom terestriálnom multiplexe nahradený program Jednotka HD, kanálom Dvojka HD. Program sa identifikuje ako STV2 HD a nie je potrebné preladenie set-top-boxu. Program Dvojka HD bude v DVB-T dostupný iba dočasne počas trvania Tour de France od 29. júna do 21. júla 2013 vďaka čomu si budú môcť vychutnať tieto najznámejšie cyklistické preteky športový fanúšikovia v HD kvalite.
Pokračovanie nižšie:

Podľa riaditeľa Sekcie strategického rozvoja a techniky RTVS Andreja Doležala je vysielanie Tour de France v HD kvalite a v DVB-T dobrou správou pre všetkých divákov. „Tento krok považujeme za najlepší spôsob, ako divákom v najväčšej možnej miere spríjemniť sledovanie prestížnych cyklistických pretekov. Je to súčasťou našej dlhodobej podpory rozvoja DVB-T na Slovensku a rovnako je našou ambíciou vyrábať a prinášať na obrazovky čoraz viac programov v HD kvalite,“ dodal.

Kompletný zoznam DVB-T vysielačov, ako aj dokrývačov verejnoprávneho multiplexu (MUX3), z ktorých je možné Dvojku HD naladiť môžete nájsť priamo na webových stránkach spoločnosti Towercomu.

Pre príjem programu Dvojka HD je potrebný set-top-box či televízor s podporou formátu MPEG-4.

Mohlo by vás ešte zaujímať