Reklama

Dnes odštartuje vysielanie televízia CNN Prima NEWS

Dnes 3. mája o 18:55 odštartuje svoje vysielanie nový český spravodajský kanál CNN Prima NEWS. Fungovať bude na základe zmluvy s divíziou CNN International Commercial, ktorá poskytuje licenciu k používaniu značky CNN a prístup k obsahu a tvorbe programu v rámci celého portfólia CNN. Novinka má byť k dispozícii ako divákov v Českej republike, tak aj na Slovensku.
Pokračovanie nižšie:

Od štartu vysielania budú môcť sledovať program klienti väčšiny satelitných služieb dostupných na Slovensku a v Českej republike. Do ponuky ju zaradili už platformy Skylink (SK aj CZ ponuka), freeSAT (SK aj CZ ponuka), DIGI TV, Magio Sat, Telly a T-Mobile Sat. Okrem toho majú k programu prístup aj vybraní predplatitelia káblových, IPTV a OTT operátorov. Spomenúť môžeme aspoň Antik TV, Tango TV, DIGI TV, Magio Go, Skylink TV Live, Lepší.TV (iba ČR) či Sledovaní TV (iba ČR). K dispozícii je aj z vybraných DVB-T/T2 vysielačov šíriacich signál multiplexov PS12 a Regionálnej siete 8 po celej Českej republike.

Podrobnejšie sme CNN Prima NEWS už predstavili v predchádzajúcej správe. Technické parametre pre príjem programu pre jednotlivé satelitné platformy prinášame nižšie.

Na kartách Skylink so slovenským regiónom bude CNN Prima NEWS k dispozícii s aktívnymi balíčkami Mini, Smart, Multi, Kombi, Flexi 10 a Komplet. Okrem toho bude program dostupný tiež v internetovej službe Skylink Live TV. Na kartách s českým regiónom bude sprístupnený od balíka Digital.

Technické parametre pre príjem CNN Prima News HD :
Družica: Astra 3B (23.5°E)
Frekvencia: 11934 MHz
Polarizácia: V
FEC: 3/4
SR: 27500
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Názov: CNN Prima News HD
Provider: M7 Group
Video formát: MPEG4
Kódovanie: 0624 (Irdeto),0500 (Viaccess)

PIDy:
Video PID: 7910
Audio PID: 7920
Audio stopy: 7920 cze (Mpeg),7921 cze (AC3)
PCR PID: 7910
PMT PID: 7900
TSID: 3212
0NID: 0003
SID: 14079
TXT: N/A
HbbTV: N/A
DVB a TXT titulky: N/A

Klientom satelitných služieb využívajúcich pozíciu 0,8°W (freeSAT, Magio Sat, DIGI TV, Telly a T-Mobile Sat) je CNN Prima NEWS k dispozícii z frekvencie 11 804 MHz. Magio Sat pridal program do kanálovej mapy na pozíciu číslo 58, užívatelia DIGI TV nájdu stanicu na predvoľbe číslo 24.

Technické parametre pre príjem CNN Prima News HD :
Družica: Thor 5/6/7 a Intelsat 10-02 (0.8°W)
Frekvencia: 11804 MHz
Polarizácia: V
FEC: 3/4
SR: 30000
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Názov: CNN Prima News HD
Provider: UPC Direct
Video formát: MPEG4
Kódovanie: 1815 (Nagravision),0B02 (Conax),0D97 (Cryptoworks),0653 (Irdeto),1882 (Nagravision),0B1C (Conax),1886 (Nagravision)

PIDy:
Video PID: 1301
Audio PID: 1311
Audio stopy: 1311 cze (AC3)
PCR PID: 1301
PMT PID: 1300
TSID: 0703
0NID: 1536
SID: 30325
TXT: N/A
HbbTV: N/A
DVB a TXT titulky: N/A

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Lepšia tv a sledovanietv by mohli dať CNN prima news pre Slovenský región.

  2. V Česku v DVB-T CNN PRIMA NEWS,na Slovensku v DVB-T TA3.Opačně to asi nebude.

  3. „Liberálna“ CNN tu tak chýbala. Ideopropagandy už máme viac než dosť.

    1. Zatiaľ si jediný, kto tu zatiahol ideovú propagandu. A ešte ani nevieš správne používať úvodzovky.

  4. Je to spravodajska prima pre čechov. Pre nas absolutne nezaujmava. Česke spravy aj tak nesledujem…

    1. Dodi 04.05.2020 o 5:03 @ :

      A ešte niečo ty Maďar, čo nevie vôbec nič o Českej republike? Pre teba je spravodajstvá Hir TV!

    2. Zdenek@neurážaj diskutujúcich.Ak nemáš priniesť niečo plodné do diskusie,ani nepíš.Mne tak isto postačuje TA3+France24.

    3. zmetek 04.05.2020 o 12:14 @ :

      zmetek@nenapadej a nezastávej tu rasisty „Dodi “ který diskriminuje jiné národnosti mimo slovenské a české. Pokud podle něj je CNN Prima NEWS z České republiky pouze pro Čechy a ne aj pro ostatní domácí národnosti České republiky kromě jejich národnostních menšin jako slovenská, polská, romská atd. tak on následně není opravdu žádný Slovák ale jen obyčejný nacionalista, rasista Maďar. Uvědom si to Česká republika není jedno národnostní stát zrovna tak jako Spojené království/Velká Británie např. oproti Slovensku, Maďarsku a podobně.

    4. Nehnevajte sa na mna, ale spravodajstvo „ala“ prima je naozaj iba pre cechov. Od cnn prima news som ocakaval onieco viac, ako svoje spravodajstvo pre svoj hlavny program. Uz to, ze tento program spojili so znackou cnn, ze sa postarali o distribuciu u vsetkych operatorov na slovensku (okrem DVBT), malo znamenat uplne nieco ine, nez spravodajstvo z hlavnej primi. Aj preto som napisal, ze je to pre cechov. Ja si rad pozriem CT 24 a od cnn prima news som cakal cosi viac. No sklamalo ma to.

    5. @Zdenek: máš chaos v pojmoch. Ak niekto nesleduje nejakú TV stanicu, tak nejde o žiadnu diskrimináciu ani o rasizmus. Takisto nie je žiadna diskriminácia a už vôbec nie rasizmus, ak nespomenie všetky národy a národnosti, ktoré žijú v nejakom štáte. Navyše tým výrazom „Česi“ zrejme myslel obyvateľov ČR všeobecne, kto má trochu chochmesu, pochopí. Kto má v kuse nutkanie urážať sa a pchať všade nacionalizmus, ten je pravdepodobne obyčajný trubiroh.

  5. Stejně jako pro nás jsou nezajímavé slovenské. České CNN není povinné sledovat

    1. Trh je presítený. Či je to české alebo slovenské nieje podstatné.TV trh ponúka aj ČT24 aj TA3 a množstvo zahraničných spravodajských staníc.Rozhodne je z čoho vyberať.Aj Seznam upúšťa od tohoto modelu.

  6. Ja sa zaujímam o správy v oboch krajinách. Prospieva to rozhľadu a prehľadu o tom, čo sa deje. Človek sa môže poučiť. To platí obojstranne.

    1. Ivan 04.05.2020 o 10:18 @ :

      Presne ako píšeš a ja tiež často pozerám TA3.

    2. Tiež neviem, čo je na to zlé,ak si človek pozrie spravodajstvo aj s iných krajinách,min aspoň zo susedných krajín.Takisto ako si pozriem slovenské správy, takisto aj české,ale napr.aj rakúske (OE24 TV,Puls24), či nemecké (NTV,WELT,Tageschau 24).Preto české CNN vítam.A netreba zabúdať,že CNN niesu len správy,ale aj rôzne dokumenty a zaujímavé programy, ktoré vysiela aj české CNN 🙂 🙂

  7. Dodi hovor za seba, ja sledujem všetky cz, sk kanály aj spravodajské a myslím že aj väčšina z nás

    1. viki 04.05.2020 o 10:19 @ :

      Presne ako píšeš, je to iba maďarský trotel.

    2. viki@opäť ten rasizmus chlapci,ja sledujem aj poľské.

    3. Pokiaľ nesledujete aj albánske, fínske, portugalské, tuniské, kambodžské, filipínske, guatemalské, nigérijské, keňské a zambijské, tak ste všetci rasisti!! 😀

  8. na freesat light kartách ten program sa nedá prijímať

    1. Ako mne ani CNN Prima News ani nechýba, originál CNN ide FTA na 19.2, ale by ma zaujímalo a kľudňe by mohlo byť aj v platenom balíku äako Prima plus), nakoľko to ani nebudem sledovať, ČT3 by však malo byť v základe (a aj sa spomínalo) aj cez satelit Eutelsat 16E – CAID už je pripojený, tak by to už mohlo ísť, ale inak OK.

  9. Stanice CNN Prima News vysílá také přes stránky živé vysílání cnnprima . cz

Komentáre už nie sú povolené.