Reklama

Towercom zlepší pokrytie Plustelky na východnom Slovensku

Towercom naplánoval na najbližšie obdobie nielen prelaďovanie z dôvodu uvoľňovania pásma 700MHz, ale aj rozširovanie pokrytia štvrtého celoplošného multiplexu. Podľa informácií portálu SatelitnáTV.sk má v pláne operátor spustiť dva nové DVB-T2 vysielače na východnom Slovensku. Konkrétne má ísť o vysielače Snina – Magurica a Kráľovský Chlmec – TVP Kráľovský Chlmec.
Pokračovanie nižšie:

Diváci v týchto oblastiach východného Slovenska si tak konečne budú môcť naladiť bez problémov programy štvrtého celoplošného multiplexu. Aktuálne je súčasťou tohto multiplexu 17 televíznych staníc (Dajto, Discovery, Doma, Eroxxx, Eurosport, Eurosport 2, Film+, JOJ HD, Markiza HD, Minimax, Prima Cool, Prima Plus, RiK, VH1, Viasat Explore, Viasat History, Viasat Nature). Všetky vysielajú v kompresnom formáte MPEG-4 a sú štandardne kódované systémami Irdeto. Prístup k ním majú iba predplatitelia platformy Plustelka.

Podrobnosti o nových DVB-T2 vysielačoch sa nám zatiaľ zistiť nepodarilo. Podľa vyjadrenia Úradu pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb (RÚ) podal v týchto dňoch Towercom ešte len žiadosti o povolenia. Oba však budú šíriť signál štvrtého multiplexu na 22. kanáli (482 MHz), pôjde teda o jednofrekvenčnú sieť (SFN) so súčasným vysielačom Košice – Dubník.

V spoločnosti Towercom neustále pracujeme na skvalitňovaní našich služieb tak, aby naši zákazníci mali čo najväčší komfort a užívateľské pohodlie,“ komentoval plánované spustenie dvoch nových vysielačov štvrtého multiplexu operátor Towercom.

Aktuálny zoznam DVB-T/T2 a DAB+ vysielačov môžete nájsť v sekcii Vysielače.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

    1. Ak to pôjde takto ďalej tak pevne nervy s nasymi napoly skrachovanymi oravskymi podnikateľmi

  1. Logický krok. Po preladení 57 na 23 by silné vysielače 22 z Dubníka vymazali
    Takto pôjdu 22 a 23 v rovnakej úrovni signálu.

Komentáre už nie sú povolené.