Reklama

TVP má druhý kanál zameraný na históriu, o pár dní spustí ďalšiu novinku

Poľský verejnoprávny vysielateľ TVP (Telewizja Polska) spustil v pondelok 1. marca 2021 televízny kanál pod názvom TVP Historia 2. Novinka je dostupná od svojho štartu iba prostredníctvom internetu, ako aj cez HbbTV. Sledovať ju však môžu iba diváci na poľskom území, respektíve s poľskou IP adresou. Pri našich testoch sa totiž pri prehrávaní objavovala hláška o nedostupnosti vysielania z dôvodu obmedzených vysielacích správ.
Pokračovanie nižšie:


Hlavným cieľom nového projektu je zväčšiť dosah a rozšíriť divácku skupinu divákov programu TVP Historia.

Vieme ako veľa je v Poľsku milovníkov histórie, preto zväčšujeme dosah kanálu a spúšťame špeciálnu streamingovú platformu, v ktorej bude dostupná od 1. marca TVP Historia 2. Internet je dnes priestorom, kde veľa mladých ľudí čaká na zaujímavý obsah. Práve preto rozširujeme dostupnosť TVP Historia. Niekoľko mesiacov predtým sme zväčšili dosah kanálu TVP Kultura, keď sme vytvorili kanál pod názvom TVP Kultura 2,“ hovorí Mateusz Matyszkowicz, člen správnej rady TVP S.A.

Online stanica TVP Historia 2 sa vo svojom programe zameriava na dokumenty, seriály, ako aj publicistické programy so zameraním na históriu. Program je rozdelený na niekoľko blokov, v popoludní prináša napr. tie najdôležitejšie programy z TVP Historia, ako aj historické seriály z iných kanálov TVP.

Ďalšou novinkou, ktorú plánuje poľský verejnoprávny vysielateľ spustiť je kanál TVP Kobieta. Pôjde o stanicu zameranú na ženy. Vo vysielaní sa objavia nielen vlastné programy TVP, ale aj zahraničné, vrátane filmov, dokumentov a seriálov. Program odštartuje svoje vysielanie na MDŽ, teda už tento pondelok 8. marca 2021. Šírený by mal byť cez vybrané DVB-T vysielače, ako aj cez vybraných káblových, IPTV či satelitných operátorov.

Telewizja Polska už niekoľko rokov dôsledne rozširuje svoju programovú ponuku spúštaním nových tematických kanálov. Veľmi sa teším, že ani nie po pol roku od štartu kanálu TVP Dokument môžem informovať o ďalšej novinke, ktorá už zakrátko obohatí portfólio verejnoprávneho vysielateľa. TVP Kobieta bude v histórii TVP prvým a tiež jediným dostupným lifestyleovým kanálom so zameraním na ženy v DVB-T. Som presvedčený, že vďaka výnimočným a zaujímavým programom si TVP Kobieta získa srdcia Poliek a stane sa ich obľúbeným miestom stretnutí,“ zdôrazňuje predseda spravnej rady TVP, Jacek Kurski.

Pokiaľ by ste hľadali televízny program oboch noviniek od TVP, dostupný bude aj v našom TV programe, ktorý už teraz obsahuje približne 200 staníc.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Keďže budeme mať tu na Satelitná tv program stanice Historia 2 tak ste mohli v článku uviesť aj ip tejto stanice. Možno cez proxi server pôjde aj u nás. História je pre mňa téma číslo 1 vo vysielaní tv. Stanica ktorá mi chýba u nás je práve tohto zamerania. Viasat History sa zaujíma iba o západnú Európu a hlavne boje v nej cez ll. Sv. Vojnu. History Channel o 20 ročné americké priemyselné výrobky zabalené v origo obaloch. História a peniaze je to čo sa najviac falšuje a nie je ich nikdy dosť.

  2. Ano,len zase nepojdu u nas cez DVBT 2,lebo ide len z vysielača Zabrze Multiplex Pl 2 a Multiplex Pl 3 ostatne nič.Neviete či aj ostatne Multiplexy rozširia Poliaci po inych vysielačoch.

Komentáre už nie sú povolené.