Reklama

AMC a RTVS sa budú striedať vo výbere prvého zápasu slovenskej futbalovej reprezentácie

Koncom minulého týždňa informoval médiá prevádzkovateľ staníc Sport1 a Sport2, spoločnosť AMC Networks International – Central and Northern Europe (AMC), že získal vysielacie práva na zápasy slovenskej futbalovej reprezentácie z kvalifikácie UEFA EURO, FIFA majstrovstvá sveta, Liga národov UEFA a priateľské zápasy a to až do roku 2028. O niekoľko dní na to zverejnila správu aj samotná RTVS, ktorá tiež získala vysielacie práva na vybrané zápasy slovenskej futbalovej reprezentácie. Obaja vysielatelia si tak prenosy podelia 50 na 50. Pre divákov to znamená, že niektoré prenosy prinesie verejnoprávna RTVS a niektoré zase platené stanice Sport1 a Sport2.
Pokračovanie nižšie:

RTVS vo svojom vyhlásení uviedla, že získala pri zápasoch právo prvého výberu. Právo prvého výberu však má aj AMC. „Pokiaľ ide o výber zápasov, Sport1 a druhý držiteľ práv si budú striedavo vyberať ako prví od jedného futbalového týždňa k druhému, a to až do konca obdobia. Inými slovami, obaja držitelia práv sa budú striedať vo výbere prvého zápasu,“ uviedla dnes AMC.

V priebehu dnešného dňa tiež informovala Markíza, že získala práva na najbližšie dvoje futbalové majstrovstvá Európy, ktoré sa uskutočnia v rokoch 2024 a 2028. Vysielať ich tak bude Markíza a Dajto.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Ďakujem redakcii, že doplnila informácie a všetko uviedla na pravú mieru.

  2. Kludne to mohlo ostať na sportt i z sk komentátororm ako to bolo pri slovane v khl

    1. slovan nech si je kde chce, ale zápasy slovenskej reprezentácie by nemala vysielať platená televízia s obmedzeným dosahom na diváka.

  3. Nauč sa už konečne slovenskú gramatiku a hlavne predložky. Pretože po Tebe sa príspevky na žiadnom sat fóre čítať nedajú, Ty multi Červenák…

Komentáre už nie sú povolené.