Reklama

ČT spustila pár dní pred MS v hokeji svoje kanály vo vysokom rozlíšení v DVB-T

Pri príležitosti 60. výročia, kedy spustila Československá televízia svoje vysielanie, pripravila Česká televízia pre svojich divákov milé prekvapenie vo forme spustenia svojich programov vo vysokom rozlíšení v terestriálnom multiplexe (DVB-T) v rámci Regionálnej siete 7. Diváci v ČR majú tak možnosť od 1. mája 2013 prijímať programy vo vysokom rozlíšení ČT1 HD, ČT2 HD a ČT sport HD aj prostredníctvom antény a nekódovane. V blízkosti slovensko-českých hraníc by mal byť signál zachytiteľný aj u nás (viď. mapa pokrytia nižšie).
Pokračovanie nižšie:

Okrem už spomínaných staníc by mal byť multiplex rozšírený aj o novo pripravované kanály ČT:D a ČT art, ktoré by mali spustiť svoje vysielanie 31. augusta 2013. Oba programy si budú deliť jednu programovú pozíciu.

Po konzultáciách s Českým telekomunikačným úradom a telekomunikačnými operátormi sa Česká televízia rozhodla do doby, skôr ako bude známe celkové riešenie terestrického vysielania po roku 2015, využiť časti Regionálnej siete 7 ako rozšírenie možností existujúceho multiplexu verejnej služby,“ informovala ČT vo svojej tlačovej správe. „Vďaka tomu môžeme v duchu televízie verejnej služby ponúknuť divákom ďalší bonus, ktorým je pozemné vysielanie v špičkovej HD kvalite hneď troch z našich kanálov. Verím, že diváci tento krok ocenia, zvlášť keď je to dva dni pred štartom Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji, ktoré vďaka Českej televízii budú môcť sledovať v tej najvyššej kvalite zadarmo v pozemnom vysielaní,“ hovorí generálny riaditeľ Českej televízie Petr Dvořák.

CTHD_pokrytie01
Mapa pokrytia

Mohlo by vás ešte zaujímať