Reklama

V Rakúsku dnes oficiálne odštartovala DVB-T2 platforma SimpliTV, signál zachytíme aj u nás

V Rakúsku dnes bola oficiálne spustená nová digitálna terestriálna platforma SimpliTV, ktorej ponuka obsahuje až 30 kódovaných televíznych kanálov z troch DVB-T2 multiplexov, ktoré pokrývajú 89% obyvateľstva. Ako kódovací systém využíva SimpliTV systém IRDETO. Pre príjem je preto potrebný DVB-T2 set-top-box SimpliTV či televízor so zabudovaným DVB-T2 tunerom a CI+ modul SimpliTV. Zaujímavosťou je, že pre príjem nie je potrebná žiadna dekódovacia karta.

Aj napriek tomu, že DVB-T2 signál platformy SimpliTV je možné z niektorých vysielačov zachytiť aj na našom území, sťažuje príjem kódovaný signál ako aj nutnosť kúpiť si set-top-box či CI+ modul. Okrem kúpy zariadenia je nutná ešte aj registrácia zariadenia na rakúskeho občana.
Pokračovanie nižšie:

Ponuka SimpliTV obsahuje tri neplatené programy bez mesačných poplatkov (ORF Eins HD, ORF 2 HD a ServusTV HD) a 27 platených programov za 10 €/mesačne, alebo 110 € ročne (DasErste HD, ZDF HD, Sat1 HD, ProSieben HD, RTL HD, Vox HD, Bayerisches Fernsehen, BRalpha, Arte, ZDF Neo, KiKa, Phoenix, kabel eins, Sixx, RTL2, SuperRTL, RTL Nitro, N-TV, Eurosport, Sport1, DMax, Nickelodeon, Comedy Central, Das Vierte, CNN, Deluxe Music a PlayboyTV).

Prečítajte si tiež: Rakúska ORS zverejnila kompletný zoznam DVB-T2 vysielačov

V prípade registrácie zariadenia a výberu plateného balíka sa účtuje ešte 25 € aktivačný poplatok. Pri neplatených programoch sa aktivačný poplatok neúčtuje vôbec.

Oficiálny web platformy: http://www.simplitv.at

SimpliTV_programy_Amiko8840
Časť programov z ponuky Simpli TV naladených na našom testovanom prijímači Amiko 8840 Combo.
DVB_T2_signal
DVB-T2 signál z vysielača MATTERSBURG-HEUBERG (25kW, pol. V.) zachytený v Zlatých Moravciach.

Mohlo by vás ešte zaujímať