Reklama

Dnes sa prelaďuje vysielač Snina – Magurica

V stredu 17. júla je naplánované ďalšie prelaďovanie terestriálnych vysielačov. Podľa už zverejneného harmonogramu má dnes prelaďovať Towercom vysielač Snina – Magurica. Konkrétne sa prelaďuje prvý a druhý celoplošný multiplex. Okrem toho by mali prebiehať aj práce na pripravovaní štvrtého multiplexu, ktorý šíri programy Plustelky.
Pokračovanie nižšie:

V prípade prvého multiplexu ide o zmenu zo súčasného 57. na 23. kanál (490 MHz) a druhý multiplex sa prelaďuje z 59. na 37. kanál (602 MHz). Tretí multiplex zostáva bez zmeny, diváci ho tak budú môcť prijímať aj naďalej na 25. kanáli (506 MHz). V blízkej budúcnosti sa navyše počíta aj so spustením štvrtého multiplexu, ktorý by mal byť šírený na 22. kanáli (482 MHz).

Výkony vysielačov po preladení nám bohužiaľ RÚ zatiaľ neposkytol. V prípade, že sa tak stane, zverejníme ich v sekcii Vysielače.

Okrem zmeny kanálu bude tiež preklopený prvý multiplex zo staršej normy DVB-T na novšiu DVB-T2. Vďaka tomu získajú diváci navyše k doterajším programom rozhlasové stanice RTVS a TV Lux bude už v HD kvalite (HD/MPEG.-4).

Všetkým divákom, ktorí prijímajú programy z vysielača Snina – Magurica, odporúčame spustiť, na prijímacom zariadení, automatické ladenie, aby sa programy načítali z nových frekvencií. Ladiť však odporúčame až vo večerných hodinách, vzhľadom k tomu, že do cca 12:00 je naplánovaná odstávka všetkých vysielačov.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Odkiaľ beriete, že odstávka je do 20:00 hod., lebo tu majú uvedené, že makú odstávku do 12:00 hod.:

    plustelka.sk/odstavky-jul-2019/

  2. Regulačný úrad je financovaný zo štátnych financií a sú povinní poskytovať a zverejňovať informácie.

  3. Dobry den !

    Redakcia – na internetovej stranke ww.cezantenu.sk sa uvadzaju odstavky vysielačov pre preladenie ,
    ktore bude v Auguste .
    Tu pišu , ze odstavky su od 8: 00 – 20 : 00 hod , tak kde je pravda či od 00:00h od -12:00 hod .

    https://www.cezantenu.sk/august-odstavky/

    1. na tomto je krásne vidieť, že v Towertrolle nevie pravá ruka, čo robí ľavá, alebo zdvojené funkcie pre veci zbytočné,,,

  4. otrasne slabý výkon na všetkých frekvenciach,chodte do riti

    1. nechápem, prečo nejde všetko na max. skoordinovaný výkon 50 kW, tak ako v ČR ide všetko na max. 100 kW (okrem pár vysielačov, ktoré majú skoordinovaný nižší výkon). V ČR nemajú problém so signálom, ktorý ma 100 kW vyžiarenie a ešte v lepšej Horizontálnej polarizácii. Nechápem, čo robí RÚ.

Komentáre už nie sú povolené.