Reklama

Premier League na Skylinku: Operátor ponúkne najbližšiu sezónu naživo všetkých 380 zápasov s komentárom

Nie je to už žiadna novinka, že vysielacie práva na anglickú Premier League pre Českú a Slovenskú republiku na najbližšie 3 sezóny, počnúc sezónou 2022/2023, získala Canal+ Group. Prenosy z anglickej najvyššie futbalovej Premier League na Slovensku a v Českej republike tak budú môcť po novom sledovať určite klienti satelitnej služby Skylink, ako aj internetovej Skylink Live TV, na programe Canal+ Sport. Dlhé roky bola pritom Premier League k dispozícii na Slovensku iba klientom TV služieb Slovak Telekomu a neskôr aj Orangeu.
Pokračovanie nižšie:

Nová sezóna Premier League odštartuje už o necelé dva mesiace. Okrem zmeny vlastníka práv je pre futbalových fanúšikov pripravených viacero noviniek. Asi najväčšou z nich je sprístupnenie všetkých 380 priamych prenosov za najbližšiu sezónu. Okrem lineárneho programu Canal+ Sport budú mať totiž predplatitelia k dispozícii aj ďalšie streamy s prenosmi v OTT službe Skylink Live TV. Všetky prenosy budú síce dostupné iba cez internet, ale pôjde o plnohodnotné prenosy s komentárom. „Všetky zápasy budú komentované česky alebo slovensky,“ uviedol pre SatelitnáTV.sk Jaromír Glisník, člen predstavenstva Canal + Luxembourg. V praxi to znamená, že ak niekoho nebudú zaujímať vysielané prenosy na programe Canal+ Sport, môže si vybrať z ďalších súbežne hraných prenosov v službe Skylink Live TV, ktoré budú tiež so slovenským alebo českým komentárom. Okrem toho pripravuje Canal+ Sport aj veľké množstvo sprievodných programov, pravidelnú týždňovú talkshow s hodnotením odohraného kola alebo magazín venovaný populárnej virtuálnej súťaži Fantasy Premier League.

Kompletný program stanice Canal+ Sport by sme mali mať k dispozícii už čoskoro. V prípade, ak nám ho Canal+ sprístupní, bude pridaný okamžite do nášho TV programu, podobne ako Skylink 7 či Canal+ Domo. Samozrejmosťou bude tiež zaradenie programu do sekcie Šport v TV naživo.

Canal+ Sport v satelitnej službe Skylink a internetovej Skylink Live TV

Canal+ Sport bude k dispozícii iba predplatiteľom programových balíkov Kombi+, Komplet a Canal+ Sport. Vo zvyšných programových službách kanál dostupný nebude. V prípade, že má klient aktivovaný nižší balík na dlhšiu dobu, môže prejsť od augusta 2022 bez problémov na vyšší balík Kombi+ prípadne si predplatiť samostatný balík Canal+ Sport, podľa toho čo mu viac vyhovuje.

TIP: Skylink upraví od augusta ponuku programových balíkov, poznáme podrobnosti

V prípade prechodu z nižšej služby (Mini, Smart, Multi, Flexi 10, Kombi) na vyššiu (Kombi+) stačí napr. uhradiť predplatné vyššej služby minimálne na jeden mesiac a pri platbe uviesť špecifický symbol vyššej služby, ktorý je uvedený v cenníku, spolu s variabilným symbolom (posledných 10 čísel dekódovacej karty). Následne sa automaticky nastaví dĺžka autorizácie vyššej služby na určitý počet dní. Tento počet dní sa vypočíta nasledovným spôsobom: (nevyčerpaná čiastka za nižšiu službu + nová platba) / denná cena vyššej služby. Zákazníci, ktorí uhrádzajú predplatné pravidelnými platbami (SIPO, inkaso z účtu) môžu prejsť na vyššiu službu takým spôsobom, že budú kontaktovať Zákaznícky servis Skylinku a požiadajú o ukončenie pôvodnej služby a aktiváciu novej služby.

Skylink Live TV

Pre sledovanie všetkých prenosov si budú musieť klienti nainštalovať do svojich zariadení aplikáciu Skylink Live TV. Dostupná je ako pre mobilné zariadenia s operačným systémami iOS, Android, Android TV, tak aj pre vybrané Smart TV značky Samsung, LG, Finlux, Hitachi, JVC, Telefunken, Toshiba, Gogen, Hyundai, Orava alebo satelitné prijímače KAON MZ-102 či špeciálne boxy Tesla Mediabox QX4. Popri tom je možné službu využívať aj cez webové rozhranie na akomkoľvek PC. Prístup ku Skylink Live TV majú nielen klienti, čo si službu platia samostatne, ale automaticky aj všetci predplatitelia satelitnej služby a to v cene svojho programového balíka.

Dostupnosť Canal+ Sport u ďalších operátorov

V tejto chvíli je isté iba to, že Canal+ Sport bude určite k dispozícii pre predplatiteľov služieb Skylink a Skylink Live TV. Rokovania však prebiehajú aj s inými operátormi. „Naším cieľom je predstaviť prémiový, ale zároveň široko dostupný športový program, a preto rokujeme so všetkými veľkými českými a slovenskými operátormi. Ak sa nám v jednotlivých prípadoch podarí dohodnúť na obchodných podmienkach, koncový zákazník bude môcť anglickú Premier League sledovať v rámci svojej súčasnej služby bez nutnosti čokoľvek meniť alebo dokupovať. Zároveň však počítame aj s možnosťou priamej ponuky divákom, ktorých televízna služba náš program v ponuke mať nebude,“ uvádza k tomu Ladislav Řeháček, viceprezident spoločnosti Canal+ Luxembourg pre Českú republiku a Slovensko.

Canal+ Sport v HD alebo UHD?

Canal+ Sport bude vysielať od svojho štartu v HD kvalite. Vysielanie v 4K zatiaľ nebude. „Skúsenosti z iných teritórií s 4K obsahom nás utvrdili v presvedčení, že na 4K tento rok ešte nie je trh pripravený,“ uviedol pre SatelitnáTV.sk Jaromír Glisník, člen predstavenstva Canal + Luxembourg.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Mne to pripomenulo Orange sport a vieme vsetci ako skoncili mne osobne staci Hbo a deckam Disney a rodicom madarsky balicek.

    1. CANAL+ nie je len tak nejaká platforma,kde jej programy skončia po troch rokoch,To ste všetci pekne na omyle.Asi Canal+ vôbec nepoznáte.

  2. …ešte že som nezrušil Skylink, super na jednotku. A teraz hor sa všetci naspäť do Skylinku!

  3. Koho zaujíma nejaký slizolin,ten odpad je nepozeratelný a predražený,len si ho plaťte ovečky,nech vám dvihnú mesačne aj na 30 euračov

    1. Počkajte dohodnú sa s Telekom -om a Orange -om a bude to aj tam.

    2. Ja mám Magio XL, tam by to snáď mohlo byť, keď sa dohodnú…

  4. neruzomiem prečo pozerajú ľudia fotbal zahraničny fotbal komu potom fandíte ?

    1. fandíme najlepším futbalistom sveta, v tej lige sa často vyskytuju i s najlepšími trénermi sveta…

    2. Zoly,
      načo fandiť len „najlepším“? Len aby „stále“ vyhrávali „zmixovaní obľúbenci“?
      A čo „svoji“, tým nedržať palce, lebo nie stále vyhrajú zápasy. A potom sa nemožno „neustále“ chváliť (cudzím) perím, však?

  5. Že trh neni připravený na 4K, taký žvást, ja som pripravený už od 2010 , sklylink nechce 4K tak neni připravený

    1. Ten rozdiel v kvalite obrazu medzi 4K a Full HD nie je až taký výrazný. Pokiaľ človek nepozerá na veľkú obrazovku príliš zblízka, tak je vlastne zanedbateľný.

    2. Keby si mal na lehatku normalnu minimalne 55″ telku, tak rozdiel medzi UHD 4K vs. HD sakra uvidis. Pri telkach s este vacsimi uhloprieckami je rozdiel markatny medzi rozliseniami UHD vs. HD. Tak isto uz moze napisat iba slepy alebo majitel 32″ telky, ze rozdiel medzi HD vs. SD nieje vidiet 😀

    3. Autista – mám 4K TV Sony 55″ a skúšal som priame porovnanie Full HD vs. 4K z rôznych zdrojov – napr. sat. prijímače (lacný Cryptobox 800UHD, Octagon SF8008 aj drahý Vu+ Solo 4K), vstavaný sat. tuner, výstup z PC (filmy, vrátane veľmi vysokých bitrate + hry), atď. Výsledkom bolo veľké sklamanie, takže som potom robil podobné pokusy s kamošom na jeho 4K 55″ Samsungu. Dopadlo to presne, ako som napísal – rozdiel vidíš, len ak sa naň zameriaš a pozeráš príliš zblízka. Čakal som viac. Takže svoje invektívy o slepcoch si strč vieš kam. Ale chápem, že niekto je akousi „vizuálnou“ verziou audiofila a musí mať 100-percentnú kvalitu namiesto 99%, ale väčšina ľudí na to 1% môže kašlať.

    4. 5-7 rokov sa už predávajú (len) 4K televizori v uhlopriečke >40″. Predpokladám že podiel 4K tv je 40%. Aj napriek tomu sa v 4K nevysiela, hoci aj technika TV a produkcii je na to pripravená. Prečo asi? Koncový zákazník aj keď je technicky tiež pripravený, väčšinou nemá záujem si priplácať za 4K keďže z bežných sledovacích vzdialeností tam nie je veľký rozdiel. Tí ktorí chcú 4K sa už dávno zariadili inak. V linearnej TV to s 4K nevidím ružovo. Jednak majú veľkú konkurenciu v internete a jednak v zdražovaní služieb, čo vedie k odlivu divákov. Tí, ktorí zostanú u TV nebudú bazîrovať na kvalite ani kvantite ponuky.

    5. igor, tie televizory…Tvoja gramatika je uzasna, napriek tomu ze rozdiel v rozliseni 1080p vs 2160p viditelny je pre kazdeho kto vidi dvojnasobny rozdiel rozdiel rozlisenia! No, niekto nevidi lebo vidiet nechce 😀

    6. Ale čím väčšie rozlíšenie (ostrosť obrazu) tým viac unavuje oči.

    7. susedovsused
      Prepac, niekedy ujde par slov ked pises z mobilu, ide hlavne o zmysel co chcem napisat. Tiez sa mi obcas stane ze napisem dve rovnake slova za sebou.
      Je davno potvrdene, ze ludske oko nie je schopne vidiet rozdiel medzi HD a UHD nad urcitu hranicu pomeru velkosti uhlopriecky a sledovacej vzdialenosti. Su aj na internete urcite tabulky v akej vzdialenosti je nutne sediet pri danej uhlopriecke TV, aby bol rozdiel medzi HD a UHD pre ludske oko viditelny (postrehnutelny).

    1. No popravde jedine Telekom má všetky tieto programy v Magio TV:
      MTV
      MTV Live HD
      MTV Hits
      Club MTV
      MTV 00s
      MTV 90s
      MTV 80s
      Stingray iConcerts
      360 TuneBox
      Deluxe Music
      A okrem toho zároveň aj Nova Sport 3, 4 a Premier Sport 1, 2. V ponuke Magio TV chýba akurát MTV Germany, ktoré ale nemá nikto, ide len FTA cez 19.2E. Telekom som bral najmä kvôli MTV čkam, a potom ešte u nás bol záujem aj o futbal okrem toho. A tie funkcie na Magio boxe s HDD nemá konkurencia, ktorá má len nahrávanie na Cloud. Tam je len obmedzená doba uloženia nahrávky a samozrejme žiadne zastav pretoč pusti znovu na programoch bez TV archívu. Mali sme pred tým Slovanet, ale mimo programov s TV archívom nešlo ani nahrávať, len naše základné programy. A to už vôbec nehovorím o zastav pretoč pusti znovu. Nemohol som napríklad nahrávať MTV alebo VH1. A ešte k tomu uloženie nahrávok len 21 dní, čo bolo málo. Orange má väčšinu programov sprístupnenu na nahrávanie, ale myslím, že neboli vtedy HD a české neoficiálne nova, Prima. Ale možno sa to zmenilo odvtedy. Dĺžka uloženia nahrávok bola na Orange 60 dní myslím. Teda objektívne programovou ponukou a aj funkciami mi Magio najviac vyhovuje aktuálne. Ak bude niečo lepšie, tak potom považujem nad tým, ale teraz nie je nič lepšie, ako Magio IPTV s HDD boxom. Škoda, že novým už HDD boxy neponúkajú. Ja som to ešte našťastie stihol…

    2. @ Zakaznik
      No vymenoval si hudobne stanice ktore zaujimaju len okrajovu cast divakov. Rodinny ucet Spotify a mas tam vsetko, kedy chces. MTV my ass. Predsa len futbal ma sirsi zaber u divakov.

      Ale isto by bolo lepsie aby sa to ustalilo ako v Nemecku, vsetky sporty (ligy a sutaze) ma Sky a mozes si byt isty ze to tam najdes aj o par rokov. Ale zaplatis 40e mesacne 🙂

  6. Ja im kašlem celý canal + šport aj s ich anglickou ligou, ktorá sa stala súčasťou propagandy neoliberálnej agendy…. nie sú schopní zaradiť do svojej programovej ponuky 2 kanály slovenskej verejnoprávnej tv, ešte tú trojku by som oželel ale, to že po pol roku nevedia zaradiť rtvs šport, tak to považujem fakt za prúser a dokonca pohŕdanie slovenskými zákazníkmi, ktorí už aj tak doplácajú na zákazníkov českých….

    1. „celý canal + šport aj s ich anglickou ligou, ktorá sa stala súčasťou propagandy neoliberálnej agendy….“

      Panenko Maria Podsrpenská vidis to?! Menej si tych konspiracii pchat do hlav by niektorym ozaj nezaskodilo.

    2. Ano… na satelite sú ale v internetovej tv nie… ak som v zahraničí, tak hold mám smolu…. rád ešte zareagujem na druhého diskutujúceho… áno anglická liga je šíri neoliberálnu agendu, konkrétne black lives matter a lgbt… a lezie mi to na nervy, lebo je toho všade viac ako dosť, takže celú ich ligu môžem akurát tak… no veď vieš čo

    3. Jurko, a to siria pocas rohovych kopov, alebo centrov do sestnastky? Zameraj sa radsej na samotnu hru a omacky okolo toho skus vypustit, budes mozno kludnejsi.

    4. Juraj – a to vám dezolé už úplne preskočilo? „…aj s ich anglickou ligou, ktorá sa stala súčasťou propagandy neoliberálnej agendy…“ – toto myslím. Podľa teba je asi každá elementárna slušnosť a tolerancia „neoliberálna propaganda“…

    5. Na základe čoho ma označuješ ako dezoláta? Na základe toho, že sa nestotožňujem s tvojimi názormi? Elementárna slušnosť je klačať pred černochmi zato, že najdemokratickejšej a chrumkavej amerike sa k nim ešte pred pár rokmi chovali ako k dobytku? Čo má spoločné so slušnosťou prezentovať dúhové farby? prečo si homo myslia, že im každý ubližuje, že sa im krivdí, že im každý robí zle a že im niekto upiera ich práva? Čo si ty o sebe vlastne myslíš? Každý je dezolát… a čo si potom ty ty tupec vypatlaný bez názoru a akéhokoľvek prehľadu?

    6. Juraj:
      „prečo si homo myslia, že im každý ubližuje, že sa im krivdí, že im každý robí zle a že im niekto upiera ich práva?“

      Lebo im ich prava hlavne v nasej bigotnej spolocnosti upierane su. Mne je uplne jedno kto co robi v spalni, ale ked sa tyto ludia rozhodnu spolu zit, tak su menejcenni. Nemozu byt informovani o zdravotnom stave, nemozu sa sobasit, dedit. atd atd
      Tie ich duhove parady a podobne hluposti nemusim ani ja, ale trochu ohladuplnosti….
      Ci ked daju pocas zapasu na reklamnom bannery duhovu vlajku tak ‚si homo myslia‘ ? Trosku sa ukludnit, nespajat veci ktore spolu nesuvisia a ohladuplnosti.

  7. somInyPeter, asi si nevidel ešte žiaden zápas PL. Inak by si také trápne otázky nekládol. To kľačanie pred zápasom nie je modlenie. 🙂

    1. Tak kym rozhodca neodpiska zaciatok mozte si zakryt oci, alebo mutnut zvuk, alebo prepnut. Ale by vam mohlo prestat harasit v hlavach alebo to mozte skusit ignorovat ak vam teda ide o futbal.

  8. Šport ako taký uz dnes skončil. Všade sama politika. Šport ma spájať a nie rozdeľovať ľudí.
    Ktomu Canal+Sport to spravili zle prečo to nedali do Multi? Som zvedavý koľko ľudí si to zaplatí mne by stačilo zaplatiť iba 1 program aj tak sledujem iba PL. Len dúfam že pôjdu aj základné TV? Len aby nedopadli ako Orange Šport alebo Slovak Šport. Ten tiež všetko s kupoval a potom krachol. A teraz je z neho Arena Šport. Orange spravil veľmi veľkú chybu že to nedal aj druhým operátorom. Potom by ešte ako tak prežili. S Orange Šport.

    1. Mohli to ešte tak spraviť, žeby dali možnosť sledovať daný kanál v balíku flexi 10, potom by tých 11.50€ mesačne aj zodpovedalo danej ponuke toho balíka. Ale mňa viac trápi to, ako som už spomínal, že 2 verejnoprávne stanice nie sú v ponuke internetovej skylink live tv, rtvs 24 nevysiela ani v hd ale v rozlíšení 1024×576, potom je tam mizerná obrazová kvalita niektorých kanálov – taký filmbox je nepozerateľný, amc
      takisto nie je v hd rozlíšení, vlastne píšem o hd, čoby dnes mala byť samozrejmosť ale nechápem prečo ani jedna stanica nie je vysielaná vo full hd, titulky na film europe je bieda, aj keď tam je nastavenie titulkov, to však nefunguje, tých výhrad je dosť… aj som im písal, aj tak nič neporiešili

    2. ..velmi správne, šport je už len politika a hlavne ide o peniaze, česť výnimkám

    1. Najlepsia europska futbalova liga nikoho nezaujima… aha. Lepsie su predsa len zapasy Zlatych moraviec s Dunajskou stredou teda asi 🙂
      ludia, ludia co len s nami bude

    2. somInyPeter – co len s tebou bude ked pojdes do ZM alebo DS 🙂

    3. @ Zolty: na futbal tam urcite nepojdem, tak by som tam mal byt v poriadku 🙂

  9. Mozno to bude tak ze to pojde len tym zakaznikom co maju cam 803 a ich prijimacom kaon mz52. Ze to bude len v kodovani nagravision.

    1. Toto zaujima mna, ci to bude pre kazdeho alebo zmenia kodovanie. Lebo sharing je u nich strasne rozsireny, prichadzaju o kopec prachov tymto.

    2. Nemôžu na začiatku nechať C+ šport len v nagre to by museli dopredu povedať. To by sa jednak nedalo stihnúť vymeniť zariadenia a nasrdili by veľa zakaznikov, ktorí majú karty a moduly Irdeto, ktoré si zabezpečili len pred pár rokmi keď začali používal l2b. To by malo asi opačný efekt než prilákať nových zákazníkov. Viem si predstaviť, že nechajú nagru a viaccess pre 4K a možno po pár rokoch pre c+ programy keď si overia aká bude štruktúra kariet, ktoré si budú c+ šport predplacat. Koľko % bude Irdeto, koľko Via a koľko nagra. Až potom zvážia vypnutie irdeta.

  10. Tymto by urychlili vymenu kariet irdeto. Ale asi kazdy do toho nepojde.

  11. Áno na 200′ projektore je rozdiel medzi FHD a 4 K markantný o 8K nehovoriac , to ak raz vidíš klasickú telku vihodíš von oknom

  12. Power150: ty děláš, jak kdyby Canal+ byl Sky. 🙂 Canal+ je druhořadá pay tv která má jen tu výhodu, že za ní stojí velký trh jako je Francie. Jinak je top celoevropsky Sky která nabízí úplně všechno. Navíc, Canal+ Sport nebude exkluzivitou C+, ale bude i na jiných platformách. Viděl jsi že by Sky Cinema nebo Sky Sport byly i na jiných platformách?? 🙂 Neviděl. Protože ti si drží opravdu exkluzivitu a hlavně, Německo, Rakousko, Itálie a Anglie jsou natolik bohaté trhy, že se tam uživí, narozdíl od východní a střední Evropy.

  13. Súhlasím.O akej exkluzivite to Skylink hovorí?Ak ich programy Canal +Sport a ďalšie budú mať vo svojej ponuke aj iný operátori,tak tam už nemôže byť ani reči o nejakej exkluzivite.

Komentáre už nie sú povolené.