Reklama

Stredoslovenskú televíziu naladia diváci cez anténu už aj v Liptovskom Mikuláši

Telekomunikačný operátor AVIS rozšíril tento týždeň ponuky vybraných miestnych DVB-T vysielačov o novú televíziu. Zatiaľ čo na východnom Slovensku môžu diváci prijímať Východoslovenskú TV, tak na strednom zase Stredoslovenskú TV. O pridaní nových programov do miestnych DVB-T multiplexov sme už informovali v dvoch samostatných správach (tu a tu). Dnes však došlo k ďalšiemu rozšíreniu ponuky, v multiplexe v Liptovskom Mikuláši pribudla Stredoslovenská TV.
Pokračovanie nižšie:


Podľa platného povolenia šíri vysielač v Liptovskom Mikuláši signál na 23. kanáli (490 MHz), z kóty TVP Liptovský Mikuláš, s maximálnym výkonom 2 kW. Pre naladenie nového programu odporúčame všetkým divákom, ktorí majú možnosť prijímať tento miestny multiplex, aby si spustili automatické vyhľadávanie.

Súčasťou multiplexu je aktuálne päť televíznych kanálov: TV Noe (MPEG-4), TV Liptov (MPEG-2), Šlágr TV (MPEG-4) , TV Severka (MPEG-2) a Stredoslovenská TV (MPEG-2). Všetky sú šírené nekódované a v štandardnom rozlíšení. Výnimkou je Stredoslovenská TV, ktorá je šírená v 720p.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Čo sa prihodilo? Ten vysielač má 2kw. A nestačilo by mu 0,5kw pre čo najširšie pokrytie.

  2. SSTv bola včera pridaná aj na vysielači Martin. Ide dokonca s rozlíšením 720p. Dôležitejšie by však bolo, keby prevádzkovateľ pridal výkon. Dúfam, že už o to požiadali! Len aby bolo jasné o čo ide, tak z toho istého vysielača sa vysiela aj K-26 s výkonom 3kW!

  3. Tak už máme v Martine aj Plustelka Viac, samozrejme na K-41.

Komentáre už nie sú povolené.