Reklama

Prechod ďalších transpondérov z družice ASTRA 1N na družicu ASTRA 2F je naplánovaný na utorok

Ako sme vás už informovali, spoločnosť SES aktivovala prvý transpondér na družici ASTRA 2F ešte minulý týždeň (ASTRA 2F s prvým aktívnym transpondérom na 28,2°E). Pripomeňme, že družica ASTRA 2F nahradí na orbitálnej pozícii 28,2°E družicu ASTRA 1N, ktorá sa potom presunie na svoju konečnú pozíciu 19,2°E. Tento presun určite s veľkým záujmom aktuálne sledujú fanúšikovia satelitného príjmu, keďže prostredníctvom družice ASTRA 1N (tzv. britského zväzku) vysielajú aj veľmi atraktívne programy z Veľkej Británie (BBC, ITV, Channel 4, Channel 5 a iné), ktoré je aktuálne možné prijímať napr. na území ČR aj s cca 80 cm parabolou. Smerom na východ signál však slabne. U nás je aktuálne možné prijímať na západnom Slovensku tieto programy s cca 120 až 15O cm parabolou. Po presune transpondérov z družice ASTRA 1N na novú družicu ASTRA 2F sa tento signál pravdepodobne veľmi zhorší. Ako, to uvidíme v najbližších dňoch.
Pokračovanie nižšie:


Podľa informácií, ktoré zverejnila samotná spoločnosť SES na svojej oficiálnej stránke na sociálnej sieti, by malo dôjsť k presunu ďalších transpondérov už budúci utorok. Konkrétne by sa malo jednať o transpondér č. 57 (10 964 MHz), č. 59 (10 994 MHz), č. 63 (11 053 MHz) a č. 68 (11 126 MHz).

Tento presun budeme určite sledovať a s veľkou radosťou vám prinesieme aj reálne skúsenosti s príjmom na západnom Slovensku.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Som zvedavý na tú veľkosť paraboly pre západné SVK. Tipujem 2m a viac. O strede a východe ani nehovoriac. Zatiaľ to vyzerá mizerne. Čakal som, kým dokončia migráciu a začal by som uvažovať o kúpe takej 150-ky, ale tá by mi bola pri takejto situácii na nič. A dvojmetrovka…, čo je veľa, to je veľa…

  2. Ja som stále zatiaľ optimista. 🙂 Tp. 11 023 MHz bol u mňa jeden z najhorších a išiel len okolo obeda. Teraz už nejde samozrejme vôbec. Škoda, že som neporovnal hodnoty na meráku keď to ešte išlo z 1N. Ono nestačí len dobrá parabola či LNB. Je potrebný aj dobrý prijímač. Len pre porovnanie som minulý týždeň otestoval jeden Skylink ready (Linkbox) prijímač a Cryptobox. U Cryptoboxu mi na niektorých tp z Astry 1N vôbec neukazoval signál, podobne to bolo aj u Linkboxu. Pritom napr. na Dreamboxe mi vyhľadalo aj programy a dokonca ani nekockovali. Z toho vyplýva, že u takéhoto druhu signálu je dôležité vyskúšať rôzne kombinácie LNB a prijímača. Tiež je dobré mať aj kvalitný koaxiál.

  3. Dajte niekto nejaké funkčné riešenie pre tvcatchup.com. Javí sa mi ako naj UK live stream stránka, ale nechce fungovať ani s UK proxy…

  4. Odpočítavenie: timeanddate.com/countdown/to?iso=20121204T05&p0=534&csz=1

    🙂

Komentáre už nie sú povolené.