Reklama

Satelitná Orange TV aktuálne bez českých programov TV Barrandov a Prima

Orange dnes ukončil šíriť na družici Eutelsat 16A (16°E) české programy Barrandov Plus a Kino Barrandov. Oba boli dostupné predplatiteľom novej satelitnej služby z frekvencie 12 523 MHz. Okrem toho operátor z ponuky vyradil aj ďalšie české programy. Systém podmieneného prístupu Irdeto, ktorý operátor využíva, nie je pripojený od dnešného dňa ani ku staniciam Prima Krimi, Prima Cool HD, Prima ZOOM HD, Prima Love, Prima Max a TV Barrandov HD. Všetky tieto české programy preberal Orange zo satelitnej kapacity operátora Telekom Austria Group, frekvencii 11 055 MHz.
Pokračovanie nižšie:


Z akého dôvodu operátor vyradil z ponuky, vyššie uvedené programy, nie je aktuálne známe.

Nová satelitná služba Orange TV, ktorá oficiálne odštartovala 15. augusta, ponúka zákazníkom tri základné balíky Basic, Optimal a Premium, ku ktorým je možné aktivovať ďalšie doplnkové Extra balíky. Ceny základných balíkov začínajú už od 6 € mesačne, pri extra balíkoch je najnižšia cena za jeden balík 1,49 € mesačne.

Podrobnosti o novej satelitnej platforme sme priniesli v tejto správe.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. „Z akého dôvodu operátor vyradil z ponuky, vyššie uvedené programy, nie je aktuálne známe.“

    To je také ťažké to pochopiť?!

    Ani jeden český program okrem ČT 1, ČT s ČT 24 nemá na Slovensku čo robiť, rovnako ako v Českej republiky kde je zo slovenských staníc ina Jednotka, Dvojka a TA 3.

    1. všetky české programy majú na Slovensku čo robiť a preto sa aj pozerajú a pozerať vždy budú samozrejme len tými čo o ne majú záujem.To isté platí aj opačne.Pred 44 rokmi som bol na vojenčine a pozeral som nemecké a rakúske programy a tiež sa niekto neúspešne snažil mi v tom brániť-neuspel

    2. vili @

      A ty zasa trepeš ešte väčšie somariny a sám tomu vôbec nerozumieš. Až vy Slováci vrátite späť všetky slovenské stanice aspoň na Moravu a Sliezsko, tak až potom pýtajte české stanice a trep ty tvoje capiny!

    3. xixo @

      A čo tu robí meno xixo? Keď tu môže byť akési meno xixo, tak kľudne môže byť aj meno Zdenek!!!

    4. Jozef @

      A všetky slovenské programy podľa nemajú čo robiť v Českej republike alebo aspoň na Morave a vo Sliezsku???

      Až vy Slováci vrátite späť všetky slovenské stanice aspoň na Moravu a Sliezsko, tak až potom pýtajte české stanice.

      V Českej republiky je úplne všade zo slovenských staníc iba Jednotka, Dvojka s TA 3 a nič inšie ako oproti Slovensku u vybratých služieb!!!

    5. @Zdenek: myslíš tým Markízu a spol.? Ak áno, prečo píšeš, že ju máme vrátiť „my Slováci“? To je predsa úplne nelogické, výčitky píš vedeniu tejto TV, nie nám. „My Slováci“ sme nerozhodli, že už nebude zadarmo v DVB-T, to je vec majiteľa televízie. Okrem toho vysielanie skupiny Markíza aj tak za veľa nestojí a s množstvom reklamy to vyslovene preháňajú. Pritom drzo požadujú platby od operátorov, akoby to bola prémiová stanica.

    6. Frfeň @

      Ja vôbec neriešim to či je Markíza a spol. platená alebo nie ale to že vďaka vám Slovákom a vašim zákazom je v Českej republike úplne všade maximálne iba ta Jednotka, Dvojka s TA 3 a vôbec nič inšie oproti Slovensku kde je u niektorých navyše ČT D/ČT art s ČT sport, všetky stanice Primy okrem tej hlavnej rovnako ako ty Barrandovy.

      Z mojej strany to nie je vôbec o peniazoch lebo teraz si kvôli slovenským stanicam platíme dve slovenské SERPA od Skylinku ku káblovej televízii UPC Česká republika, keď si ako občan Českej republiky a EU vôbec nemôžem zakúpiť na Slovensku službu DIGI Slovakia alebo napríklad freeSAT Slovensko, následne si ju odviezť na Moravu a tam ju používať.

      K tomu tvojmu „Okrem toho vysielanie skupiny Markíza aj tak za veľa nestojí a s množstvom reklamy to vyslovene“ iba toľko že skupina Markíza má hodnotnejšie vysielanie ako skupina Nova! Veď na staniciach Novy nie vôbec nič sledovateľné!

      Inak ak si myslíš že české komerčné stanice taktiež nepožadujú platby od operátorov, akoby to boly prémiové stanice, tak to sa naozaj veľmi mýliš!

    7. Iba ty trepeš Zdeněk a poriadne. Kvôli takým ako ty si s nami aj politici robia, čo chcú. Sme v EÚ, kde je voľný pohyb tovarov a služieb a Skylink už toto dal na súd. V Británii už podobný súd zákazníci vyhrali. Ale boľševici, čo vlastnia CZ/SK TV sa ešte musia priučiť ako vyzerá demokracia.

    8. CABAL @

      Bože, čo to tu trepeš za tvoje totálne somariny o voľnom pohybe služieb a tovaru v EU, keď pritom vy sami Slováci na druhej strane neumožníte žiadnemu občanovi EU okrem Slovákov si na Slovensku zakúpiť službu DIGI Slovakia rovnako ako freeSAT Slovensko. Na druhej strane si občan Veľkej Británie v Grécku môže bez akéhokolvek problému zakúpiť úplne legálne platenú TV službu gréckeho operátora. Čo tak vopred na tom samotném Slovensku začiat rešpektovať voľný pohyb tovarov a služieb v EU a predať akémukolvek občanu z EU slovenskú TV službu keď má to záujem.

    9. CABAL ! ešte vysvetli európsky voľný pohyb tovaru a služieb držiteľom autorských práv – zväčša nadnárodné korporácie sídliace mimo EU (USA, Švajc) – a keď sa tým začnú riadiť oni, tak bude všetko OK !

    10. Zdenek uz netrep. Nie Slovaci zatrhli vysielanie svojich stanic v CR, ale CME a MAC TV, nadnarodni majitelia televizii v CR aj v SR to zakazali vzajomne, snad s vynimkou vedlajsich stanic Primy na Skylinku – zatial. Kvoli ziskom z reklamy, uz sa to tu riesilo x-krat, nebudem opakovat detaily. Kazdy trochu informovany divak to vie, iba ty dookola fnukas, ze sme vam v CR nieco zakazali, co je nonsens. A ze si mozes kupit sluzbu greckeho operatora je pravda, lebo to robi minimum ludi zo zahranicia (malokto mimo Grekov ovlada ich jazyk), takze to Greci maju vysoko na haku. Ale na druhej strane taki Briti dokonca maju svoje TV na Astre 2 v osobitnom vysielacom zvazku, len aby obmedzili prijem mimo UK – pretoze po anglicky vie vela ludi a zaujem o britske vysielanie v zahranici je (bol) velky, tak to zatrhli takym sposobom. A ani rakuske TV si mimo Rakuska nezaplatis. Toto uz nevidis, alebo nechces vidiet, iba Grekov. Tak uz prestan oduvat gamby nad domnelou nespravodlivostou, deje sa to aj inde. A vobec nie preto, ze Slovaci nieco nedopraju Cechom. Nauc sa rozlisovat.
      A pre CABAL: volny pohyb tovarov a sluzieb v EU s tym nic nespravi. Ked majitel TV nechce vysielat na nejakom uzemi, nikto ho nemoze donutit. Volny pohyb znamena, ze kazdy moze posuvat svoje sluzby a tovary volne cez hranice v ramci EU, nie ze aj musi. Toto si vela ludi myli. Pretoze tu je kamen urazu v tom, ze medialne skupiny, ktore vlastnia dotknute televizie v oboch statoch byvaleho Ceskoslovenska nechcu, aby sa ceske TV vysielali v SR a slovenske v CR. A ten verdikt sudu v Britanii, ktory spominas a ktorym sa ohana aj Skylink, je tiez uplne irelevantny pre tuto zalezitost – tam islo v podstate o spor, ci je futbalovy zapas (resp. jeho priamy prenos) autorskym dielom a teda ci sa nan vztahuje ochrana dusevneho vlastnictva. Sud rozhodol, ze priamy prenos nie je takto chraneny, co televizie okamzite obisli tym, ze priamy prenos nahravaju a vysielaju ho zo zaznamu s 3-sekundovym oneskorenim. No a zaznam uz autorskym dielom je a vztahuje sa nanho ochrana podla zakona. 🙂 Tymto sa „vyhra“ na sude stala zdrapom papiera a Skylink argumentuje podruznymi okolnostami kauzy, pricom tuto podstatu celej veci zamlcal, pretoze by hned bolo jasne, ze s poskytovanim cezhranicnych sluzieb nijako nesuvisi (iba sa to moze zdat, ked sa to „spravne“ poda a selektivne sa vyberu informacie, ako to spravilo PR oddelenie Skylinku).

  2. A co PRIMA COMEDY CENTRAL?Ta by asi mohla mít licenci i pro Slovensko,když ho provozuje VIACOM.O vyřazení tématických kanálů Primy se už jednalo,Barrandov se nevyjádřil nijak-pouze ukončil šíření FAMILY ve slovenském DVB-T.Legálně skutečně v Česku jen STV1+2 a na Slovensku ČT1+2 a volně šířená ČT24.ČT-SPORT a :D/ART jsou určeny pouze pro české území(alespoň oficiálně).

    1. O tú neprídeme, pretože ako píšeš, tak patrí Viacomu a tí nežiadajú ani nemajú dôvod žiadať, aby ju Slováci nemohli pozerať.

  3. Keby Orangutan nekúpil Ligu Majstrov tak môže ísť handry fajčiť.

  4. a osobne som si zriadil iný zdroj príjmu cz/sk staníca daľších ,a na nejaké vyradovanie programou zo strany nejakých šuflikantov z pomaranča alebo slizlinku a daľších tzv.poskytovateľov predražených služieb ma nezujíma a nech sa premna zamna aj zožerú.Nenažranci.

    1. Aj to môžeš konkretizovať, ako si si to zariadil? Ak je to teda legálne…

    2. Legálne všetky slovenské v Českej republike a opačne všetky české na Slovensku u všetkých operátorov v ČR a SR legálne asi ťažko okrem takmer legálneho podvodu u Skylinku.

  5. @Zdenek , ČT 1 a ČT 2 a dvojkkanál ČT D/ČT ART , má licenciu aj na Slovensku no ČT Sport , už nie ten nakupuje obsah len pre ČR. Takže si mimo. Napíš do ČT , a možno Ti potvrdia moju informáciu.ČT Sport ,by mali operátori na Slovensku blokovať ale nedeje sa tak. Lebo ČT za šírenie ČT 1,ČT 2 a ČT D/ČT Art ,pýta riadne cez operátorov na Slovensku peniaze. zisti si v archívoch na Živé.sk tak to nájdeš keď CHCELA JOJKA Aby operátory vypli na Slovensku ČT a malé Primy , Over si správu potom trep bludy

  6. Pre Zdenka : ak chces pozerat SK stanice tak Antik smart box sa dá kupiť a dá sa pozerať v CZ, aj keď ho síce spoplatnili ale ide to aj v zahraničí

  7. Problém je v tom že ani jedna stanica nie je ani Česká ani Slovenská… Všetko patrí Američanom a oni rozhodujú čo a ako bude…

  8. Bože bratia, prvý krát som trafil na túto diskuziu a toľko zloby. Pritom všetci čo tu vrieskate po sebe viete ako to je.
    Voľný pohyb služieb nemá s týmto nič spoločné, pretože vyhral zákon o autorských právach. Takže nezakázali ani slováci ani česi ale majitelia vysielacích práv/staníc a u JOJ group to snád nie sú američania…
    Okrem českých staníc na slovensku legálne nemôžem sledovať ani rakúske ani švédske ani fínske ani portugalské stanice. Takže to berme tak ako to je, raz sme dva samostatné štáty so všetkými výhodami aj nevýhodami. Neviem prečo raz to niekomu vyhovuje a inokedy prekáža.

    1. Už tu boli aj drsnejšie debaty, na tom nič nie je. A trošku Ťa poopravím – keby všetci vedeli, ako to je, nebola by tu zvada. A voľný pohyb služieb s tým naozaj nič nemá, ale to ani autorské práva veľmi nie. Podstata je zisk z reklamy, autorské práva sú len zámienkou, lebo tie mediálne skupiny, ktoré vlastnia české a slovenské TV, ich majú tak z cca. 90% nakúpené pre ČR aj SR.

Komentáre už nie sú povolené.