Reklama

Športové TV Sport1 a Sport2 získali exkluzívne práva na zápasy slovenskej futbalovej reprezentácie

Prevádzkovateľ športových staníc Sport1 a Sport2, spoločnosť AMC Networks International – Central and Northern Europe (AMC), dnes informoval, že získal vysielacie práva na zápasy slovenskej futbalovej reprezentácie z kvalifikácie UEFA EURO, FIFA majstrovstvá sveta, Liga národov UEFA a priateľské zápasy. Okrem toho si AMC zabezpečila balík zápasov európskej kvalifikácie a zápasov Ligy národov UEFA na ďalších šesť rokov.
Pokračovanie nižšie:

Platené športové stanice Sport1 a Sport2 získali exkluzívne práva na živé vysielanie 30 zápasov slovenskej futbalovej reprezentácie v rokoch 2022 až 2028. Balíček bude zahŕňať kvalifikačné zápasy UEFA EURO 2024 a UEFA EURO 2028, ako aj FIFA majstrovstvá sveta 2026 či priateľské zápasy Ligy národov UEFA. Slovenská reprezentácia sa prvýkrát objaví na Sport1 v júni 2022, kedy odštartuje Liga národov UEFA 2022-23. Žrebovanie sa uskutoční 16. decembra vo švajčiarskom Montreux. Slovensko sa zúčastní Ligy C a bude vyžrebované z prvého koša. Kvalifikačné kolá na UEFA EURO 2024 v Nemecku sa uskutočnia medzi marcom a novembrom 2023 a play-off v marci 2024, zatiaľ čo kvalifikačné rozpisy na ďalšie dva svetové turnaje (FIFA majstrovstvá sveta 2026 a UEFA EURO 2028) ešte nie sú definitívne.

Okrem rozširujúcej sa ponuky AMC NI CNE predĺžila spoluprácu s UEFA do roku 2028 na všetky ostatné kvalifikačné zápasy a zápasy Ligy národov UEFA. To znamená, že počas nasledujúcich šiestich rokov budú Sport1 a Sport2 naďalej kanálmi na Slovensku a v Českej republike, ktoré budú vysielať všetky zápasy UEFA v rámci zápasov národných tímov UEFA. Budú to jediné kanály, ktoré budú vysielať najsilnejšie národné tímy v Európe. Balíček bude obsahovať celkovo 1 500 zápasov, pričom najlepšie zápasy budú vysielané naživo v každý deň zápasu rovnako ako spravodajstvo o českej reprezentácii.

Sme nesmierne hrdí, že môžeme aj pred slovenskými televíznymi obrazovkami povzbudzovať slovenských reprezentantov. Tešíme sa, že sa im darí v kvalifikačných kolách a v Lige národov UEFA! Táto akvizícia je pre nás obrovským prínosom. Ďalej zvýši počet nami vysielaných lokálnych televíznych futbalových zápasov na Slovensku, ale aj v Českej republike. To je pre divákov milujúcich futbal nevyhnutnosťou. Nezabúdajme, že v aktuálnej Európskej lige UEFA a konferenčnej lige UEFA máme pokryté aj zápasy Jablonca, Slavie Praha a Sparty Praha,“ povedal Marcel Mareš, Country Manager AMC NI, ktorý dodal: „Je to vážna investícia kúpiť takéto prémiové športové práva, ale vieme, že národné tímové zápasy, klubové pohárové zápasy a dobré preteky F1 sú nevyhnutnosťou pre všetkých športových fanúšikov.

Na staniciach Sport1 a Sport2 sa vysielajú zápasy Ligy národov UEFA, kvalifikáciu na UEFA EURO, Európskej ligy UEFA a Európskej konferenčnej ligy UEFA, ale aj prenosy z Formule 1, hokejovej Tipos Extraligy, CHL, KHL, SHL, futbalových pohárov Copa del Rey, Coppa Italia a zápasov hádzanárskej Ligy majstrov EHF a Európskej ligy EHF. Aktuálny program staníc môžete nájsť v sekcii TV Program.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. A RTVS už nebude mať nič čo sa športu týka,nech už ani nepomýšlajú na športový pogram.

  2. Veelka hamba pre RTVS, keď práva získali takéto cudzie športové stanice. Treba odvolať celé vedenie RTVS !

  3. Dúfam, že budú zrušené alebo znížene koncesionárske poplatky.

  4. ako vidieť trh funguje ten kto sa chce dívať nech si priplatí.
    to je ono – toto sme predsa chceli no nie?A ak nebude tak dovezieme ako onehdy hovoril Mikloš

  5. okamžite za túto frašku zrušiť celú rtvs veď to je medzinárodná hanba

  6. Netreba zrušiť celú rtvs, postačí vymeniť manažment, už sú vyhorený a nebaví ich to a potom takto dopadne, som zvedavý o čo ešte rtvs príde ?

  7. To je hnus!!!!!!!!!
    Blíži sa čas kedy neuvidíme za peniaze kt mesačne platíme žiadnych športovcov. Najprv liga majstrov, potom domáca liga, hokej …. zrejme sa dočkáme aj Vlhovej a pod.
    Už budú dávať iba „nestranné“ správy ktoré sa stanú politickou propagandou vládnucich strán.
    SUPER

  8. Rad by som sa docital aj reakciu RTVS na stratu vyznamnych vysielacich prav. Co na to pan Reznik, Hajko…?
    Ako koncesionari mame pravo vediet co a preco sa takto deje. Co dozorna rada, min. kultury?
    Aj zahranicna filmova produkcia sa zdrazuje ale filmy a dokumenty sa kupuju a vysielaju dalej. Alebo mame cakat ze za par rokov budu aktualne len spravy a archivne programy na stv3?

  9. Štátna verejnoprávna RTVS televízia by mala mať ohľadne športu povinnosť vysielať zápasy štátnej reprezentácie a individualnych športovcov na reprezentačnej úrovni SK Live…Avšak súťaže súkromnych klubov nech kĺudne vysielajú naživo súkromné komerčné tv stanice…Pretože takto, to logiku má 😀

  10. Berie ten kto dá viac. Tu by mala mať UEFA pravidlo, že práva na reprezentáciu nepredá súkromným kanálom, lenže… Peniaze…

    1. Neviem ako je to teraz ale predtým kupovala pre svojich členov vysielacie práva EBU (verejnoprávne médiá vrátane RTVS sú jej členmi). Zastupovala vyše 50 televízii a mohla dostať zľavy. Ak si to teraz kupujú televízie sólo tak je to v …

  11. RTVS prišla o MS hokeji,teraz o futbal a čo bude nasledovať ?Už žiaden šport nebudú vysielať,čo má vyššiu sledovanosť,už im ostala len olympiáda,možno aj o tú časom prídu.

    1. Som sa dočítal že RTVS prišla aj cyklistickú Tour de France,ktorú bude vysielať Joj Šport.

  12. Za to všetko môže Matovič! Je to žgrgloš a držgroš, ktorý rozhadzuje peniaze a šetrí tam, kde by sa šetriť nemalo. On je minister financií a neodklepol ani financie na športový kanál RTVS, a zdá sa aj ani na tie športové práva.

  13. No, keď už paralelny žensky slalom live nazaujíma RTVS, tak je možné si ho práve teraz pozrieť LIVE aspoň na Rai Sport+ HD s nenáročným STB iNEOS ZX4 😀

    1. Paralelný slalom dnes o 16,45 na RTvS:2. V programe píšu priamy prenos. Tak neviem, lebo na ilustračnom foto je biatlonista. Aj to o niečom svedčí.

    2. Prijímač je relatívne nenáročný (aj Ab Crypyobox 752), ale akú anténu treba na to, nakoľko to ide v Transalpine beam??? Na 80cm niektoré programy idú, ale dosť na hranici a v istom čase dňa aj vypadávajú, idú najmä IT programy, FR programy žiadny signál, asi majú iné FEC. Teda 80 cm pre Prešov nie je úplne ideálne. Teda nie len prijímač, ale aj anténu na to treba. Inak mne to dlhšie už nejde, menili nejaké parametre, ale ešte som nepreladil na nové zatiaľ, nakoľko som riešil veľa iných vecí a k tomu som sa ešte nedostal.

    3. ..ohľadne vstupnej citlivosti sa iNEOS ZX4 ani len neda porovnať s AB Cryptobox-om. Jednoducho s iNEOS-om stači na zachytenie MIS 5W menšia antena ako s AB Cryptobox-om. Áno niektore parametre talianskych MIS boli menené a stačilo mi túto orbitálnu pozíciu preskenovať na blind . Som spokojný so športovými tv stanicami Rai Sport+ HD, SportItalia HD…Francúzsky ĽEquipe HD mám na iNEOS-e bez zvuku, takže naň používam Qviart Lunix 4K 😀

    4. @autista
      V ktorej časti Slovenska sa nachádzaš a akú veľkú máš anténu?

    5. Kežmarok, offset 85cm, iNEOS ZX4, Qviart Lunix 4K.

  14. @Maros, teraz live na Rai Sport+ HD je kvalifikácia do hlavnej večernej súťaže paraleného slalomu, avšak Vlhovú na pretekoch nevidno. Takže tam bude pes zakopaný ohľadne týchto pretekov na RTVS…Tak som radšej prepol ako taliansky autista mongoloido, na brazílsku fotbalovú ligu vysielanej na SPORTITALIA HD.

  15. Aspoň si takto mnohí ušetríme nervy. (trochu irónie 🙁 — škoda mudrovania = politizovania nad touto smutnou realitou.)

  16. Slovenskú fortuna ligu má česká nova a hokejovú extraligu, slovenskú futbalovú reprezentáciu má maďarský sport tv…. HANBA!!! V piatok bol na sport 1 futbal kvalifikácia na euro 2023 U21 Rusko – Slovensko a komentoval to Čech…. fakt nemám slov

    1. Aký maďarský Sport TV? Nepatrí náhodou Sport TV pod AMC? A AMC je z US, nie z Maďarska.

  17. #Goulddigger #EG4
    Stanice sport tv majú Maďari takisto ako aj spektrum

    1. Aj Spektrum vlastní AMC international. Navyše je už aj samostatná verzia pre CZ/SK a pre HU. Sport 1 a Sport 2 boli vždy samostatne pre SR/ČR a pre HU, nikdy to nebola jedná TV, nakoľko pre každé územie sú práva pre iné prenosy. Aj Eurosport má vezie pre viaceré krajiny. Kde vidíš problém? Vlastní to medzinárodná international pobočka americkej AMC.

    2. AMC vlastní u nás AMC, Film+, Spektrum, Spektrum Home, TV Paprika, Sport 1, Sport 2, Minimax a Jim Jam…

  18. Problém vidím v tom, že ME a MS nebude vysielať verejnoprávna TV

    1. Hlavne, že na lotériu peňazí bolo dosť…

  19. Ale zas si môžeme povedať že budeme mať parádne americké stíhačky a vrtulníky – a to je viac ako futbal v TV.

  20. Neviem čo furt máte stejnak ste nadávali na smerčiaka tak čo ja osobne by som šport na rtvs zrušil to patrí na komerčné platené tv

    1. Nie, národná reprezentácia má byť na RTVS a za toto by mal ísť Matovič sedieť do basy. Predsa má na starosti financie, nie?

    2. #Goulddigger #EG4
      Keby len matelka… aj ostatných gaunerov

  21. Stále hovoria, že šport im nabúrava program na dvojke, tak to riešia 🙂

    1. Občan
      Veď sľubovali športový kanál… avšak po tomto nech ho už ani nespúšťajú lebo to budú vyhodené peniaze… a nech sa nikto nevyhovára na koncesionárske poplatky, lebo to nie je o tom…

    2. Pôvodná športová STV 3 – Trojka vysielala 3 roky (2008 – 2011) a nová RTVS Šport ani nezačala a už aj skončila…

    3. Myslel som to tak, že to riešia – čiže odstraňujú z dvojky šport, ktorý im nabúrava program, už pochopil?

  22. RTVS získala licenční práva na kvalifikační zápasy mistrovství Evropy, mistrovství světa a Ligy národů. Slovenská fotbalová reprezentace se tak stane součástí sportovního vysílání veřejnoprávní televize na příštích šest let.
    „Navzdory zavádějícím informacím v některých médiích, která záměrně dezinformují v neprospěch RTVS, s radostí oznamujeme, že jsme získali právo první volby pro kvalifikační zápasy na dalších 6 let,“ říká Matej Hajko, ředitel sportovní sekce RTVS.

    RTVS usiluje o pokrytí všech vystoupení slovenských sportovních reprezentantů na světových akcích v rámci sportovního vysílání a při nákupu licencí se zaměřuje především na tyto akce.

    zdroj: RTVS

  23. O môj Bože, a koho to vlastne trápi? Veď na šport sa pozerá hlavne vrstva ľudí, ktorá má (zväčša) nižšie vzdelanie. Šport nie je kultúra. Ja by som za profesionálny šport nedal ani halier, komu bude lepšie, ak nejaký tajtrlík vie dobre narábať s obyčajnou loptou, alebo rýchlejšie zvládne 100 metrov? Budú generácie múdrejšie? Bude menšia inflácia? Budeme mať kvalitnejšie zdravotníctvo a vzdelávanie? Veru nie. Šport je zábava slaboduchých.

Komentáre už nie sú povolené.