Reklama

RTVS odkladá spustenie športového programu na neurčito

Spustenie športového verejnoprávneho programu sa odkladá na neurčito. Informovala dnes o tom RTVS. Plány skomplikovala pandémia koronavírusu a postupné rušenie veľkých športových udalostí tohto roka. Rozbehnuté práce, ktoré súviseli s prípravou nového vysielacieho okruhu, však RTVS dokončí v maximálne možnej miere.
Pokračovanie nižšie:

Štart športového okruhu bol viazaný na Majstrovstvá Európy vo futbale, ktoré sa mali konať 12. júna až 12. júla. Európska futbalová únia (UEFA) rozhodla o ich preložení na budúcoročné leto. Na možnom odložení letných olympijských hier v Tokiu pracujú aj organizátori olympiády. Definitívny verdikt sa verejnosť dozvie do štyroch týždňov.

V čase vrcholiacich príprav na vznik Športu, keď sú rozbehnuté stavebné práce, technologické obstarávania, skladba programu, nákup licencií a výberové konania na nových ľudí, sme sa dostali do obrovskej neistoty. V tejto chvíli by bolo maximálne nezodpovedné oznámiť konkrétny termín spustenia nového okruhu a vstupovať do ďalších finančných záväzkov. Nevieme predpovedať, ako sa situácia vyvinie a kedy začne šport na Slovensku a vo svete naplno fungovať. Keď bude jasné, že je to procesne, finančne a personálne reálne, tak prípravy opäť rozbehneme,“ deklaroval šéf športovej sekcie RTVS Matej Hajko.

RTVS rozbehnuté práce dokončí v maximálnej možnej miere. Týka sa to rozširovania vysielacích priestorov, ako sú napríklad nové strižne, réžia či štúdio, ale aj rekonštrukcia kancelárií. Rozšírenie a sfunkčnenie týchto priestorových kapacít bolo pre RTVS nevyhnutné aj bez ohľadu na spustenie štvrtého programového okruhu. „Využijú sa v prospech efektívneho fungovania celej inštitúcie,“ poznamenal Matej Hajko.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

    1. Tearaz mohli spustiť v DVB-T Päťku – detský – dávali by tam rozprávky a vyučovanie + večer info a diskusie o situácii.

  1. Nikde tu nevidím Prehľad víkendových športových prenosov, čo sa deje? Dostali ste rozum?

  2. Mohli by teda prestat šetriť miesto vo svojom dvb-t muxe a vratiť tam Dvojku HD.
    Mala bz tam byt Jenotka HD, Dvojka HD a Trojka stačí SD. nezmyselné duplicitné SD verzie vypnut. Aj tak sa blíži prechod na dvb-t2.

    1. Len by museli trochu viac myslieť a neviem či majú čím!

    2. To by bolo super. Len neviem, či je tam nato dosť kapacity. Tak či tak, aspoň Jednotka HD tam zostane.

      P. S.: Zaradenie Trojky v decembri bol prezieraví krok.

    3. Presne tak, takto mrhať peniazmi je trestuhodné. Rád by som vedel, koľko divákov má možnosť sledovať RTVS len v DVB-T a len v SD kvalite! Ostatní sledujú TV prostredníctvom TV operátorov. Budúcnosť je v internetovom vysielaní.
      Neviem, čo by RTVS na športovom kanáli vysielala, veď všetky podujatia sú vopred na niekoľko rokov dopredu kontrahované športovými TV. Takže, čo a pre koho by RTVS vysielal športový kanál?

    4. Dušan
      teraz sa ukazuje že siete sú preťažené,netflix a pod obmedzujú kvalitu filmov,ARD vyzýva aby ľudia sledovali cez DVBT a satelit a nie cez káble.
      Takže tá budúcnosť internetového vysielania je teda otázna

    5. Presne tak, keď sa vysiela lineárny obsah s veľkým dátovým tokom (TV, ale do istej miery aj rádiá), tak DVB-T/T2, DVB-S/S2/S2X, DAB+ atď. je ďaleko efektívnejšia možnosť, ako streaming cez net. Ukázalo sa to nielen teraz, keď sú všetci zavretí doma, ale napríklad aj počas MS v hokeji, keď servery RTVS zúfalo nestíhali.

  3. RTVS je práve v DVBT komplet v HD a čo sa týka tej budúcnosti ešte je to ďaleká budúcnosť teraz sa to pekné ukázalo.

    1. Ľudia v diskusiách píšu, že by chceli detský kanál. Mohli by urobiť napr. stanicu RTVS – Päťka, rozprávky, vyučovanie a večer diskusie a info k situácii a potom neskôr večer Artový program. Niečo ako ČT Déčko / Art. A aby to bolo v DVB-T2, SAT, Kábel, IPTV.

  4. Zase tu blbne pridávanie komentárov a už asi aj viem, prečo…

  5. no, niekolko hodin denne vysielat sach a free diving… no, nic moc 🙂

  6. No rtvs24 co by tam bolo dookala matovicove tlacovky vela hovori ale o nicom

Komentáre už nie sú povolené.