Reklama

Orange má vlastný satelitný prijímač iNEOS OR1

Orange dnes zaradil do ponuky svoj prvý satelitný prijímač, ktorý má označenie iNEOS OR1. Ide o HDTV set-top box s integrovanou dekódovacou kartou Irdeto. Samozrejmosťou je podpora nového video kodeku H.265/HEVC a audio kodeku AC3.
Pokračovanie nižšie:

Prijímač umožňuje nahrávanie programov s možnosťou plánovania na externé USB pamäťové zariadenie a tiež podporuje aj funkciu TimeShift. Sledovaný program je teda možné kedykoľvek pozastaviť a pretočiť späť. Vyžaduje sa však pripojené externé pamäťové zariadenie.

iNEOS OR1 podporuje automatické ladenie programov. Užívatelia sa tak nebudú musieť starať o prelaďovanie, všetky zmeny sa vykonajú automaticky.

Podľa operátora je zariadenie pripravené aj pre budúcu podporu hybridnej funkcionality, ktorá prostredníctvom internetového pripojenia umožní sledovanie nelineárneho obsahu ako je napríklad archív.

Pre zákazníkov Orange TV cez satelit bude zariadenie dostupné formou prenájmu. Podľa aktuálneho cenníka zaplatia klienti za box mesačne 3 eurá.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. To si môžu nechať,za 3 eurá mesačne prenájom set top poboxu, je drahota.Je to smiešne…

  2. Nikto ti to nenuti, places nad spatnym hrobom a vidim, ze este aj vsade, co ta plati za hejtovanie Telekom?

    1. Ale Nadal17 má pravdu. Keby to boli splátky leasingu a povedzme po 2 rokoch splácania by sa stal prijímač majetkom zákazníka, tak by to bolo ešte plus-mínus ok. Ale toto je len prenájom a v takom prípade je cena 3€ mesačne nehorázne vysoká.

  3. Federer: Nie,to v žiadnom prípade,to si len ty môžeš myslieť.Ver tomu že ma neplatí ani Telekom ani nikto,hovorím sám sa zeba,za nedôstojné podmienky zo strany Orange už z minulosti. Nemám najmenší záujem sa k tomuto operátorovi vôbec vracať,tragédia celé to ich vysielanie na tom slabom satelite zo signálo často krát aj len z 57 % kvalitou signálu a to som mal 85 priemer paraboly..

    1. Aj Antik má signál podone, a ja s ním nemám najmenší problém. Zatiaľ funguje bez problémov a platím ani nie €.

  4. vsetko to smeruje k odstraneniu sha.e kariet, tak ako sa pise: integrovana citacka kariet.

    1. Ked chces mat vsetky programy nepotrbujes cardsharing staci len mat specualnu apku v mobile alebo v pc a ona ti otvori vsetky programy.Tie ruske a ukrajinske servery nie su stabilne casto vypadavaju neoplati sa to viac to nejde ako ide.

    2. Kým majú v obehu (a dokonca v ponuke) samostatné karty so súčasnou úrovňou zabezpečenia, sharing nezastavia. Museli by zmeniť kódovací systém, ktorý by dekódovali len nové karty spárované s takýmito ich prijímačmi (a prípadne aj moduly so vstavanou kartou) a donútiť zákazníkov prejsť na tento nový systém, čo potrvá roky – a zatiaľ niekto vymyslí, ako cracknúť napríklad párovanie kariet aj nový kódovací systém a celý kolotoč môže začať odznova. 🙂

    3. Nic nepadá a vše jede už 5 let plynule. Jak se ta appka jmenuje?

  5. Toloko nepita za prenajom svojho boxu ani Telekom a jeho sesterska spolocnost DIGI TV.

  6. Za taký črep ešte by chceli nenažranci z orangutanu 3€ im už musí totalne šibat

  7. viki a ty uz mas ten box doma? Typicky hejter, prijimac co nevie zdielat je crep 🙂
    Mimochodm uz vidim teba keby si mal firmu, tak davas vsetko zadarmo 🙂 a tvaris sa, ze si cerveny kriz

    1. Je to črep, ako skoro všetky črepy dodávané operátormi. Nemá to napríklad ani podporu 4K, ani Wi-Fi, len pár základných funkcií, s veľkou pravdepodobnosťou nepoužiteľné pre príjem FTA staníc z iných sat. pozícií, okrem 16E. A áno, keď nevie zdieľať v rámci homesharingu, je to tiež mínus. Jediné výhody tohto zariadenia sú USB 3 a (možno) v budúcnosti podpora archívu a nelineárnych služieb, zaručene obmedzených na jediného operátora. A to je dosť málo. Nevidím najmenší dôvod, prečo by niekto dal prednosť tomuto jednoúčelovému črepu s drahým prenájmom pred vlastným, lepším a univerzálnym boxom, ktorý poslúži aj v prípade zmeny operátora. A v závere už táraš – keď niekto kritizuje cenu, to vôbec neznamená, že by chcel všetko zadarmo – iba vie rozlišovať medzi férovou cenou a predraženou službou. Keď dokáže konkurencia prenajímať boxy za polovicu, tak 3€ mesačne je jednoducho veľa. Ak si myslíš, že nie je, môžeš toľko Pomaranču platiť, nikto ti nebráni. Ale fakty sú fakty, percentuálne je to veľa. Alebo vieš čo, ponúkni im za prenájom pokojne aj 5, 6 či 10€, určite sa v Pomaranči potešia.

  8. Si na velkom omyle, v inych krajinach sa vymena urobila za jeden mesiac a pride to aj sem. A mozes cakat, ze niekto to craknutie urobi zadarmo 🙂 ako to bolo doteraz.

    1. Možno mi niečo uniklo, ale kde urobili výmenu kódovacieho systému a dosiahli, aby zákazníci vymenili karty (!) za cloaked moduly / boxy s integrovanou kartou za mesiac? Fakt by som bol vďačný aspoň za jeden príklad. Poprosím aspoň krajinu a meno operátora, aby som si zvyšok mohol vygoogliť, lebo ako hľadám, tak hľadám – a ništ… 🙂 Hlavne ešte raz zdôrazňujem tú výmenu zariadení u zákazníkov v rámci jediného mesiaca, aby nedošlo k nedorozumeniu. Okrem toho, sme na Slovensku, kde sa Skylink zbavuje starého Cryptoworksu už tuším 10 rokov 😀 a noví operátori (Orange sat…) začínajú rovno od začiatku so starým Irdetom, ktoré už dávno bolo kompromitované… Takže istotne to nabudúce zvládnu za mesiac, áno. A spoľahni sa, že to niekto crackne aj zadarmo, pre zábavu, ako vždy doteraz. Pre niekoho je koníčkom lúštenie sudoku, pre iného chov holubov a niektorí sa zabávajú lámaním implementácií kódovacích systémov, a že je ich celkom dosť… Ale povedzme, že to neurobí nikto zadarmo. Aký je rozdiel z pohľadu operátorov či divákov, ktorí majú nelegálny príjem, či prevádzkovatelia sharingov za know-how zaplatia? Dostanú ho tak či tak, maximálne o pár centov zdražia službu, aby sa im to vrátilo. Ale nelegálny sharing bude fičať stále, akoby sa nechumelilo.

  9. Pidjin, Uvidis sam ze za chvilu bude prenájom 5 e dávam tomu 2 mesiace.

    1. Presne z troch eur sa pár mesiacov to bude aj päť eur za prenájom..Nenažranci..

    2. To sú spoľahlivé informácie, alebo iba irónia? Alebo krištáľová guľa? Lebo ani ja nemám rád Pomaranč, ale tak zase napriek osobným preferenciám zostaňme féroví a držme sa faktov.

Komentáre už nie sú povolené.