Reklama

Vyšiel nový softvér pre CAM moduly IRDETO NEOTION

Pre dekódovacie moduly Skylink Ready – CAM IRDETO NEOTION vyšiel nový softvér, ktorý rieši problémy predchádzajúcej verzie. Konkrétne bol odstránený napr. problém s vyskakujúcou hláškou „Zakódovaný kanál“, ako aj občasné výpadky či zamŕzanie počas sledovania programov. Návod na aktualizáciu modulu prinášame nižšie.
Pokračovanie nižšie:

Pre aktualizáciu modulu IRDETO NEOTION CI+ prostredníctvom družice je potrebné prepnúť na jeden z programov ktoré vysielajú na frekvencii 12 070 MHz, družici Astra 3B (23,5°E). Z uvedeného transpondéra vysielajú napr. české programy ako Nova (SD verzia), Prima Cool či Prima Zoom.

Postup aktualizácie:
1. Vojdeme do menu dekódovacieho modulu Irdeto CI+ CAM
2. V menu vyberieme Nastavenia a potvrdíme tlačidlom OK
3. V nastavenia si vyberieme Sťahovanie softvéru a voľbu potvrdíme
4. Po nájdení novej verzie softvéru sa objaví informácia, ktorú potvrdíme tlačidlom OK a spustí sa aktualizácia. Celý priebeh je možné vidieť na obrazovke, samotný proces aktualizácie môže trvať aj niekoľko minút (cca 15 minút).
5. Po úspešnej aktualizácii sa modul sám reštartuje a znovu inicializuje

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Ahoj, neviete niekto poradiť? Dal som aktualizovať nový softvér, ale pri 80 % mi stále napíše: sťahovanie softvéru modulu zlyhalo. Skúšal som to viackrát.
    Za každú radu ďakujem.

  2. Treba to skúsiť, iné nezostáva.
    Mne sa aktualizoval softvér až na druhý pokus, ktorý som opakoval po prvom pokuse (zastavilo sa to pri 10 %) asi po 5 minútach.
    Predchádzajúca aktualizácia u mňa prebehla na prvý pokus. (Možno teraz som mal horšiu kvalitu signálu – toto ale len tak spomínam, lebo neviem, či to je signále, len tipujem.)
    Držím palce!

  3. Pre všetkých, ktorí používajú tento typ CAM modulu, treba naozaj len skúšať niekoľkokrát za sebou. U môjho CAM modulu prebehol update až potom, čo po druhom neúspešnom pokuse updatu som TV príjimač vypol. Následne po zapnutí bolo zobrazené systémové hlásenie (Updating (src:Updater)
    Updater r19336
    Step 1/1 (…%)
    Downloading…
    Asi 3x bolo systémom oznámené, že nebol nájdený žadny CI modul (pri tomto oznámení ma trochu zalial pot. V hlave mi prebehla myšlienka, čo sa stalo s CAM modulom? pomohol som mu?). Skúšal som TV vypnúť, nič sa nedialo, avšak po chvíli sa objavilo hlásenie o sťahovaní nového softwaru.
    Sťahovanie prebehlo úspešne v krokoch po 11%..22% atď. pri 88% to trvalo trochu dlhšie, ale napokon download prebehol do 100% úspešne.
    Následne update poklačoval automaticky v krokoch. Celkovo ich bolo 6/6.
    CAM modul bol po poslednom kroku úspešne aktualizovaný.
    Veľa úspechov pri aktulizácii.

  4. Dakujem za aktualizaciu, konecne, uz som myslela, ze budem musiet kupit novy modul, kodovalo to aj 5 x denne, aktualizacia prebehla na 1. pokus a aj po 2 tyzdnoch je vsetko bez problemov, som rada, ze chyby sa odstranili.

  5. Na Panasonicu mi upgrade po 10 procentech spadne, kdyz dam znovu upgrade tak spadne po 20 procentech atd. po tech 10ti az do 100. Je to asi tak na hodinu.

  6. Ja sa vobec nemozem dostat do menu modulu neviete mi niekto poradit ako sa tam dostat mam Samsung 8 Rady Dakujem

  7. Dobrý deň
    Pred aktualizáciou vytiahnite kartu z CAM modulu, a prebehne to bez problému.

  8. Marian skus odpojit adaptor pre CI modul, taktiez CI modul aj kartu tiez. Potom pripojit spat CI adaptor pre CI modul a riadne nan zatlac aby robil spravne kontakt. Ak nepomoze tak ak mas moznost skusit iny Modul….

  9. Zaktualizoval som software, ale stále mi vypadáva obraz a objavuje sa hláška „Kódovaný kanál“. Mám TV Panasonic. Čo s tým?

  10. Dušky v tom prípade už len vyskúšať iný modul.

  11. @Marian:
    Postup:
    1. Prepnite na jeden z programov (Nova SD, Prima Cool či Prima Zoom), ktoré vysielajú na frekvencii 12 070 MHz, družici Astra 3B (23,5°E).
    2. Menu>Systém>Bežné rozhranie>Ponuka CI>Nastavenia>Sťahovanie softvéru>Enter alebo OK.
    (Ja mám Samsung 6530, teda postup, mal byť podobný!)

  12. Samsung TV
    – vyndat kartu z CI
    menu-systém-běžné rozhraní-nabídka CI-nastavení-stahování softwaru zde dojde k automatické kontrole softwaru,pokud je dostupná nová verze spustit aktualizaci

  13. Sharp TV, tak isto ako pise pizmalesni. Treba vybrat kartu z CI a potom spustit aktualizaciu. s vlozenou kartou nechcela aktualizacia prebehnut do konca a vzdy ju prerusilo.

  14. Aktualizácia modulu s vybratou kartou úspešne dokončená, potvrdené aj pre Samsung 8 series

  15. Dobry den,

    ja mam zas ten problem ze mi pise ze mam nejnovsiu verziu ale problem s hlaskou … kodovane programi… sa neodstranil. TV mam Philips

  16. oprava …….prvy krat som nedodrzal tuto podmienku

    1. Prepnite na jeden z programov (Nova SD, Prima Cool či Prima Zoom), ktoré vysielajú na frekvencii 12 070 MHz, družici Astra 3B (23,5°E).

    uz to aktualizujem….a mam 50% dufam ze to vydrzi

  17. Dobrý deň,
    po úspešnej aktualizácii CAM softvéru sa prestala zobrazovať chybová hláška „kódovaný kanál“. Táto hláška sa zobrazovala až cca po 10 minútach pozerania TV. Samotná aktualizácia softvéru bola veľmi problematická. Musel som ju robiť na 10-krát, pretože sa mi po 10% zrušila a preto som ju musel znovu opakovať, po ďalšom opakovaní prebehla do 20% a tak ďalej až do 100%.
    Prajem Vám preto pevné nervy pri aktualizácii, pretože načítanie 10% trvalo asi 4 minúty. Aktualizácia vždy prebiehala odznova, nie od percenta, pri ktorom zamrzla.

  18. vie mi niekto poradiť ako si mám aktualizovat CI modul keď mám LG 42LW570S

  19. Neviem nájsť menu dekódovacieho modulu Irdeto CI+ CAM v TV LG 42LW570S

  20. Miro – V LG je to takto: Settings (na DO) – Nastavenie – Informácie o CI.

  21. Pre MIRA: Neviem ako to je u LG a ako je to s týmto modulom,ja mám Panasonic plazmu a používam cam modul na UPC a keď chcem menu toho modulu musím ísť do menu DVB-C ladenia,čiže ak máš satelitný modul tak do menu DVB-S ladenia,skús.

Komentáre už nie sú povolené.