Reklama

Miestne DVB-T vysielače na strednom Slovensku začala využívať nová televízia

Ponuka miestnych DVB-T vysielačov na strednom Slovensku, ktoré prevádzkuje operátor AVIS, sa obohatila dnes o Stredoslovenskú televíziu. Operátor šíri nový program zo všetkých vysielačov s rozlíšením 720p a kompresnom formáte MPEG-2.
Pokračovanie nižšie:


Stredoslovenská televízia odštartovala svoje vysielanie 15. septembra 2017. Prevádzkovateľom je podľa licencie spoločnosť s rovnomenným názvom so sídlom v Banskej Bystrici. Kanál vysiela 24 hodín denne so zameraním pre divákov stredoslovenského regiónu.

Podľa informácií portálu SatelitnáTV.sk si môžu novinku naladiť diváci prijímajúci miestne DVB-T multiplexy v Žiline (25. kanál), Banskej Bystrici (23. kanál), Zvolene (42. kanál), Podbrezovej (24. kanál), Brezne (29. kanál), Martine (23. kanál), Žiari nad Hronom (41. kanál), Ružomberku (41. kanál), Dolnom Kubíne (23. kanál), Považskej Bystrici (40. kanál), Turčianskych Tepliciach (42. kanál), Lučenci (26. kanál), Rimavskej Sobote (25) a Čadci (25. kanál).

Podrobnejší zoznam celoplošných, ako aj miestnych, DVB-T/T2 vysielačov môžete nájsť v sekcii Vysielače.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

    1. Áno, omylom sme dali kanál pre Považskú Bystricu. 🙂 Už je to opravené. Vďaka.

  1. Áno, presne tak. Tiež som si to všimol. BB je K23.

  2. Ale pokiaľ vieme tak do Stredoslovenského regiónu patria Revúca, Tornaľa,Veľký Krtíš, Krupina, Žarnovica,Nová Baňa atď.Tak prečo nemajú aj oni miestne muxy zriadené.Čudujem sa že Avis na to kašle s nezáujmom rozšírenie pokrytia.Spomínané mestá sa ako dostanú k tv programu?

    1. Stred má 15 avisáckych lokálnych vysielačov. Východ až 5.

    2. Ak im zaplatis za elektrinu, prenajom miesta, poplatky za dodavku streamu a kopec dalsich poloziek, spravia ti mozno vysielac aj v tvojom okoli.

    3. Keď na to nemajú tak načo to všetko robia.Buď všetky mestá alebo nič.Ochudobňujú ostatných.

    4. Kalaj nikto za to nemôže, že u vás telky nemajú záujem, tak to nezvalujte na Avis. Postavíme vám tam pre mňa za mňa aj 10 vysielačov, keď to budete platiť, my budeme len radi..

    5. „Buď všetko, alebo nič.“ Krásna ukážka hlúposti… A btw. Avis si môže určovať rozsah svojej činnosti, ako sám chce či môže (a v medziach určených zákonmi, samozrejme).

  3. TV Hronka nestačí?
    Čakal som od Avisu niečo viac, ale zas sol bol naivný.

    1. Napr. nejaku hudobnú stanicu (Šláger somariny nerátam) …. Očko síce už tiež nie je bohviečo, ale podľa mňa by mohli ísť do AVIS DVB-T….

      Alebo niečo iné FTA z Astry 23.5 .. napr. Rebel/Relax atď …

    2. No vieš, ono to funguje trochu inak. Odporúčam napísať do tvojej obľúbenej stanice, prečo nechcú vysielať cez DVB-T.

    3. Odporúčam kúpiť si za pár šupov lacný sat. prijímač a lavór s LNB a budeš mať free programy z Astry 3B. Prečo by mal niekto s oveľa-oveľa vyššími nákladmi dávať ausgerechnet Tebe niečo na striebornom podnose?

    4. choď na bazos.sk tam predávajú plno sat prijímačov. Minule tam jedna ponúkala 3x Openbox S3 Mini HD za 5 evri za kus.

  4. Lebo to naše DVB-T je.dosť drahé pre voľné TV stanice ak vy išli niektoré TV do FTA vysielania v DVB-T tak určite o mesiac hneď oznámili že nemajú peniaze na FTA vysielanie cez DVB-T že končia, To je také typické pre Slovensko.

    1. Regulačný úrad a Protimonopolný úrad by mali konať ohľadom zrušenia MONOPOLU pre celoplošné šírenie signálu DVB-T / T2, aby sa vytvoril konkurenčný trh a priaznivé ceny pre vysielateľov, tak ako v CZ, kde je viacero poskytovateľov celoplošného šírenia signálu a kde sleduje TV cez anténu viac ako 60 % obyvateľov a kde je šírených množstvo voľných staníc v multiplexoch.

    2. zet, Veď na celoplošné siete bolo výberko v ktorom boli 3 uchádzači. A teraz bude zase jedno (mux1), môžeš sa prihlásiť. Keď niečo „neštimuje“, tak sú to frekvencie pridelené bez výberka. A na protimonopol by mohla byť majorita Towercomu v Avise.

  5. Pan xxx tie satelity čo ponukaju na bazoši za 5 e. to su satelity na ktorych idu iba SD stanice HD nejdu tie som dal davno do šrotu.

    1. No ak je Openbox S3 Mini HD – vysoké rozlíšenie HD, tak asi ťažko pôjde na ňom len SD.

Komentáre už nie sú povolené.