Reklama

Dreambox One Ultra HD od tohto týždňa v predaji

V týchto dňoch prichádza do predaja nový Dreambox One Ultra HD. Ide o dvojtunerový prijímač určený pre príjem satelitného, terestriálneho, alebo káblového vysielania s kodekmi MPEG-2, MPEG-4/H.264 a HEVC/H.265. V predaji budú dve verzie, jedna má mať osadené dva DVB-S2X tunery a druhá DVB-S2X spolu s hybridným DVB-T2/DVB-C.
Pokračovanie nižšie:

Dreambox One Ultra HD bude poháňať šesťjadrový procesor, k dispozícii bude až 16 GB Flash pamäť a 2 GB RAM. Pôjde o prvý model od populárneho výrobcu, ktorý ponúkne tzv. duál boot systém. Užívateľ si tak ešte pred štartom systému bude môcť vybrať, ktorý operačný systém chce používať. Na výber bude Android 7.1 alebo linuxový DreamOS.

Vďaka voľbe systému ponúkne Dreambox omnoho viac možností ako doterajšie boxy. Spomenúť môžeme navyše aj podporu WIFI v pásmách 2,4 a 5 GHz, Bluetooth, IPTV či HbbTV. Samozrejmosťou je aj čítačka dekódovacích kariet, dva USB porty, optický audio výstup S/PDIF či LAN konektor RJ45.

Box bude menších rozmerov, bez problémov ho tak bude možné schovať aj za televízor či iné skryté miesto. Externý IR snímač dostupný nebude, výrobca sa už v tomto prípade spolieha na nové diaľkové ovládanie, ktoré má podporovať Bluetooth. Všetky povely z ovládača sa tak budú prenášať práve cez toto rozhranie.

Prijímače Dreambox One Ultra HD budú v predaji na Slovensku od tohto týždňa. Doporučená maloobchodná cena má byť 269 € s DPH. Záujemcovia ich nájdu v každom dobrom obchode so satelitnou a anténou technikou.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. A bude podporovat aj digi sat magio sat alebo iba skylink

  2. Dreambox One Ultra HD nemá CI slot, takže je to riziko kupovať… Digi nepôjde, Skylink je otázne dokedy pôjde, FreeSat pôjde, Orangesat pôjde, AntikSat pôjde.

    1. Netreba zabudat ze to ma Android. Takze Magio GO, DIGI GO, Skylink Live, ANTIK TV a dalsie appky by tam mali ist.

    2. Skylink M7 karty nepôjdu, iba ICE – kým Skylink nezavedie uniblock.

    3. iko,
      tie androidove APPKY ti pojdu aj na boxe za 32 EUR z aliexpresu (nie na vsetkych), takze nepotrebujes na to dreambox za 270 EUR (bez CI slotu….).
      Co s tym D-BOXOM urobis, ked sa za pol roka CANAL+ zblazni a vymeni vsetkym SKYLINKarov a FREESATakom karty napr. za bezkartove CI moduly, pripadne zvysi zabezpecenie v IRDETO a odpoji cryptoworks, atd moznosti je vela.
      Tu miliardu EUR, co za nich zaplatil (SL+UPC) bude chciet cim skor naspat, takze sa na zvysenie zabezpecienia prichystaj…

  3. To isté čo u skylinku platí aj pre freesat a dokonca majú jedného majiteľa rovnakú vec ale môže zaviesť aj orange je dosť nepochopitelné že hu nezaviedol od začiatku ale tam sa hralo na pretiahnutie zákazníkov od služby z rovnakým systémom kódovania tento box je hlavne pre internet ale za tú cenu je to asi len pre ľudí ktorý si potrpia na značke Dreambox.

    1. Cpt. Oblivious, M7 precita naprikla oscam v Qviart LUNIX, Qviart LUNIX 4K, nakolko vyrobca boxov zaplatil cinanovi, aby to dorobil a aby sa v tychto koncinach lepsie predavali.

      P.S. Ked ta napada myslienka,ze si binarku skopirujes a spustis v inom boxe, tak smola. Ten oscam ide jedine v Qviart-och. Ale ked sa nudis, tak ho mozes skusit xreknut.

    2. Jerzy Czycyk: na ten Oscam v Qviartoch som zabudol, vďaka za pripomenutie. A áno, napadla mi tá myšlienka. 😀 Škoda, že Qviarty sú po hardwarovej stránke také rozpačité, navyše s otrasným dizajnom…

  4. orange žiadne uni oficiálne nedoporučuje ale certifikované CA moduly Irdeto a tie s uniblockom problém nemajú a čo sa týka freesatu keď to zavedú v skylinku to isté čaká aj freesat zas tak blbý niesu

    1. S tým Orange sat je to jasné, UNI čítačky oficiálne neodporučia, ale aj tak to funguje. Hlavne z toho dôvodu, ktorý si spomínal vyššie – pritiahnuť klientov konkurencie, ktorí by kvôli tomu nemuseli meniť prijímač. A Skylink a Freesat majú jeden vážny dôvod, prečo sa nepohrnú do plošného uniblocku – nechcú nahnevať bonitných klientov, ktorí využívajú výhody UNI čítačiek vo viactunerových prijímačoch, najmä teda linuxových. Myslím, že v Skylinku sú stále ešte na vážkach, či by to neprinieslo väčšie straty, ako im spôsobujú piráti.

Komentáre už nie sú povolené.