Reklama

Markíza spustí v júni 2022 nový televízny program Markíza Krimi

Skupina Markíza spustí v tomto roku nový televízny kanál Markíza Krimi. Odštartovať má v júni tohto roku. Ako už názov napovedá, novinka sa má zamerať na detektívnu a kriminálnu tematiku, a to najmä prostredníctvom zahraničných seriálov.
Pokračovanie nižšie:

Slovenskí diváci mali vždy radi detektívne a kriminálne príbehy zo zahraničia, preto sme sa rozhodli jednu našu televíziu venovať práve tomuto žánru. Markíza Krimi nám pomôže docieliť širšiu tematickú pestrosť a presnejšiu profiláciu našich staníc,“ vysvetlil Matthias Settele, generálny riaditeľ skupiny Markíza.

Cítime, že práve teraz je ten správny čas na spustenie novej televíznej stanice. Slovenský televízny trh aktuálne zažíva absolútny rozmach, Markíza Krimi nám tak pomôže uspokojiť enormný divácky dopyt a obchodným partnerom poskytne ďalší atraktívny priestor na komunikáciu ich kampaní,“ doplnil Juraj Máťuš, riaditeľ Centra reklamy skupiny Markíza.

Markíza Krimi bude vysielať 24 hodín denne. Dostupná bude u všetkých foriem platených televíznych služieb, výlučne iba vo verzii vo Full HD kvalite. Okrem titulov známych z existujúcich staníc skupiny Markíza prinesie Markíza Krimi aj exkluzívne novinky a ďalšie prémiové, celosvetovo populárne seriály. Sledovanosť novej stanice bude meraná v rámci PMT a čoskoro po spustení sa stane súčasťou rozloženia Markíza Group GRP. Program novej stanice ešte k dispozícii nie je. Akonáhle ho budeme mať k dispozícii, bude dostupný v našom TV programe.

Skupina Markíza v súčasnosti na Slovensku prevádzkuje televízie Markíza, Markíza +1, Doma a Dajto, špeciálne pre český trh je určená stanica Markíza International.

Logo stanice Markíza Krimi

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Uvidíme co bude s Dajto. Este by mohli vrátiť Fooor ten bol celkom fajn kanál.

  2. super bude Markíza krimi potom ľudia nebudú pozerať iné televízie ako joj gloup a RTVS gloup

  3. Uz maju tolko reklami ze im nestacia sucasne stanice ,tak pridaju dalsie.

  4. aj Jojka má tiež veľa televízie v televíziách tiež rekrámi a nestazujete sa

  5. Ako som uz pisal, Joj a Markiza zozeru cely reklamny kolac na Slovensku, pre lokalky a regionalky neostane nic, je preto cas sa zamysliet, ci ma vobec zmysel aby vysielali a zivorili. Nech narod, ktory rad pozera reklamne kanaly a este za nich plati sa potom nestazuje. Je to pripad Markizy, kedy za moznost pozerat ju si treba este aj doplatit. Preto dakujem, no Markizu a Joj nemusim.

    1. „Reklamný koláč“ zožral hlavne internet. Lokálky by mali asi žiť z reklamy malých firiem, ktoré ponúkajú služby v danej lokalite a neoplatí sa im inzerovať celoplošne (t.j. draho). Treba neustále obehávať také firmy a aktívne im ponúkať produkciu a vysielanie reklamy v lokálnej TV. Inak pôjdu na net, kde cielenú kontextovú reklamu vybavia od stola pár klikmi a lacno. Majitelia sa sami od seba nebudú obťažovať riešiť niečo s lokálkou, ktorú väčšinou nepozerajú (čisto štatisticky vzaté, podľa sledovanosti).

  6. tv programy stanice reklamy sú všade vo svete napríklad v Česku na Prima gloup nova gloup a barrandov tiež tiež ako na Slovensku nemajte propremy so slovenskými televíziami

    1. gloup… propremy… Pán asi ráči byť dyslektik, ale v dobe softwarových smart klávesníc s „našepkávačmi“ ho to neospravedlňuje.

  7. Super, už som sa zľakol, že to bude ďalšia M24…

  8. Už je Prima krimi čakám to isté o ničom radšej cinema mohla ako nova cinema

  9. Markízu treba zrušiť. Verím že jedného dňa k tomu dôjde a všetkých tých satanistov odsúdia.

    1. Na základe akého práva zrušiť a za čo odsúdiť? Kde berieš „informácie“ o satanistoch?

  10. potom nebudú žiadne televízie na Slovensku ani joj gloup ani RTVS pudeš mať smolu keď Markízu gloup nechcete pozerať nemosite nechajte to pre seba nikomu nepíšte nič také o televíziách

  11. Ako som čitala do buducna rvr a towercom z majitelom tv programu chcu spustit novy program z Bratislavy,len otazkou je kedy a ako im to potrva pre cele Slovensko.Takže pride k Markize a Joj group dalšia konkurencia,len na mieste či to bude zase platene ako Markiza,alebo bude ako tv Joj ktora ide normalne JoJ,Plus,Wau,JoJ Sport a volne pojde i JoJ 24.Ako čitam o regionalne a lokalne tv programy by bol zaujem a je zaujem inak by ich Antik Tv nepuštal pre cele Slovensko.A ak by mali viac rozumu urobia to ako Nemci ti si dovolia byt i s Lokal a Region na Astre 1 a nestažuju sa ani cez DVB-T 2.Len tie naše tv programy z regionov a lokalnych tv nevedia urobit lepšie vysielanie potom je to nezaživne a nevedia prilakat divakov.Treba si brat priklad z WDR,MDR,NDR,BR Fernsehen a dalšich,alebo z Astry 2 potom z Angličanoch.

    1. Sandra nemecke regionalne TV su vetejnopravne. Oni nato maju peniaze a vsetky su prepojene s ARD. Cize si programy vymienaju. Takze to sa ani neda porovnavat.

    2. Tak ako píše viva, tie menované nemecké regionálky sú súčasťou nem. verejnoprávnej siete a sú financované z koncesií. Takže sa to nedá porovnávať s našou situáciou. A Antik, hoci tej firme držím palce, má vo svojom portfóliu regionálky najmä kvôli marketingu – aby mohol uvádzať pekné vysoké počty staníc v ponuke. Neznamená to, že tie regionálky majú aj nejakú významnú sledovanosť. No a voľné stanice skupiny Joj s veľkou pravdepodobnosťou už o taký rok-dva nebudú vysielané voľne. Keď si Markíza mohla dovoliť odchod z voľného vysielania a ovce si kvôli nej začali platiť TV u komerčných poskytovateľov, tak šéfovia v Jojke vedia, že sa to vyplatí aj im. A ja sa im nečudujem, čudujem sa blbým divákom, ktorí nevydržali bez tej reklamnej žumpy Markízy a toto všetko umožnili.

    3. Este doplnim, ze vacsina spolkovych nemeckych regionov ma viac obyvatelov ako nase regiony, kraje. Takze je tam iny pocet obyvatelov, ekonomicka sila, vyska dani, aj koncesionarskych poplatkov.
      Porovnavajme teda porovnatelne. Porovnavajme SR s CR, Rakuskom, Madarskom. Kolko oni vysielaju spolkovych, zupnych – regionalnych TV cez satelit a volne? Ani Francuzsko nevysiela svoje kantony volne (napr. regionalky France 3) a ta sa da porovnavat s Nemeckom. Takze to Nemecko je trosku v tomto vynimka, nejdem sa rozpisovat preco. Len prosim este raz porovnavajme porovnatelne.
      Chyba regionalok u nas je to, ze sa nevedia dohodnut na jednom spolocnom programe po vzore regionalni televize.cz. Ved kazdej regionalke staci urobit priemerne denne 2 hodiny vysielania, vyskladat kontinualne vysielanie z tychto blokov a este ich pustat cez Hbbtv. Pozeram TV program a ked chcem pozriet program z mojho regionu, ktory prave nebezi v linearnej tv spustim si ho cez hbbtv. Ale asi aj to je pre regionalky financne nedosiahnutelne, zrejme nenasli spolocnu rec, ufinancovatelny obchodny model, takze sa kazdy hra na svojom piesocku a nariekaju aku maju malu sledovanost, male prijmy atd.

    4. Koruskant,Jojka aj keď je stále voľne má väčší zisk,ako Markíza,ta dáva veľké peniaze na rôzne reality show,ktoré končia väčšinou katastrofou,lebo to nikdo nesleduje.

    5. Kto už je len zvedavý na nejaké regionálky? Veď tam vysielajú iba spravodajstvo a publicistiku. Ako keby v dnešnej dobe nebolo tých spravodajských a publicistických relácii viac ako požehnane. Regionálky nemajú čo iné ponúknuť.

    6. Matrioška: regio spravodajstvo má svoj význam, podľa mňa sa nájde dosť ľudí, ktorých zaujíma, čo nového v meste či regióne, kde žijú. Problém je, že sa ten istý polhodinový blok točí vo vysielaní 40x za deň, 7 dní v týždni. To potom fakt nemá význam udržiavať kvôli tomu vysielač, to môžu dať ako video na youtube.

  12. Mali by ich pomenovať (premenovať):
    Markíza Reklama 1;
    Markíza Reklama 2;
    Markíza Reklama 3;
    … etc;
    Markíza Reklama ∞.

  13. Uz som to spominal, zopakujem, za vysielanie na Astre sa plati 15.000 euro mesacne bez Dph + stream na Astru. V minulosti som este Tv Zemplin zaradil do vysielania regionalnitv.cz , no aj tam som platil urcitu sumu za urcity cas. Na Slovensku casto regionalky supluju verejnu sluzbu , no z koncesii pre Rtvs nedostavaju ani cent. Ak poziadaju o pomoc napr. KSK, vsetko zamietnute. Cezhranicne projekty cisty blud. Zober pozicku, financuj a este stat vyhadze niektore vydaje a mozes skoncit so slyckou na krku. K svojim financiam sa dostanes tak o dva roky, uplne chore, to su projekty Intereg. Preto osud regionalok je specateny, uplny zanik. Lokalky preziju , dokedy ich budu financovat samospravy, t.j. od 100.000 az do 200.000 euro rocne.

  14. Pri tak velkom pocte slovenskych stanic, ved Joj ich ma uz asi 12, uz divakovi neostane ani cas na regionalky, tak teda uz nikomu nebudu ani chybat, zvlast nie ministerke kultury.

  15. Nezvyknem komentovať súkromné televízie, ale teraz mi nedá. Krimi?? To ste sa už zbláznili? Nie je už dosť tých kriminálnych žánrov v televízii? Veď keď zapnem telku, tak vidím samé krimi, samé krimi, krimi za krimi….či už filmy alebo seriály, a ja musím prepínať. Už teraz viem, že to sledovať nebudem. Radšej keby spustili kanály Markíza sci-fi alebo Markíza retro/vintage. Teda niečo, čo v mediálnom priestore chýba.

    1. Bobor
      V dnesnej dobe spustia televizie novy kanal kvoli dopyte po reklamach od inzerentov, ktore uz z dovodu zakonnych obmedzeni nemozu vysielat na existujucich kanaloch. Takze mysliet si, ze televizie spustaju nove kanaly kvoli pestrosti ponuky pre divaka a na zaklade jeho zelani co chce pozerat je blud.
      Ide len o biznis a televizie sa len snazia udrzat divaka co najdlhsie pri obrazovkach pri co najnizsich nakladoch, aby okrem programu pozeral aj reklamy (o tu sledovanost ide predovsetkym) a zaroven za sledovanie platil poplatky. Vsetky televizie nakupuju akvizicie v balikoch, takze v baliku s A filmami dostavaku aj plno B a C filmov. Tie nemaju kde casovo umiestnit. Je vela produkcie, ktoru televizie sice nakupili ale pocas vlastnictva prav neodvysielali. Markiza zistila, ze potrebuje umiestnit dalsiu reklamu tak vytvorila dalsi kanal z programov, ktorych ma dost t.j. zaner krimi. Tie presunu z existujucich kanalov a na uvolnene sloty zaradia dalsiu kupenu produkciu, ktoru by inak nemali kde umiestnit. Takze pre televizie je to vyhodne, vynosne a usporne – viac reklamy, lepsie vyuzitie svojich kapacit a uz nakupeneho a vyrobeneho obsahu, moznost pytat dalsie poplatky od providerov (a divakov) za novy kanal…
      Po case, ked sa minie material budu robit to co JOJka, jeden den vysielaju program na jednom kanale a o par dni to iste zaradia na iny kanal, prip. ho rebranduju (ako kedysi Foor).
      Vytvorenie noveho linearneho kanalu mozno vyplyva aj z toho, ze sa im nedari (podla ich predstav) ludi presunut na internet (voyo), kde nemaju taku sledovanost (malo abonentov) a tym aj vytaznost reklam.

  16. Šíri na Slovensku niektorá satelitná / káblová / IPTV platforma stanicu ČT Sport alebo nie?

    1. Vďaka. A ČT Sport funguje na Skylinku v rámci SK región ? ? ?

    2. Ponuku operatorov mas napr. tu:

      https://www.satelitnatv.sk/frekvencie/

  17. Jasné, v rámci SK regiónu. Asi 4 mesiace to Skylink blokoval, ale pred ZOH to obnovil, lebo žiaden operátor sa ku Skylinku nepridal a Skylink nechcel byť v konkurenčnej nevýhode.

Komentáre už nie sú povolené.