Reklama

Skylink nám vysvetlil, ako je to s českými kanálmi na Slovensku

V posledných dňoch rezonuje v médiách téma vrátenia českých kanálov TV Nova, ako aj hlavnej stanice TV Prima, do slovenskej ponuky satelitného operátora Skylink a naopak slovenských kanálov TV Markíza a TV JOJ do českej ponuky. Podľa samotného operátora však k ničomu takému nedošlo.

Celá záležitosť je nešťastná a vznikla úplne nesprávnou interpretáciou našich krokov niektorými slovenskými webmi,“ povedal pre portál SatelitnáTV.sk Jaromír Glisník, člen predstavenstva spoločnosti M7 Group, ktorá platformu Skylink vlastní.
Pokračovanie nižšie:


Jedinú vec, ktorú Skylink zmenil v minulý pondelok bolo, že umožnil na všetkých svojich kartách aktivovať slovenskú aj českú ponuku. České kanály teda vôbec nie sú v slovenskej ponuke operátora. Skylink sa odvoláva na to, že českú ponuku si môže predplatiť ktokoľvek v EÚ, bez toho aby porušil zákon. Neplatí to pritom len pre Skylink, ale aj ďalších operátorov.

Satelit nepozná hraníc. Veľa rokov využívajú českú ponuku Skylinku ako aj české ponuky iných satelitných operátorov zákazníci mimo územia ČR. Veľa ich bude aj na Slovensku,“ vysvetľuje Glisník. „Nielen že sa tomu nedá technicky zabrániť (nedá sa lokalizovať miesto príjmu satelitnej televízie), dokonca je nemožné týchto zákazníkov v rámci EÚ akokoľvek postihovať (právo na voľný pohyb tovaru a služieb). Realitou je, že si českú službu Skylinku môže kúpiť v rámci EÚ ktokoľvek, bez toho aby porušil zákon. Na tom sa vôbec nič nezmenilo a platí to pre všetkých operátorov,“ dodáva.

K akej zmene došlo od 4. júna?
Podľa satelitného operátora došlo iba k technickej zmene, a to takej, že je možné jednú kartu Skylink používať ako pre slovenskú, tak aj českú ponuku. K žiadnej inej zmene nedošlo, teda už vôbec nie k pridaniu českých kanálov do balíka Digital pre slovenských predplatiteľov a naopak. „Jediná zmena, ku ktorej došlo, spočíva v tom, že zákazník, ktorý si kúpil jednu kartu Skylink môže túto kartu použiť ako pre slovenské tak pre české služby Skylinku. Rovnako ako mu stačí jeden televízor, jedna satelitná anténa, stačí mu jedna karta. Znovu opakujem, že české služby Skylink na Slovensku nepredáva ani nepromuje. Jedná sa čisto o technické opatrenie na našej strane, nič iné sa nezmenilo,“ uviedol Glisník.

Podľa včerajšieho vyhlásenia TV Nova a TV Markíza porušil Skylink zaradením ich kanálov do ponuky iného štátu zmluvný vzťah a vysielatelia preto pripravujú právne kroky. Skylink však zdôrazňuje, že žiadne kanály TV Nova nepridal do slovenskej ponuky, podobne ako programy Markízy do českej. „Hoci to niektoré médiá vytrvalo opakujú, nie je to pravda a je veľmi ľahké sa o tom presvedčiť,“ povedal Glisník. „Avšak rovnako ako v minulosti nedokážeme zabrániť tomu, aby si Slovák kúpil českú službu Skylinku,“ dodal.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Ak nevrátia aj ďalší operátori Primu a všetky programy Novy,tak bude Skylink jednotkou medzi operátormi na trhu,k 1.7 uvidíme čo sa stane.

    1. Tak jak to funguje u Skylinku to nemá žádný operátor………geniálně vyřešené!!!

    2. Karlos68: to sa mýliš, je viac operátorov, ktorí prevádzkujú sat. platformu v SR aj v ČR (Flix, Antik, UPC…). Môžu to urobiť rovnako, ako Slizlink. Pokiaľ to nezatrhne súd, lebo to, čo hovorí Glisník, je v podstate hra so slovíčkami, ktorá nemení skutkovú podstatu veci. Ja som síce za to, aby sme mali možnosť prijímať české programy na jednu kartu, ale súd môže mať iný názor.

  2. Ja česke stanice chcem a keď mi ich nedá Magio,pôjdem do Skylinku !!!

    1. Podobne-Ja nechcem slovenské reklamné stanice Markíza a Joj ktoré vysielajú stupidity,upútávky, reklamy,ale chcem podobné reklamné stanice Nova, Barandov,Prima ktoré vysielajú podobné stupidity,upútávky,reklamy.Ja chcem sledovať supidity v češtine lebo to je kvalitnejšie.Ak mi ich nedajú v UPC prejdem ku Skylinku!!!

    2. Jarko si trošku zmätený. Tu skôr záleží, že na českej karte máš základné programy lacnejšie a dostaneš tam JOJ Cinema aj Nova Cinema, Prima MAX, Prima Comedy Central a navyše prestaneš dotovať Markízu a JOJ.
      Neriešim, či vymením slovenský odpad Markíza, JOJ za ten český Nova, Prima, Barrandov. Tu ide o programy spomenuté vyššie.

    3. Spacer ja tiež nechcem podporovať a dotovať nenažrancov z Markízy radšej tie peniaze dám Nove to je aspoň seriozny majiteľ nie ako Markíza..

    4. ad jaro 14.06.2018 o 17:09 : … „tie peniaze dám Nove to je aspoň seriozny majiteľ nie ako Markíza“
      TV Markíza je sesterskou spoločnosťou českej TV Nova (ktorú ovládla CME prostredníctvom Vladimíra Železného od roku 1996), ak sa nemýlim.
      Jeden devätnásť, druhý osemnásť, 😐 .

    5. OPRAVA: Jeden devätnásť bez jednej, druhý osemnásť, 🙂 .

  3. Rada by som opravila jedno z tvrdení autora článku, že Skylink umožnil na všetkých svojich kartách aktivovať slovenskú aj českú ponuku.

    Mám kartu Viaccess, ktorá funguje na zariadeniach Samsung Skylink EVO – S. Na toto zariadenie som prešla z dotovaného zariadenia z dôvodu záujmu využívania archívu a Skylink Live TV.

    Nakoľko možnosť uhradiť poplatok za české stanice po prihlásení do zákazníckej zóny online nebola možná, navštívila som autorizovaného predajcu, ktorý mi povedal, že na týchto kartách české programy nefungujú.

    Obrátila som sa preto na zákaznícku podporu a pripájam časť odpovede, ktorá mi došla dnes:
    „U Vaší dekódovací karty prozatím není možné uhradit Servisní poplatek druhé země. Poprosila bych Vás o trpělivost.
    Jakmile bude platba zpřístupněna, měla byste v Zákaznické zóně tuto možnost najít.
    Předem děkuji.
    Přeji příjemný den.“

    Ako platiaci zákazník Skylinku sa cítim oklamaná a znevýhodnená vo svojich právach, že na zariadení, ktoré vyvinula firma SAMSUNG špeciálne pre satelitnú platformu Skylink, nemôžem „zatiaľ“ /dokedy to zatiaľ potrvá, neviem/ využívať.

    1. A Nova na Samsungu nefunguje? Co viem, tak to tam este prednedavnom islo.

    2. Tak ako píše fajnšmeker, na kartách Viaccess Orca, ktoré sú zabudované aj v týchto Samsungoch, Slizlink „zabudol“ vypnúť české stanice. Nebodaj si už na to spomenul a vypol ich?

  4. Čuduj sa svete UPC Direct ,alebo aj Freesat toto má už niekoľko mesiacov takto spravené že zákazník si môže na príjimačoch Philips vybrať aktuálny balíček,Český,Slovenský,alebo aj Maďarský a idú tam tak programy Nova,Prima,Nova Cinema aj Markíza alebo JOJ,Joj Plus ale tiež je to spravené ako to má teraz Skylink,že každý si len vyberei po zapnutí príjimača štát ktorý chce akurát pozerať a nikto ich súdne nenapáda a ani nestíha fungujú takto už dlho.Nechápem čo to komu môže tak vadiť.

  5. Pokiaľ viem, tak TV Markíza kupuje vysielacie práva len pre územie SR a TV Nova len pre územie ČR. Preto nemôžu byť šírené na inom území. Ak by kupovali práva pre celú Európu, tak ako napr. nemecké stanice EUROSPORT, RTL, SAT.1, PRO7…, tak by mohli vysielať pre všetký štáty Európy.

    1. pokiaľ viem tak Nova a Markíza má spoločného majiteľa CME a nie náhodou filmy ktoré idú na Nove sa o pár dní objavia na Markíze-to bol aj dôvod prečo chceli geoblokáciu aby sa na ten istý film nepozerali diváci na zahraničnej stanici lebo o pár dní neskôr už nepozerali na ,,domácej,,-takže mi z toho vychádza že CME kupuje pre Novu a Markízu to isté a neverím že by si to nenechali zohľadniť v cene keďže je to väčší trh a vychádza to tak že má kúpené práva na vysielanie pre ČR zároveň aj SR ktoré uplatňuje na dvoch staniciach a ich klonoch.

    2. Presne tak, CME (a nie len ona) nakupuje vysielacie práva pre väčšinu programov (okrem niektorých športových prenosov) naraz pre ČR a SR. Vyjde ich to totiž potom lacnejšie. Jediný dôvod, prečo nechcú vysielanie českých staníc na Slovensku a naopak je, že si navzájom odoberali divákov a tým aj zisky z reklamy.

  6. Je zarážajúca skutočnosť, keď Skylink začínal predávať programové balíky tak nalákal svojími sľubmi mnoho nadšencov sat televízie ako aj mňa , ale postupom času sa však ich sľuby menili až dodnes a veľmi vážne uvažujem po dlhoročnom používaní tejto /neserioznej /
    a /spekulativnej/ sat.spolcnosti od ďalšieho pouzivania….Škoda, že ak budú pokračovať takto prídu o značnú časť klientov je to hanba

  7. Markíza nech radšej robí niečo pre lepšiu sledovanosť,ja nepotrebujem tie „pridrblé“reality …neviem čo.Kvetku,Peťka,Jarka a neviem čo môžem fukať.

  8. Markíza a jej odnože ponúkajú samé americké braky kde sú samí zabijáci a rôzne fantasmagórie tak isto aj JOJka. To nech si strčia do r.ti! Radšej pozerám České stanice kde mám lepší výber.

  9. Na skylinku som iba pretože je zatial najlac nejši a da sa iba pozerať ale niečo si nahrať na usb sa už neda! A keď som tam volal ,same vyhovorky.

Komentáre už nie sú povolené.