Reklama

Skylink musí pozastaviť šírenie staníc TV Prima zákazníkom na Slovensku

Český prevádzkovateľ televíznych kanálov Prima uspel na súde s návrhom na vydanie predbežného opatrenia voči spoločnosti M7 Group vo veci nelegálneho šírenia českých televíznych programov na území Slovenskej republiky.

Podľa českej komerčnej televízie nariadil spoločnosti M7 Group Mestský súd v Prahe, aby na dekódovacích kartách, ktoré umožňujú prístup k obsahovým službám slovenského produktu Skylink, zablokovala prístup k televíznym programom Prima, Prima COOL, Prima LOVE, Prima ZOOM, Prima MAX a Prima KRIMI. Pokiaľ ide o tieto programy, je spoločnosť M7 Group ďalej povinná zdržať sa na Slovensku ponúkania predaja dekódovacích kariet, ktoré umožňujú užívateľom ich príjem mimo Českej republiky.
Pokračovanie nižšie:


Uvítali sme, že súd akceptoval náš návrh na predbežné opatrenie vo veci dekódovacích kariet služby Skylink. Operátori by nemali konať v rozpore so zmluvou a distribuovať naše programy mimo územia Českej republiky, a vystavovať nás tak nebezpečenstvu postihu zo strany globálnych poskytovateľov autorských práv pri zahraničných programoch. Diváci na Slovensku môžu aj naďalej sledovať svoje obľúbené programy na kanáli Prima PLUS,“ uvádza Gabriela Semová, vedúca korporátnej a internej komunikácie FTV Prima.

TV Prima týmto reaguje na poslednú novinku satelitnej platformy Skylink, kedy od 4. júna si môžu zákazníci zaplatiť aj český Servisný poplatok a sledovať tak na jednej karte ako slovenské, tak aj české programy.

TIP: Skylink nám vysvetlil, ako je to s českými kanálmi na Slovensku

FTV Prima prevádzkuje v Českej republike vysielanie niekoľkých televíznych programov. Jej hlavnou stanicou je plnoformátová rodinná TV Prima ako aj TV Prima +1, na mladších mužov sa orientuje stanica Prima COOL, Prima LOVE sa zameriava na obľúbené programy pre ženské publikum. V portfóliu skupiny nechýba dokumentárny kanál Prima ZOOM a filmová stanica Prima MAX. Najnovším prírastkom televíznej rodiny je kanál Prima KRIMI, ktorý sa orientuje na kriminálnu a detektívnu tvorbu. Pod značkou Prima vysiela v ČR aj kanál Prima Comedy Central, ten však prevádzkuje mediálna spoločnosť Viacom. Pre Slovensko je určený iba televízny program Prima PLUS.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Skylink byl nenažraný že chtěl za jednu kartu dvě SERPA a totálně dotentoval nebo přímo doj.bal!!!

    Nakonec nepůjde ani současný stav kdy mohla být uvedena slovenská adresa s místem instalace Česká republika a opačně adresa v České republice s místem instalace Slovensko.

    1. Já mám2karty:českou a slovenskou-obě mám na svoji adresu-čili ČESKÁ REPUBLIKA.Na slovenské mám placený balíček na rok-slovenské výpalné jde totiž taky zaplatit jen na rok.Českou kartu mám DIGITAL na2roky.Jednou se mi ale na slovenské udělal mišmaš-musel jsem kartu aktualizovat a zase to bylo v pohodě.

  2. Bodaj by skrachoval aj celý skylink zasraný. Každý rok poplatky hore, a programov len ubúda. A keď nejaký nový pribudne, tak len nejaká kravina na ktorú sa nedá pozerať a chvália sa s tým ako keby neviem aký dobrý program pridali. Len idiot by im ešte platil!

    1. Zdravím nezastávám sa operatora Skylink ale ten za to nemôže. Treba si to nehat vysvetlit. Za to to môžu samotne hrdé televízie . Samotný operator Skylink, Digi, Magio,Antik a atd pravdupovediac doplácaju na to. Televízie Mark, joj , Tv Nova, Prima, nechcu byt sirený v krajinach CZ a SK. Zaujímavé je to že satelit je hranica resp ak mám spomenút nemcov od revolúcie nie je problém tkzv autorskými pravami a dodnes vysielaju FTA okrem HD verzie. Tam už nie je problém s pravami a pod. Viete stali sme sa obeťami reklám a nenažranosťou TV medii aby vysielali reklamy pre svoje uzemie . Tak niekto si zaplatil reklamu v CR a divali to zadarmo akože SK občania.A samozrejme naopak. A Tv media nedaju súhlas pre retansmisiu CZ a SK . Kôli mizerným reklamám a aby podniky a spol platili 2x Pre SK a CZ. Dalsia rana pre slovakov sa chystá tzv poplatok tv 1Eur Mark a Tv JO + 1 euro tiež /2 eura mesacne poplatok ktorý akosi stíchol Presnejsie požadujú od prevadzkovatelov ako su vyssie písaní a dalsi.Samozrejme sa to premietne do ceny poplatkov. Tak zaujimavé je to prečo vlastne to to všetko sa deje. Kôli REKLAMAM – mizerným peniazom a otravovani ludi pri sledovaní filmu a serialu. Odporúčam si zaplatit archívy a pod aplikacie a mate to bez reklam. Alebo vypať tv a venovat sa rodinke.
      Tak že dívať sa treba aj takto na to.

  3. Tu PRIMA PLUS nechceme naco………dufam ze skylink sa odvola a vyhra to.

    1. Katulienka @

      Skylinku jde jedině o co největší zisk a požadavky zákazníka jsou až úplně na posledním místě.

  4. Toto Skylink , poriadne prehnal , som zvedavý koľko ľudí si objednáva na rok český balík ,l pre mňa je to moc drahé , ak mi zoberú Primu Zoom , tak ma Skylink už poriadne naserie , ozaj nemala byť Prima Zoom Slovakia a Prima Cool Slovakia ? , a ten kanál Prima Plus HD , si môžu strčiť viete kam , ešte že mám nemecké kanály , tam je všetko FTA , to Jojke a Markíze nevadí ?, aj keby im to vadilo ,tak s tým robiť nič nemôžu prečo ? , lebo nemecké TV stanice nakupuju práva pre celú európsku úniu , takže naše telky majú smolu.

  5. Pre Slovensko je určený iba televízny program Prima PLUS – O ničom v češtine, detto ako v slovenčine jaj família.

    1. fzj @

      Nepreplo Ti, to chceš jako dabovat české seriály a pořady do slovenčiny?!

      Pokud ano, tak jsi opravdu stejný dem.nt jak Češi z Čech?

    2. @Zdeno,
      pochop písaný text, dobre.
      Teraz to pochopíš: Ja nepotrebujem dabovanie. ANI TIE DVE „SESTERSKÉ“ ST*KY, ANI OD ICH „KONKURENČNEJ DVOJICE“. Ani tie nemedzinárodné kanály – možno okrem ZOOMu.
      P. S. Nerozdávaj tituly nikomu. Neodsudzujem tých, ktorí toto sledujú, každí sme rôzni, a proti chuti žiadnej dišputy!

    3. fuj @

      Já chápu psaný text ale ty si evidentně sni nepamatuješ co vlastně píšeš! Co teda podle tebe znamenala ta tvá šovinistická poznámka „O ničom v češtine, …“ ke stanici Prima Plus?! Je snad pochopitelné že to bude v češtině když se tam vysílá jen česka produkce nebo snad podle tebe ne?

      Podle toho toho tvého co jsi napsal to opravdu vypadá jedině tak, že je Ti trnem v oku ta čeština a ne že ne jak se následně snažíš obhájit.

      PS: Nezlob se na mě ale trvám na tom že podle mě je každý kdo má problém se slovenčinou nebo češtinou u CS produkce opravdu ten d.ment a je úplně jedno jestli je to Slovák a Čech nebo případně Moraváci se Slezany kteří ve většině případů toto vůbec neřeší.

    4. zdendo-si nejak nacionalisticky precitlivelý -potom vidíš aj to čo nie je- ja som to pochopil tak že Prima Plus je o ničom v češtine a detto joj família je o ničom v slovenčine.Tam nie je nič proti češtine to ako keby som napísal že včera poliaci na MS vo fudbale o ničom a detto slováci ktorí pozerajú doma.Ale kto chce palicu si vždy nájde a napasuje si to tak ako mu to vyhovuje že.

    5. @Zdeno, Zdenek, Zdeněk,
      ещë раз: pochop písaný text, dobre, nič v zlom. Asi musím ‚polopatisticky‘.
      To „– O ničom v češtine, detto ako v slovenčine jaj família.“ má vyjadriť to, že ani slovenské ani české komerčné (reklamné) stanice mi vôbec, ale vôbec, nechýbajú. Veď som jasne a zreteľne vymenoval obe „jazykové mutácie“ a v druhom: „… Ja nepotrebujem dabovanie. …“.
      P. S.: Dúfam, že to už pochopíš. A ja sa budem snažiť jednoduchšie vyjadrovať, nie kvetnato, „básnicky“. 😉 A nie som „fuj“, ale „fzj“.

  6. Prima Plus to je riadny odpad . Sem do Východného bloku treba distribuovať len odpad . No Fuj . Nech sem šíria česku Primu HD alebo Prima Zoom HD .

    Zo všetkých tych TV PRIM je najlepšia Prima Zoom , ale najlepšia by bola bez reklám a kadeakých lištičiek reklamnych čo kedy sa bude vysielať .

    1. Braňo @

      Ty kadejaké reklamné lištičky čo kedy sa bude vysielať sa Češi naučili práve od vás Slovákov.

  7. No tak sa naplnilo to, o čom sa šepkalo: stanice skupiny Prima budú už iba na český serpo, slovenskú ponuku oklieštenú o ďalších 6 staníc už nebude mať zmysel platiť… A teraz otázka za 100 bodov: bude mať slovenský zákazník možnosť zaplatiť si iba český serpo bez slovenského? Lebo tým pádom by prišiel de facto len o 3 programy skupiny Mrdkíza, skupinu Joj si väčšina ľudí naladí z DVB-T. Ak áno, Markíza má po chlebe. Ak nie, Skylinku zas výdatne ubudne klientov…

    1. dr. B. Nutty

      Těm nenažrancom ze Skylinku bych jim velký úbytek klientů u slovenského SERPA opravdu velmi přál aby si ti držgroši konečně pěkně a pořádně nabili čuňu!

  8. Problém je v tom, že slovenské TV nenakupujú práva pre ČR a české TV pre SR. Ak by kupovali práva pre celú Európu, tak by mohli šíriť vysielanie FTA cez satelit pre celú Európ,u tak ako nemecké stanice EUROSPORT, RTL, SAT.1, PRO7 nakupujú práva pre celú Európu a vysielajú cez satelit voľne.

    1. Markiza int, Nova int, Prima plus maju prava pre celu EU? Preco nie su free.

    2. Mýlite sa obaja. Mrdkíza intl., Noha intl., Prima Plus, Hnoj Family atď. vysielajú vlastnú tvorbu zo svojich archívov. Na tú majú práva, keďže sú autormi. Ale tie ostatné TV skupín CME a MAC, ktoré sa vyhováraju, že musia byť operátormi stiahnuté, lebo by porušovali autorské práva majiteľov AKVIZIČNÝCH programov, v skutočnosti majú väčšinou práva nakúpené pre ČR a SR súčasne – lebo tie práva zaplatili mediálne skupiny vlastniace tieto TV v oboch krajinách. Takže pointa je v tom, že samotné dotknuté TV chcú obmedziť možnosť divákov prepnúť a tým si chránia sledovanosť a príjmy z reklamy. Už sa to tu riešilo veľakrát.

    3. Od 1.1 18 by mali byt ak sa nemýlim autorske prava pre EU.

  9. Skylink by mal osloviť aj ostatných poskytovateľov, cieľ jediný ak chcú vypnúť Prima, Nova, Markíza, Jojka tak dobre, ale na SK aj CZ kartách bez rozdielu.

    Nastalo by zaujimavé prostredie, kde by začali spomenuté TV plakať a prosiť aby sa vrátili, do ponúk, nakoľko by strácali reklamný trh a financie.

    Lenže ktorý operátor má na to gule?

  10. Som divák ako Slovenských tak aj Českých staníc cez operátora Skajlink.

    Som veľmi sklamaný tým že televízia Prima podala návrh na súd o ukončení vysielania na Slovensku.

    Mám 52 rokov ale takúto nevraživosť medzi televíznymi spoločnosťami a operátormi ktorý vysielajú jednotlivé stanice som nikdy nezažil.
    Boli sme jeden štát a či diváci českej republiky ako aj diváci Slovenskej republiky sa radi divali na české stanice alebo opačne.
    Niet preto divu že diváci na Slovensku sa radi dívajú aj na Všetky stanice Prima a preto by konečne mala skončiť nevraživosť medzi káblovimy satelitnými operátormi a televíznym spoločnosťami a mali by viac misliet na divaka.Bolo by dobré keby medzi Českov republikov a Slovenskov republikov bol podpísaný medzi národný dohovor o voľnom vysielani staníc či zo Slovenska do Čech ale aj opačne keď sa nevedia dohodnúť televízne spoločnosti s operátormi ktorý vysielajú ich stanice tak by bol spokojný divák či v Čechách alebo na Slovensku.
    Vždy by mal rozhodovať o tom na akú stanicu sa bude dívať divák a nie operátori a ani televízne spoločnosti.

    A na záver by som chcel že prvorade by všetky či televízne spoločnosti alebo operátory ktorý vysielajú jednotlivé stanice by mali myslieť na divákov a nie na spory medzi sebou.

    1. pochopte UŽ KONEČNE jednu zásadnú vec – je liberálny kapitalizmus a komerčné TV podnikajú v mediálnom priestore za účelom dosiahnutia čo najväčšieho zisku s čo najmenšími nákladmi.To je princíp ktorý funguje všade v liberálnom kapitalizme a je jedno či je to obchod s potravinami alebo TV.Na žiadne medzištátne dohody sa tu nespoliehajte-to čo vy požadujete máte len si to neuvedomujete veď RTVS 1,2 majú operátori v ČR a vysielajú to pre českého diváka-tak isto ČT 1,ČT2 majú operátori na SK a bežne si to môžete pustiť v káblovke,na satelite alebo plustelke- lenže to sa týka verejnoprávnach TV .Tak čo vlastne CHCETE?100 programov z ktorých sa nedá 95 pozerať lebo to sú samé reklamné TV ale nevadí hlavne že je veľa, veď sme boli spoločný štát že?Dobre že už nie sme .Mne český šovinizmus nechýba .

    2. juro: neviem, o akom českom šovinizme točíš. A ja zas tvrdím, že škoda, že spoločný štát už nie je. V ostatnom máš pravdu, nejaká medzištátna dohoda nie je možná, lebo štáty nemôžu vstupovať do súkromného biznisu nad rámec práva, predovšetkým ústavy. Vlastne ešte v jednej veci s tebou nesúhlasím – podľa mňa čím viac TV staníc, tým lepšie, lebo divák má potom štatisticky väčšiu šancu nájsť medzi tým odpadom niečo pozerateľné. A kto chce kvalitné stanice bez hromady reklám, musí si priplatiť. Problém nastáva, keď niektoré nenažrané TV chcú spoplatňovať vysielanie bez výraznej redukcie reklamného času, ale to je už iná téma.

  11. A co PRIMA COMEDY CENTRAL?Tu má VIACOM,takže v jejím případě možná bude z-oficielněna i pro Slovensko.

    1. To je dobrý postreh, tiež som zvedavý, ako to dopadne s touto stanicou.

    2. Prima vraví jasne. Žiada vypnúť Primy Cool, Zoom, Max, Love a Krimi. Nemôže hovoriť za Viacom a Amíkov určite netrápia tieto žabomyšie vojny.

    3. Otázkou je licence-oficiálně je vedena pro území ČR,ale o jejím zablokování PRIMA GROUP neinformovala.

  12. Dušan,
    som od teba mladší 46 rokov, zdieľam tvoj názor.
    Boli sme odchovaný na Československom mlieku 😀
    Mám aj rodinu v Čechách aj na Morave a takéto kroky ma flustrujú, proste ja chcem vedieť čo sa deje v Čechách a aj sa mi páči jazyk, ale operátory a tv nám bránia sledovať čo máme radi, proste nás diskriminujú.

    Boli sme dlhé roky bratské národy a deti už pomaly prestávajú rozumieť jedna strana druhej 🙁

    Je to hamba aj politikov že toto dopúšťajú a hráme sa na EU 🙁 jednotný trh.

    Kde je pohľad aj na rodinu základ spoločnosti, kde máme históriu ?

  13. Ďakujem Eric.

    Trochu ťa poopravym nie operátori ale televízne spoločnosti nechcú vysielať na Slovensku alebo opačne Slovenske televízne spoločnosti v Čechách cez operatorov.
    Ja by som navrhoval: Uvediem priklad na
    Skajlinku.
    Skylink by dal všetky programy Primi a Novi do jedného balika potom by sa musel dohodnúť s obydvoma televíznymi spoločnosťami na cene toho balika. Cena by mala byť rozumna aby vyhovovala aj menej solventným zakaznikom. A potom z celoročneho zisku by povedzme 60% išlo do obidvoch televíznych spoločnosti a 40% by ostalo operátorovi. Takto by to mohlo fungovať u všetkých operátorov na Slovensku i v Čechách ktorý by chceli vysielať zasa všetky stanice Markyzi a JoJky.
    Ale ako sa hovorí na dohodu treba dvoch aj na ochotu dohodnúť sa treba dvoch.
    To je všetko.

  14. Mám 68-rokov
    Nech všetko ide — ale viď. talianov čo treba zakódujú a čo nie pustia vždy volne.Nákupné práva tak neporušuju a dá sa to.Len u debilov sa nedá nič
    dohodnúť, lebo to je zisk čo v kapitalizme pri honbe za bohatstvom
    je bežný jav.
    Aká matka taká Katka-aký otec taký syn.
    Špekulanti boli a vždy budú. Markíza,Nova,Prima,Joj. nech si trhnú !!!
    V EU bez hraníc ale polienka medzi Českom a Slovenskom !!!???
    Hamba právnikom a tvorcom týchto nezhod.
    4-ka štátov ale samé problemy.
    Nech nevyrábajú program a ak nech ho ukážu.

    1. Dušan, Eric, Láďa-EU: toto nie je o nevraživosti medzi TV stanicami, operátormi ani o neschopnosti dohodnúť sa. Treba si uvedomiť, že jedna mediálna skupina vlastní skupinu staníc Nova v ČR a Markíza u nás, druhá vlastní skupiny Prima a Joj. Vysielacie práva pre väčšinu akvizičných programov kupujú pre ČR a SR naraz (vyjde ich to totiž lacnejšie). Takže porušovanie vysielacích práv je z ich strany výhovorka. Skutočný dôvod vyraďovania českých staníc u nás a slovenských v ČR je ten, že sesterské TV s rovnakým majiteľom si vzájomne odoberali divákov a tým si kanibalizovali zisky z reklamy. To je celé. Operátori nemôžu vysielať TV stanicu bez jej súhlasu, to by boli vláčení po súdoch a TV stanice nemajú z vyššie uvedených dôvodov záujem udeliť súhlas. Takže ide o to, aby diváci mali čo najmenej možností prepnúť na zahraničnú TV a boli nútení pozerať tie domáce, lebo len z toho plynie majiteľom zisk z reklamy. Je to legálne a legitímne, aj keď zároveň cynické a chamtivé. Divák sa môže brániť buď bojkotom domácich komerčných staníc, prechodom na iné legálne služby, napr. OTT, alebo nelegálnym príjmom. A nebolo by od veci tlačiť na aktualizáciu panelu, ktorý tvorí základ pri meraní sledovanosti TV na Slovensku.

  15. Mám Primu,Novu cez DVB-T2 ale nič tam dobré nedávaju teda nepozerám..

    1. Pravda,nejlepší je asi jen dokumentární PRIMA ZOOM a filmová PRIMA MAX.Dobré dokumenty jsou ale i na ČT2 a tu by na Slovensku vyřazovat neměli.

  16. Vstúpme si na chvíľu do vlastného svedomia…. Kto si ešte pamätá, že SKYLINK BOL SLOVENSKÝ LINK (SK LINK) a Česká strana mala CS LINK…Český Link postupne strácal zisk a klientov…. Reklamu naň robil český komik Izer…. A tak sa Slovákom nakecalo, že keď prevezme platformu SK LINK , ktorú úspešne spravoval slovenský TOWERCOM, český prevádzkovateľ
    (??? Ostrava riaditeľ Glisník), že sa nič nemení, hlúpym Slovákom ostala SIPO inkasná kancelária v Čadci….
    AKO SA DOSTAL UŽ ČESKÝ [a mrňavo slovenský] SKYLINK do rúk tých smradov v Luxembursku????
    TAKTO ZNIE OTÁZKA!!! To, že sa žerú medzi sebou televízne spoločnosti ( viď kauza Železný [NOVA] a kauza Pavol Rusko [MARKÍZA] = totálne rozkrádačky + CME schránková firma na Bahamách!) je národný kolorit Čechov a Slovákov…. Slováci, prosím, nesťažujte si na vlastnú hlúposť, že ste si nechali ukradnúť vynikajúci SK LINK….. Miro z Nitry. Klient SK LINKU z r. 2006….

    1. STE si nechali ukradnúť? Koho tým myslíš? Lebo sa nepamätám, že by som vlastnil „vynikajúci“ SK Link. Takže tá tvoja výčitka je úplne scestná. Jediné, čo môžeme „my“ urobiť, je neplatiť im. Ja som s nimi skončil po prvom zdražení serpo, keď začalo byť jasné, že sa to bude opakovať. Nie kvôli cene, ale z princípu – nenechám si skákať po hlave. Ale mnoho ľudí si nechá, inak by si tá banda nemohla dovoľovať to, čo si dovoľuje – a teraz vôbec nemyslím koniec staníc skupiny Prima, ale množstvo iných vecí. Konkurencia, ku ktorej sa dá prejsť, je bohatá.

  17. To MIKI:
    Ты прекрасно понимаешь…..время всё покажет.

    už nebudem reagovať, nechodím sem. M.

    1. ha ha ha … prekrasno, četyridcať … sadnúť, máte to za päť

  18. Dobrý deň

    Ano pan Dr.B.Nutty.
    Ja viem že ide o korporácie viem že Markiza a Nova patria pod jedneho majitela Viem aj to že ich mali odkupiť ČIňania ajto že Markiza nevisiela z Bratislavy ale z Prahy len spravodajstvo ostalo v Bratislave.
    Ale nejde o toto keby Slovensko malo tolko svojich stanic ako maju Česi tak nepotrebujeme žiadne ich stanice.
    Veď mi nemáme ani jednu pryrodopisnu stanicu ako je Prima Zom ani jedenu stanicu ktorá by davala čisto len kryminalne serialy a komedie ako je Prima krimi nemame ani jede poriadny dedsky kanal ani jeden športový kanal aj keď ho slubovala RTVS nemame tiež ani prirodopisno dobrodružný filmový kanal mislim tym ako bol dakedy serial Elza alebo Dactary s klerencom atď.
    Hlavne ide ľuďom o toto aby mali viac kanalov v jazyku ktoremu rozumeju a k Česke kanale su nám jazykovo príbuzné a boli sme dakedy aj spoločny štat tak prečo by nemohli vysielať aj u Nás a zasa naše stanice v Čechach.
    Hlavne ide o toto.

  19. Ešte niečo ak operator ma zakúpené všetky vysielacie práva tak by mu nemalo byť branené vo vysielani .
    Ak operátor vysiela povedzme stanicu Prima alebo Nova na Slovensku a majú lepší program ako povedzme Markíza alebo JoJjka tak ich aspoň nútia ktomu aby svoj program zlepšovali ak nechcu stratiť divaka je to vlastne ich konkurencia .tak ako v obchode a sme EU. čize aj pre nás plati voľný trhový obchod a plati to aj pre vysielanie stanic. To je ako v obchode aj ten ma konkurenciu Potom by sme museli poslať preč všetkých cudzích majiteľov ak by sma chceli aby zarabali len naši obchodnici .
    Ja si myslím že by mali mať právo všetci operátory vysielať po zakúpení vysielacich prav všetky stanice z Čiech a opačne aj keď sú ako bolo povedané sesterske alebo od jedného majitela.
    Čiže aj Prima a jej stanice.

    1. je to marné, je to marné,je to marné – stále dookola ako verklík.Ste ochotný platiť koncesionársky poplatok 20€/mes aby ste mali športový,detský kanál?Ja nie !Veď na RTVS máte dokumentov,športu,varenia,filmov ,rozprávok, prírodopisných filmov a ak vám to nestačí tak si zaplaťte discovery,spectrum,rik,tuti -to máte v češtine .Vy chcete aby sa komerčné TV prispôsobili vašim požiadavkam to ale nežijete v reálnom svete-tu ide o peniaze-súkromná TV si chráni svoje záujmy tak ako si vy chránite svoj majetok a nezaujíma vás že Janko o 2 ulice dalej by chcel aby ste na svojej záhrade pestoval čo by on chcel.

    2. divný Janko: presne tak. Pre Dušana už len dodám, že nie operátor kupuje vysielacie práva, ale vysielatelia. Operátor potrebuje od vysielateľov povolenie na vysielanie ich TV staníc a to povolenie obsahuje podmienky, aké telky a kde môže operátor vysielať. Vtipné je, že dlhé roky Skylink vysielal české TV v SR a slovenské v ČR bez tohto povolenia a vysielatelia to ticho tolerovali. A teraz zmenili názor, lebo im klesajú zisky z reklamy.
      A ten príklad s obchodmi („potom by sme museli poslať preč všetkých cudzích majiteľov“) nie je správny. Nikto tu nemôže len tak poslať niekoho preč. Správne by mal tvoj príklad znieť tak, že jeden majiteľ tu mal dva obchody a jeden sa rozhodol zavrieť, lebo si myslí, že ten druhý mu potom zarobí viac. Toto je presnejšia analógia s tým, čo sa tu deje.

  20. Dôležitejší je obsah príspevkov ako ich forma, Mirova slovakoruština bola na ha ha ha, ale z Dušanovej slovenčiny fakt bolia oči !

  21. Zalujem stanice skupiny joj,STV,ct,nova,Prima a barandov + poľské televízie, maďarské a rakúske za nelegálne vysielanie za hranice krajín kde nemajú nakúpené vysielacie práva cez dvb-t resp dvb-t2 a týmto požiadať o zakodovanie všetkých spomenutých staníc pre cezhraničných príjem.Je nehorázne aby som chytal na anténu zahraničné stanice, ktoré si tu neplatia licenciu!!!Samozrejme toto píšem len pre pobavenie,ale zdravý sedliacky rozum nám všetkým hovorí,že je to choré ako celá spoločnosť.

    1. celý tento systém je chorý a zasiahlo to aj spoločnosť

  22. Mňa by zaujímalo ako Joj cinema môže na Slovensku vysielať s českou licenciou a českú reklamu? V SR Joj Group predáva Prime plus reklamu a v ČR Prime konkuruje plnohodnotná Joj Family. Dokonca nechce ani platby za HD. V SR si Joj Group necháva platiť aj za HD. JOJ Cinema keby mala slovenskú licenciu by musela 70% obsahu dabovať do slovenčiny. Komerčné TV chcú ryžovať na príbuznosti jazykov. V Rakúsku je to tak, že aj, keď tam je nemecké RTL, Pro7, Sat1, tak reklamné bloky nie sú nemecké, ale rakúske.

    1. Alebo chytame ct-cka a ďalšie zahraničné oficiálne cez rôznych operátorov, alebo na anténu a keď chcem pozrieť archív cez hbbtv prečo píšu litujem Pro váš región nemáte povolení – tak som z toho blbý,pozerať live môžem a archív už nie? Vysvetlite niekto kompetentný!

    2. Joyo: je to jednoduché – niečo sa dá technicky realizovať (filtrovanie prístupu k HbbTV obsahu pomocou IP adresy) a niečo sa nedá (zastaviť presah terestriálneho signálu cez hranice). A tiež to môže byť aj o rozhodnutí konkrétnych ľudí – niekto kašle na to, že obsah jeho TV bude prijímať viac divákov, než bolo zamýšľané, niekto zas bude úzkostlivo blokovať, čo sa dá. Stačí sa pozrieť na ten 24-hodinový timeshift v HbbTV RTVS a JOJ. JOJ všetko púšťa, RTVS blokuje pomaly aj vlastné relácie.

  23. Dobrý deň.
    dr. B. Nutty
    Chcel by som len toľko máte pravdu že vysielacie práva kupujú vysielatelia.
    Ospravedlňujem sa .
    Ale potom by bolo dobré keby Slovenské televízne spoločnosti nakupovali tieto práva aj pre Česko a zasa opačne Česi aj pre Slovensko a potom by neboli takéto problémy medzi vysielatelmi a operátormi.
    Mali by medzi sebou urobiť nejakú dohodu podobnú akú majú Rakušania z Nemcami keď ich stanice sa vysielajú aj v Rakúsku a nemajú stým problém.
    Ak je to pravda čo sa píše aj po internete že Markíza a Jojka nechcú tu České stanice ne hraničí to trocha s monopolom tak ako podobne keď Telekom tiež nechcel tu mať konkuereciu?
    No uvidíme ako to všetko dopadne možno o mesiac alebo odva si zmysli Barandov že tiež odíde zo Slovenska.
    Prima musela dávno vedieť že Skylink nemá zakúpené ich stanice prečo to potom doteraz trpela však ich na súd mohla dať už dávno alebo sa snima mohla dohodnúť o dokúpenie týchto staníc a nie ich dávať na súd.
    V tomto bude aj iny ako sa vraví fígeľ lebo to prišlo hneď potom ako Skylink znovu spustil Novu a Primu.Neverim tomu že tu nieje o pomstu Českých staníc za toto.Aj tak je to trocha podozrivé preto že dávno tvrdil riaditeľ Primi že odídu zo Slovenska ale súd v Prahe zakázal vysielať Primi len Skylinku ale ostatným operátorm nie zdá sa mi to nejaké čudné rozhodnutie.
    Veď uvidíme ako to všetko okolo Primi a Skylinku dopadne.
    .

    1. Pekný večer všetkým. 🙂
      Je to pekné čo tu píšete, každý má kúsok pravdy a nech sa na to pozrieme z akého koľvek uhla, zistíme, že s tým ale vôbec NEPOHNEME!
      Ja to vidím len na možnosť bojkotovať operátora pokiaľ nie som spokojný s cenou. Ale len s cenou. 🙂
      Aaaale… ja nezaplatím lebo som nespokojný. No ďalších x-tisíc ľudí si to platí a tým pádom môj negatívny názor je len kvapkou v mori.
      Keby bolo nespokojných ľudí veľa, určite by sa ceny nezvyšovali pretože by si to operátori nemohli dovoliť. A televízie? Na tých sme malí páni aby sme im diktovali pravidlá hry. Možno by dostali facku keby si tam nik neobjednal reklamu. 🙂

      Mne to tu pripadá ako keď sa v krčme zídu chlapi, a pri pive riešia politiku. :)))

      Čo sa týka SK-CZ vzťahov, sami si ich formujeme. Už len v týchto príspevkoch som zachytil nepatrné útoky a citlivé reakcie na tému vzťahov medzi čechmi a slovákmi.
      Ja mám 43 rokov, no určite to už nebude také ako si pamätám z teenagerských čias keď som chodil k babke a dedkovi na prázdniny do Chasti u Chrudimy pretože mama je češka.
      Teraz je to už iné keď prídem na návštevu k sestre do Plzni, pretože sa rozhodla že nahradí mamu a na dorovnanie počtov sa stane českou občiankou :)))))
      Nová generácia už nerieši CZ-SK vťahy, pretože nevie prečo by to mali robiť. Nechýba im pocit spolupatričnosti pretože to nikdy nezažili, narodili sa už ako čistí slováci alebo češi.
      Takže toto budeme riešiť už iba my—pamätníci.

  24. Joj ešte niečo musím napísať.
    Určite mi dáte za pravdu, že slovenské deti rozumejú češtine neporovnateľne viac ako české slovenčine.
    Ja mám na to len jednu teóriu.
    Všetky detské kanály na satelite sú dabované do češtiny.
    Väčšina rozprávok-noviniek je najprv v češtine. Teda ak sa vôbec do slovenčiny nadabujú. 😉
    Ale to som už mimo vlákno, ospravedlňujem sa.

Komentáre už nie sú povolené.