Reklama

Skylink ponúka zákazníkom opäť české programy, je nutné ale zaplatiť ďalší poplatok

S platnosťou od 4. júna začal Skylink ponúkať slovenským zákazníkom opäť české televízne programy a naopak českým zákazníkom slovenské, ktoré sú súčasťou balíka Digital. Záujemcovia o stanice zo susednej krajiny si však musia zaplatiť ďalší Servisný poplatok. V praxi to znamená, že slovenský zákazník si môže po novom zaplatiť na jednu kartu až dva Servisné poplatky – pre Slovensko, ako aj pre Českú republiku.
Pokračovanie nižšie:


Ak teda chce nejaký zákazník sledovať slovenské a české programy z balíka Digital na jednej dekódovacej karte, musí si zaplatiť najskôr Servisný poplatok pre Slovensko (55,6 €) a potom zase Servisný poplatok pre ČR (46 €). Spolu teda 101,6 €. Ceny platia pri ročnom zaplatení oboch Servisných poplatkov dopredu.

Pre príjem slovenských a českých programov z balíka Digital tak nie sú potrebné už dve dekódovacie karty, ako tomu bolo doteraz. Druhý Servisný poplatok na karte je možné aktivovať a zaplatiť u vybraných autorizovaných predajcov operátora a to iba na 12 mesiacov. Dostupná by mala byť navyše aj možnosť platby cez Inkaso a SIPO. Pri týchto posledných dvoch spôsoboch je účtovaný za český Servisný poplatok slovenským zákazníkom 3,4 € mesačne. Českí zákazníci zaplatia za slovenský Servisný poplatok 104 Kč, respektíve 1 446 Kč pri platbe na rok dopredu.

Aktivácia oboch Servisných poplatkov je možná ako na Skylink kartách Irdeto, tak aj hybridných ICE. Počas písania správy bola už, podľa zistení portálu SatelitnáTV.sk, voľba aktivácie druhého Servisného poplatku zákazníkom k dispozícii.

Užívatelia, ktorí zaplatia dva Servisné poplatky na jednej karte nezískajú len prístup k programom z balíka Digital z oboch krajín, ale aj prístup ku dvom verziám mobilnej služby Live TV (pre SR a ČR).

Programy dostupné iba na karte so slovenským poplatkom
Markiza HD, Markiza +1 HD, TV JOJ HD, TV JOJ +1 HD, JOJ PLUS HD, DOMA HD, DAJTO HD, WAU HD, Nova International, Prima PLUS HD

Programy dostupné iba na karte s českým poplatkom
Prima HD, Prima +1 HD, Markiza International, Nova HD, Nova +1 HD, Nova Cinema HD, Nova Action HD, Nova Gold, Nova 2, Seznam.cz HD

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Nenažranci. Voľakedy rodičia mali len slovenské stanice, ak chceli sledovať i české, tak museli zaplatiť 400 Sk. Je pravda, že neskôr sa už nemusel platiť ten „poplatok za aktiváciu“.
    Nemyslím si, že im na to skočí mnoho oklamaných.

    Aj tu pekný príklad o nepomere cien pre SR (drahšia) a v ČR:
    Servisný poplatok pre Slovensko (55,6 €) a potom zase Servisný poplatok pre ČR (46 €)

    1. Prepocitajte si kurz cr koruny na euro a nasej konverznej sumy

    2. Zatajujúci:
      za 1 rok: 1 198 CZK = 46,62 EUR ↔ v SR za 1 rok: 55,60 EUR ( +8,98 EUR);
      za 2 roky: 1 895 CZK = 73,75 EUR ↔ v SR za 2 roky: 111,20 EUR (+37,45 EUR).
      Zdroje:
      https://www.skylink.cz/cenik
      https://www.skylink.sk/cennik
      https://www.nbs.sk/sk/statisticke-udaje/kurzovy-listok/kalkulacka/_CZK/2018-06-04/g

  2. Na Slovensku boli vyššie ceny aj za Československa zmena €ura nič nezmenila

  3. Kto ma hlavu, tak uteka od skylinku. Kupte si antenu ak ste od hranic do 80 km. Antena: Televes HD boss a mate ceske programy uplne zadarmo.

    1. Laco @

      Lepší spláchnout peníze do záchoda než kupovat anténu a podobně na ty nesledovatelné české komerční capiny!

      Češi mají stanic jak naprcaných a žádné lautr nic sledovatelného snad krom ČT a moravskoslezských regionálek s moravskoslezskou TV Noe!

    2. No ak je podľa teba TV Noe lepšia, než taká Prima Zoom, tak potom máš veľmi divné kritériá na to, čo je sledovateľné a čo nie … 😀 A pri všetkej úcte k regionálkam, na tých komerčných reklamných stokách aspoň tu a tam dajú nejaký obstojný film či seriál a to je vždy lepšie, ako celý týždeň dookola opakovaná 2-3-hodinová slučka regionálneho spravodajstva.

    3. dr. B. Nutty @

      Ta Prima Zoom je snad jediná česká jaktak sledovatelná komerční TV ale narovinu to tam furt melou dokola to samé jak na kolotoču! Na ty přírodopisné dokumenty mam úplně jiné kvalitnější stanice jako např. National Geographic, Nat Geo Wild, Viasat Nature a podobně jiné kanály skrz jiné dokumenty. Myslel regionálky jako třeba TV Slovácko z Uherského Hradiště kde jdou jen zprávy z celé oblasti podél moravsko-slovenské hranice od Hodonínska přes Zlínsko až po Valašsko a také třeba ze Slovenska z opačné strany hranice nebo třeba olomoucká stanice TV Morava kde jsou zprávy ze střední Moravy a ne trapná stanice Regionální stanice cz kde jsou jen 20minutové smyčky regionů z celé České republiky a časti Slovenska. Např. na tom TV Noe jsou zajímavé dokumenty a to třeba přírodopisné nebo z dědin Valašska, folklór, pořady pro děcka a podobně. Z českých základních sleduji výhradně ČT nebo ty regionálky s TV Noe a jinak si platím kabel UPC kvůli jiným hodnotným kanálům a rozhodně ne kvůli českému komerčnímu odpadu který bych nesledoval ani kdy to bylo v Ultra HD!!!

      Dále si ke kabelu UPC platíme Skylink Digital kde máme jen Serpo pro Slovensko a slovenské stanice za roční poplatek 55,60 Euro. Pokud by jsme měli u UPC možnost vyřadit z nabídky českou komerci co je v pozemáku jako u vybraných operátorů na Slovensku tak by jsme to okamžitě využili!

  4. Zaujímavé, že zrazu už neplatia autorské práva mimo druhú krajinu. Lebo to bol ten „akože“ hlavný dôvod stiahnutia programov z jednej alebo druhej krajiny…. že autorské práva nepustia… xi xi….
    A zrazu už autorské práva sú v pohode? Úsmevné… 🙂

    1. Presne tak! To som už dávno vravel, že mediálne skupiny majú nakúpené vysielacie práva pre ČR aj SR. Jediný dôvod vyradenia staníc jedného štátu na území druhého bol maximalizovať výnosy z reklamy, t. j. donútiť divákov pozerať reklamné stoky okresaním počtu kanálov, na ktoré by sa dalo prepnúť. No ale výnosy z reklamy asi naďalej klesajú, tak sa vysielatelia možno potichu dohodli so Skylinkom a výpadky z reklamných príjmov si zafačujú poplatkom za šírenie svojho vysielania, ktoré zaplatia vo forme servisných poplatkov zákazníci.

      Ak som to trafil a naozaj je to tak, potom to zvyšuje pravdepodobnosť, že české TV programy budú v DVB-T2 spoplatnené. Lebo to by znamenalo, že len samotná reklama ich už neuživí (alebo ak aj áno, tak chamtivosť vysielateľov bude priveľká a neuspokoja sa s jedným príjmom).

    1. Na ich mieste by som hned dnes vratil do ponuky vsetky Novy! Je to porusenie dohody.

    2. to by aj mňa zaujímalo niekto má opäť výhodu oproti konkurencii

    3. Takto na vysvetlenie. Jedna sa kartu virtuálnu ktorá bude registrovaná ako CZ takže bude sa platiť poplatok prime. To že Prima o ničom nevie, podľa mňa je loz, lebo vedia že prachy za to budú mat a Skylink nič neporušuje .Len našli dieru v zákone. Takže Skylink obišiel ceny systém tým ,že kartu platí zákazník ako v danej krajine. tj. že klient sa rozhodne ci chce platiť len SVK alebo CZ. Ďalej rozdiel ceny je preto taký veľký, lebo každá televízia si inak berie peniaze od distribútora. tj. keď CZ Prima si pitá za každého cca presne neviem 0,50 , tak tv hnoj=Markiza si tu na slovenskú berie 1,- . Takže sa to naráta na balíčku. DIGY a MAGIO s týmto budú mat najväčší problém keďže matku majú SVK len v CZ je DIGI takže pravdepodobne je možne že sa ukáže na svk aj cz programy ale pôjdu s cenu balíčku isto hore. DIGI a MAGIO nebude dotovať balíčky na klientoch viac ako 2 roky a VOP majú to poistene že ak pridajú nijaký program navyše môžu si upraviť cenotvorbu balíka. Áno Skylink stále dvíhal balíky, ale keď porovnáte rok 2008 koľko bolo programov a to SD a koľko je v roku 2018 a už v HD tak sami uznáte cena pomer sú momentálne nevýhodnejší distribútor . Ak nechcete platiť nemusíte kladne prejdite do konkurencie, ale ja osobne a všetci moji známi sú spokojní so Skylink , lebo pomer cena kvalita obrazu je neporovnateľná s DIGI, MAGIO a Freesatom.

  5. Prečo zase platiť nech to dajú naspäť do balíčka malo platíme stále len dvihate poplatky

  6. chlapi, nic proti, ale madarsky balicek je také za polatek u vas na Slovensku

    1. Ale s maďarským balíčkom nespravili taký svinský podraz, že bol najprv v základe, potom ho vyradili pod zámienkou porušovania vysielacej licencie a teraz zaň pýtajú prakticky stopercentnú prirážku a čuduj sa svete, po právnej stránke je zrazu šibnutím čarovného prútika všetko v najlepšom poriadku. 😀

  7. ja by som skor rad vedel co na to nova? kedze ide hlavne o nich

    1. Nic. Keby o tom nevedeli to hodiny by vydali vyhlasenie a vyhrazali by sa sudom. Skylink im pekne zaplati tak cusia.

  8. Vítam tento krok.Logika nepustí,ak rakúsky diváci môžu pozerať nemecké televízie a naopak,nechápem prečo slovenský diváci nemôžu pozerať české televízie a naopak.

  9. Za 105 eur mám úplne niečo iné hehe odhlaste ski blud.je to zle a okrádanie.chodte na net a čítajte ako pozerať zdarma…… A nie platiť za co-+??? Nie je to len o satelite ani o antene.ale skúste čítať a ak neviete platte.

  10. Na ski blud tu nie je jediná pozitívna odozva.to o niečom svedčí.

    1. Nič sa neboj, čochvíľa sa tu aspoň jedna ovca ukáže a bude bliakať na obhajobu Slížlinku. 😀 Prípadne platený troll. Trolololol. 😀

  11. Chvála Bohu že sa umudrili mne osobne české stanice chýbaju

    1. Tak si ich plať keď ti chýbajú, od mna nedostanú ani cent!

    2. Margita: čítala si vôbec ten článok? Že za akú cenu sa „umúdrili“?

  12. Margita @

    To tě teda opravdu moc lituju, že Ti chybí takový totální nesledovatelný český komerční hnoj a odpad snad kromě ČT.

  13. No,já si říkal,že by mohli na slovenských kartách nabízet balíček CZ+ a na českých SK+ k základu za rozumný poplatek,ale rozhodně ne za plné výpalné.Já mám karty2:českou s balíkem DIGITAL a slovenskou,kde si platím vyšší nabídku,v současnosti tam mám KOMBI.

  14. V článku chýba, že FTV Prima sa chystá podniknúť právne kroky. Skylink to urobil bez súhlasu vysieľateľov.
    Pre tých, ktorí sa chvália príjmom z DVB-T/2 muxov CZ, tak v CZ na DVB-T2 chystajú to čo Rakúšania – kódovanie kanálov.
    Prečo nevypnú aj maďarské? Nevidím rozdiel medzi českými a maďarskými. Maďarský balík by mali spoplatniť tiež. 🙂

    1. Právne kroky proti čomu? Skylink im zaplatí za každého diváka. Pochybujem, že to spustili len tak. Musia mať tichú dohodu. Po eure mesacne Nohe a Prime zvysok si necha Skylink.

    2. Nemajú žiadnu dohodu. Asi našli nejakú právnu dieru. Prima na SK má platby za Prima Plus.

    3. L1000: odkiaľ máš tieto informácie? Lebo keby chcel Skylink za toto niekto žalovať, tak by som to oveľa skôr čakal od Nohy, zo známych dôvodov – ale nie od Primy, ktorá stiahla len svoj hlavný program a ďalšie na Slovensku nechala šíriť s tichým súhlasom. Preto sa mi veľmi nezdá, že by to Slizlink riskol na drzovku bez aspoň neformálneho súhlasu českých vysielateľov.

  15. Nechcem maľovať čerta na stenu, ale ktovie, či pre SR nevypnú všetky české stanice (možno okrem pozerateľných ČT-ečiek), veď ‚nám nenažrancom‘ zaplaťte i druhý SP – český. A v ČR podobne, len v obrátenom garde.
    Také makové!

    1. Asi tak nejako (nielen Tebe napadla táto možnosť). 😀 Ak by to Slizlink fakt spravil, tak by som sa smiechu nezdržal. Ešte len potom by nastal masový odchod abonentov! 😀

  16. UŽ SE PEROU, UŽ SE PEROU:

    „Slovenská asociace pro kabelové telekomunikace (SAKT), která sdružuje řadu velkých televizních operátorů jako Antik Telecom, Digi TV, Orange, Satro, Telekom, Swan či Towercom, vyzvala televize, aby vyřešili šíření českých stanic operátorem platformy Skylink na Slovensku. V případě, že vysílatelé situaci nevyřeší, asociace nevylučuje návrat českých programů i do nabídek dalších operátorů. Píše portál Živé.sk ( https://www.zive.sk/clanok/132742/tv-poskytovatelia-ceske-stanice-sa-mozu-vratit-ak-neskoncia-v-skylinku/).“ — úryvok ↓
    ‚Vypnite české TV, odkazujú Skylinku
    Skylink od pondelka umožňuje možnosť prikúpiť si české stanice ako Nova alebo Prima za príplatok 3,4 eura mesačne – teda za cenu ďalšieho servisného poplatku.
    Satelitný poskytovateľ tvrdí, že nechcel situáciu komplikovať, keďže doteraz si museli zákazníci so záujmom o príjem kupovať dve karty a niekedy aj druhý set-top-box. Konkurenti to vidia inak.
    „Aktuálny stav výrazne narušuje konkurenčné prostredie na trhu a preto žiadame dotknutých vysielateľov, aby vo veľmi krátkom čase zabezpečili stiahnutie ich kanálov z ponuky slovenského operátora,“ tvrdí SAKT.‘
    Návrat aj do ostatných ponúk
    Asociácia poskytovateľov tvrdí, že ak televízie nevyriešia aktuálnu situáciu, nevylučujú návrat českých staníc aj do ponúk ďalších providerov. „Ak sa tak neudeje, SAKT bude prehodnocovať dohody s českými vysielateľmi o stiahnutí ich kanálov zo slovenského trhu,“ zdôraznili operátori v stanovisku.
    Zástupca Skylinku včera uviedol, že neporušuje zákony ani platné zmluvy a preto sa žalôb zo strany televízií neobáva.‘

    Skylink nemá byť jediný
    Podľa našich informácií chce české stanice šíriť aj Orange – v rámci svojej novej satelitnej služby, ktorú pripravuje. Chce vraj ponúkať aj české komerčné stanice Nova a Prima, zatiaľ ale nie je známe, ako to chce urobiť.

  17. Krok Skylinku se ale nelíbí provozovatelům stanic ale ani konkurenčním providerům.
    „Žádný operátor nemá souhlas k šíření našich FTA stanic za hranicemi České republiky. Skylink nás o svém záměru neinformoval“,“ uvedla pro portál Živé.sk mluvčí skupiny Nova Jana Ondrejechová. Právními prostředky chce zabránit nelegálnímu šíření stanic na Slovensku.
    „“JOJ Group nedostala od satelitní služby Skylink žádost (a ani neudělila souhlas) šířit stanici TV JOJ v České republice. Slovenská produkčná, vysílatel stanic JOJ Group, má se Skylinkem podepsanou řádnou smlouvu a je připravena svá práva bránit právní cestou“,“ uvedla mluvčí JOJ Miroslava Klempová. Podobně nemá operátor souhlas k šíření české JOJ Family na území Slovenska.
    Rovněž Prima nedala souhlas k šíření svých programů na Slovensku.

  18. zistilo sa že je to nelegálne….. ale zrazu keď si to zaplatíte bude to v poriadku… tento Skylink je jedna schránka firma, ktorá len okráda…. a potom sa čudujú že im ľudia sharuju…. :)… Stanice šu spokojne…. majú sledovanosť…

  19. Ja nevím prečo sa tu všetci vadíde šak buď to chcem alebo néé !?

    1. Ale kdeže, nevadíme sa. Aspoň nie tu pod týmto článkom. Ja sa dokonca miestami celkom dobre bavím. 😀
      A s tým chcem-nechcem to nie je také jednoduché. Pretože aj tí, čo chcú, nechcú za to platiť 2x (obzvlášť, keď to nedávno bolo zadarmo). To je celé.

Komentáre už nie sú povolené.