Reklama

TV Nova pripravuje právne kroky proti šíreniu českých staníc v Skylinku

Satelitný operátor Skylink sprístupnil od minulého týždňa svojim zákazníkom na Slovensku opäť české stanice TV Nova a Prima a naopak slovenské kanály TV Markíza a TV JOJ zase pre českých predplatiteľov. Zdá sa však, že s tým môže mať satelitný operátor problém. Televízie Nova a Markíza dnes vydali vyhlásenie, v ktorom jasne médiá informujú, že prevádzkovateľovi nedali k takémuto kroku nikdy súhlas.
Pokračovanie nižšie:


TV Nova minulý rok uspela v boji proti neoprávnenému šíreniu svojich FTA staníc (Nova, Nova Cinema, Nova 2, Nova Action a Nova Gold) na území Slovenska. K šíreniu týchto staníc mimo územia Českej republiky nikdy nedala spoločnosť TV Nova súhlas. Slovensky operátor Skylink sa napriek tomu rozhodol stanice bez súhlasu TV Nova vrátiť do ponuky. Takéto konanie je protiprávne a predstavuje porušenie zmluvných podmienok. Televízia Nova teraz pripravuje právne kroky, aby tomuto porušeniu zabránila,“ uvádza TV Nova vo vyhlásení.

K odpojeniu českých staníc TV Nova a Prima došlo u všetkých slovenských operátorov v marci 2017. Po viac ako roku sa ich tak Skylink opäť rozhodol vrátiť do ponuky. Pre ich sprístupnenie si však musia zákazníci zaplatiť český Servisný poplatok. Nie sú tak dostupné v slovenskom balíčku Digital, ako tomu bolo pred vypnutím českých kanálov do marca 2017.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Prečo si celá Nova neustále sere do huby? Za ten odpad by mali ľudom platiť, že ich majú vôbec naladené.. Nenažraní finační “žraloci” nakázali, že sa treba súdiť, len zabudli, že ešte vždy budú mať posledné slovo PLATIACI ZÁKAZNÍCI !!

    1. Tak, tak, tak! No a vonkoncom mi nechýbajú tieto štyri spolky. 🙂

    2. Palo 42 :

      A Markíza si podle tebe taky opačně „neustále nesere do huby“ jak píšeš o Nově? Co tak aspoň trochu objektivity a přiznat si to že vy nejste o nic lepší než ti Čehúni!

    3. #Zdenku:
      1. Nadpis článku je „TV Nova pripravuje právne“ …
      2. Ak si pozrieš históriu tejto vyfabulovanej kauzy, uvidíš kto je v tom líder 😀
      3. Fakt sorry, ale nemám potrebu sa dookola opakovať, kto vie čítať medzi riadkami pochopí že ich je viac, a ja fakt nemám toľko času, aby som v každej diskusii robil „baby sitting“ ostatným diskutujúcim. Sme snáď dospelí na vyjadrenie svojho názoru.
      4. Najpodstatnejšie: nikde som nepísal že ste horší !!

      CRTL C – treba aj čítať medzi riadkami

    4. Nova aj markíza by mali byť postavený pred európsky súd preto že zakázali šírenie programov na v hoci ktorom štáte EU. Nerobia si ani rakúšania s nemcami a naopak. A ak sa nedohodnú bolo by ich lepšie zrušiť aj tak nestoja za veľa.

  2. Mne to príde celé ako divadlo. Prečo až po týždni sa ozvali? Lebo ich tlačia ďalší operátori?

  3. je toto mozne len v cesko-slovensku alebo preco potom pozeram ine stanice cez sat?

  4. možu si pripravovat čo chcu cela nova,prima,markiza,joj je to dohodnuty hnusny kartel a skt sa može tiež strčit

  5. Ja nepotrebujem ani novu , ani Markízu ani podobné reklamné televízie , tieto televízie boli dobré pred 20 rokmi keď iné nič nebolo

  6. Maďari takéto divadlo nerobia, dovolia nám sledovať ich programy

  7. SkyLink se odvolává na volný pohyb obchodu a služeb v rámci EU,už to,že je umožněno SKYLINK LIVE sledovat v zahraničí tomu nasvědčuje.Novu a Markízu spíše štve,že z onoho servisního poplatku zřejmě neuvidí ani korunu/euro.Jenže v minulosti a ani dnes to u jiných operátorů nebyl problém,zejména se to týkalo francouzských stanic:ZAPLATÍŠ-KOUKÁŠ. 🙂

  8. TV Stara ide cestou škriekajúcej Heleny… samá žaloba…

  9. Viki nemáš pravdu z dôvodu uzatvorených zmlúv na Filmy/seriály a licencií pre dané územie. Za druhé je že rovnaká spoločnosť vlatní Televízie na území 2 štátov zvlášť a obsah je zakúpený len pre jeden štát alebo vysielacie práva sú predané konkurencii . Za všetkým treba hladať peniaze za reklamu ktorou nás kŕmia . Donedávna sme nič okrem RTVS – zástrčkového zákona neplatily a súkromné TV zarobili iba na reklame a dnes pre ich vlastné náklady za HD im už nepostačujú a preto dochádza za spoplatnenie ich vysielania a predsa nechcú aby im niekto lliezol do kapusty . Pokiaľ nezasiahne EU legislatívou a nie len smernicami ktoré sa dajú ľachko obísť a inakšie chápať , tak bude stále dochádzať k nerovnováhe ako na SK tak na CZ trhu . Ja som za to nech každý z nás pozerá čo chce a ak treba nech aj za poplatok . Vlk zostane sýty aj ovca celá.

    1. No ale práve preto, že rovnaké mediálne skupiny vlastnia telky v ČR aj v SR, nakupujú vysielacie práva pre obe územia, lebo tým ušetria. To platí takmer pre všetky typy programov, snáď okrem športu. Keď si to všímaš pozorne, tak film, ktorý sa objaví povedzme na Nohe, o pár dní / týždňov vysiela aj Mrdkíza. A tak ďalej.

    2. dr. B. Nutty áno je to tak a je tam časový rozdiek vysielania ako to už dávno vravely TV . Keď predsa niečo pozerám dnes tak nebudem to isté sledovať zajtra a sledovanosť daného programu klesá na úkor konkurencie či tej domácej alebo zo zahraničia . Tuším podľa toho sa vlastne aj platí za plaťenú reklamu . Ako ja ako podnikatel určite nezadám svoj reklamovaný produkt televízii , ktorá má sledovanosť na nízkej ℅ úrovni.
      Agentúry zverejňujú sledovanosť áno súhlas ale určite dosť skresleno . Keď som nemohol sledovať české stanice Nova a Prima a tie naše v rozumnom čase nedávaly nič normálne tak som sledoval len dokumentárne stanice a nič iné . Maximálne tak TV noviny na Markíze a hneď prepnem na ČT alebo Nat Geo/ Spektrum/ Viasat/Discovery. Dúfam že to dopadne v náš prospech a budeme legálne všetci sledovať aj České stanice a nie len tú našu nenažranú propagandu . Narkózu a TV Hnoj.

  10. A preco nas nutia pozerat co nechceme vsak je to spoplatnene uz je davno po revolucii

    1. Ak nechceš nemusíš. Prepni vypni ale hlavne zaplať zástrčkový zákon RTVS . Zákon platný od neviem koľkatého demokratického roku. Čo tak zaviesť zákon základného práva občana ako v jednej severskej krajine na prístup k internetu ? Keď už platím zástrčkový poplatok tak chcem od štátu aj zariadenie pre sledovanie ich propagandy a nech neplatím už tú elektriku čo to zožerie !!!

  11. A za co by chceli zaplatíť?Za reklamy,odpad a sračky čo vysielajú?

  12. V dnašnej dobe internetu,keď si môžem pozrieť aj zahraničné videá je to smiešne.Na iných družiciach chytím aj Činu a keď si zaplatím tak chcem pozerať čo ma zaujíma

  13. pre Miki – môžem potvrdiť Prima je lepšia než Nova , Prima má aspoň Prima Zoom HD , a Nova má len nekonečnú Ulicu a Ordináciu

Komentáre už nie sú povolené.