Reklama

Telekom: Programy v 4K kvalite budeme prinášať prioritne pre nové Magio Go

V ponuke internetovej služby Magio Go sa objavili začiatkom tohto týždňa prvé programy v 4K kvalite. Konkrétne ide o stanice Eurosport 4K a Travel XP 4K. Eurosport 4K je zaradený v rámci športového balíka od Magio Go M a program Travel XP 4K je dostupný v najvyššej variante OTT služby Magio Go XL.
Pokračovanie nižšie:

Viacero klientov nás však informovalo, že 4K programy sprístupnené v službe Magio Go nemajú. Dôvodov môže byť viacero. Prvým je ten, že klienti majú predplatenú ešte staršiu verziu služby Magio Go, prípadne ju majú bezplatne k Magio TV, alebo Magio Sat. Ďalším problémom môže byť prijímacie zariadenie, ktoré nemá podporu príjmu programov v 4K (UHD kvalite).

Programy v 4K kvalite v službe Magio Go sú sprístupnené iba pre predplatiteľov novej služby Magio Go. Okrem toho je potrebné ešte navyše stabilné internetové pripojenie s minimálnou rýchlosťou sťahovania dát 25 Mbps a sledovať službu cez špeciálnu aplikáciu Magio Go na smart TV alebo priamo cez nový Magio Go TV Box. Na mobilných zariadeniach a internetových prehliadačoch sa budú kanály zobrazovať iba vo vysokom rozlíšení, rozlíšenie 4K pre ne dostupné nebude.

Programy v 4K kvalite budú pribúdať

Ponuku 4K obsahu chce operátor postupne rozširovať. Zatiaľ sa však bude jednať iba o novú službu Magio Go. „TV obsah v 4K budeme prioritne prinášať pre platformu nového Magio Go,“ uviedol pre portál SatelitnáTV.sk hovorca Telekom pre korporátne záležitosti Pavel Ďurík. Predplatitelia IPTV služby Magio TV, ako aj satelitnej Magio Sat sa tak k programom 4K kvalite zatiaľ nedostanú. Dôvodom sú staršie zariadenia. „Súčasné set-top boxy, ktoré využívame v službe Magio televízie na pevnej sieti a cez satelit, nepodporujú rozlíšenie 4K. Z toho dôvodu sme v týchto službách 4K kanály nezaradili,“ dodal Ďurík.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. tym ma chce telekom prinutit, aby som zrusil IPTV verziu, kde mam ovela viac programov a o kusok nizsiu cenu a presiel na drahsiu OTT sluzbu s mensim poctom programov?

  2. treba si pomaly zvyknut nato,že všetci čo máte magiogo učty zadarmo,tak vám končia zlaté časy..proste už sa vám nebude dat prihlasit na PC..ani v smart tv ani v rôznych android boxoch…pôjde len na mobile a tablete + ich box za ktory si musite platit…už nebudete mat ani 4 pripojenia,ale už len 1….nebudete mat ani rôzne novinky a 4k programy atd…proste už budete pre telekom nezaujimaví…zaujimat ich budu len tí čo si za magiogo budu platit a oni budu mat rôzne vyhody

  3. Je to veľká hanba, vám vôbev nejde o spotrebiteľa-účastníka, vám ide o vaše zisky. Mesačne vám platím za IPTV,Internet a pevnú linku 50 € a nemám nárok na kanály v 4K, lebo nemám predpletenú službu nové Magio Go, ale mám len „podarovanú“ inú Mágio Go. Tak ďakujem za takú volovinu, keď si myslíte že pre 4K vysielanie si zaplatím duplicitu- bez rozumu. To je vaša snaha udržať si dlhodobého solventného zákazníka.Česť vašej práci !

  4. to je taka ista hlupost ako ked antik zvysuje rychlost na optike 10 gbit a cez wifi pusta 32 mbit pricom vsetci platia 18 eur za net aj Ti co maju optiku aj Ti co maju wifi

  5. Tak nech telekom doda STB v 4k kvalite a nie tie stare s 1080i rozlisenim on je snad jediny operator s takymi stb nech ma tiez neseru

  6. To su banda amatérov to je taký problém v roku 2021 vymeniť stb, ktorémaju zákazníci za nemalé peniaze v prenájme a už im ich preplatili…. Pýtajú 3€ za prenájom ŠTB a nepodporuje ani 4k a keď by ich mali zákazníkom vymeniť tak sa na nich vykašlú….

  7. Aspoň pre prémiových čo si platia to mali dať automaticky – my nič zadarmo nemáme

  8. Staci len zmenit operarora. Ake jednoduche. Taky Antik ma Eurosport 4K v zakladnom baliku.

Komentáre už nie sú povolené.