Reklama

Poľský verejnoprávny vysielateľ plánuje spustiť druhý program pre deti

Poľský verejnoprávny vysielateľ TVP (Telewizja Polska) plánuje spustiť nový televízny kanál, ktorý sa zameria na deti vo veku od 10 do 16 rokov. Plánovaná novinka má mať názov TVP Teen. Presný termín štartu zatiaľ nie je známy. Informuje o tom poľský web press.pl.
Pokračovanie nižšie:

TVP Teen ma stáť tamojšieho verejnoprávneho vysielateľa v roku 2022 15,3 milióna zlotých (3,341 milióna eur) a o rok neskôr už 20 miliónov (4,368 milióna eur). Vo vysielaní by sa mali objaviť vzdelávacie programy, filmy, ako aj animované seriály.

Podľa TVP sa priemerný čas strávený sledovaním televízie vo vekovej skupine 10 až 15 rokov znížil o 25 % v porovnaní s rokom 2015. „Sledovanie televízie v tejto skupine zjavne klesá a mladí diváci trávia čoraz viac času na internete. Televízia ich však stále zaujíma viac ako internet,“ tvrdí TVP.

TVP Teen bude už druhým televíznym kanál TVP so zameraním na detského diváka. Spomeňme, že od polovice februára 2014 je k dispozícii bezplatný kanál TVP ABC, ktorý vysiela voľne v tamojšom DVB-T. Cieľovou skupinou sú však deti od 4 do 12 rokov.

Podľa webu press.pl chce okrem TVP Teen spustiť TVP v budúcom roku ešte aj programy TVP Nauka a TVP Muzyka. Zmenou tiež prejde Poland In, ktorý nahradí TVP World.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentár

  1. Snad tieto nove programy pojdu tiež i v Turzovke cez DVB-T 2 ako Mux 5 Pl a Mux Pl 3 kde su TVP programy volne,len u nas ako si RTVS nič nerobi.Mali by si brat priklad z verejnopravnej Polskej Televizie.Idu tu tiež sukromne stanice Polskej Tv z Mux 2 Pl

Komentáre už nie sú povolené.