Reklama

Do Plustelky pribudne začiatkom roka 2018 nový kanál

Po zlepšení pokrytia Plustelky v Prešove a spustení teletextového a hybridného vysielania HbbTV, na všetkých troch programoch Markízy vo štvrtom multiplexe, pripravuje Towercom obohatiť ponuku svojej terestriálnej platformy Plustelka o nový televízny kanál.
Pokračovanie nižšie:


Podľa informácií nášho portálu SatelitnáTV.sk pribudne do ponuky Plustelky detský kanál Minimax v štandardnom rozlíšení (SD). Oficiálny termín zariadenia Minimaxu do Plustelky je naplánovaný na 1. februára 2018. Program však budú môcť sledovať diváci cez anténu už od začiatku nového roka a to vďaka ochutnávke. Doterajšie promo vysielanie JOJ Cinema v druhom multiplexe totiž nahradí od januára práve už spomínaný Minimax.

Minimax vysiela 24 hodín denne v českom jazyku. Vo vysielaní nechýbajú známe rozprávky ako Požiarnik Sam, Lokomotíva Tomáš, Mia a já, Bob staviteľ, Máša a medveď či Zvedavý George.

V akom multiplexe bude štandardne kanál Minimax šírený, nie je aktuálne známe. Isté však je, že bude kódovaný a súčasťou balíka Plustelka Štandard.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Mohli račej dať hlavný kanál AMC,je zaujímavé že Minimax ostal,ked ix rokmi začínalo HBO tu na Slovensku a Česku,patrili k ním stanice pre deti SuperMax a dokumentárni Max1 (pozdejšie Spektrum) v Maďarsku Minimax,je zaujímavé že u nás v Česku a na Slovensku musel SuperMax skončil,ale v Maďarsku Minimax ostal dodnes,akurát pridali českú stopu, teraz mimochodom patrí pod AMC.

    1. A hlavne zdražie na pôvodnu cenu. To budú mat radost hlasne truby čo tvrdili že akcia potrvá večne!!!

    2. Stratégia nenažratého Jaj aj Ty – nalákať ľudí a zdražieť… detto dať ČT free a potom zakódovať…

    3. Ludia to je total jedno v akom muxe je to a to atd.ked to takto bude dlhsie trwat ze nedaju neaky konecne normalny kanal do volnej telky zadarmo,tak sa im kazdy vykasle na celu ich dvbt aj celu plustelku lebo uz toho maju plne zuby a budu to riesit cez net!!!

  2. Radšej mohli zaradiť AXN, History alebo niečo iné zaujímavé. Určite by to viac potešilo. Keď majú obmedzenú kapacitu tak načo zahlcovat ju s Minimaxom. Je tam už nickoldeon a rik.

    Už towercom mal spústiť ďalší mux pre plustelku aby mohol zaradiť SK tv v HD a rozšíriť ponuku. Prípadne v mux2 preložiť voľné stanice z mux1 preklopenim do mpeg4. Mux 1 preklopit do dvb-t 2.

    Mux2:
    MPEG-2 TA3,Plus, Joj, Lux
    Mpeg4 Barrandov, TV8, Wau

    Mux1: Doma Hd, Dajto HD, Plus HD CT1 HD. History HD AXN … .

    1. Peter :

      To by byla super kvalita obrazu pokud v jednom Muxu byly čtyři stsnice v Mpeg 2 a k tomu ještě tři. Stanice v Mpeg 4!!!

      Jeden Mux je mazimálně pro pět stanic v Mpeg2 a místo jedné stanice v Mpeg 2 je totální capina dat tři stsnice v Mpeg 4!!!

    2. Peter :

      AXN nikdy, co tak radši dvojkanál Československo/Festival HD?!

  3. Ozaj úžasné a SD. Nie su normalní…Vykašlať sa na celu Plustelku

  4. už sú tam 2 detské kanály načo ďalší??? radšej nejaký dokumentárny alebo filmový kanál ste mali dať

    1. Prídu aj filmové.Pripomienky od nás ako aj prieskumy sa určite zoberú do úvahy mohli by však viac informovať, divák ktorí sa rozhoduje potrebuje informácie. Dodanie novej Almy iHD má iste viac dôvodov.. Ak sa do Plustelky budu pridávať kanáli bude musieť mať dva Multiplexy..

    2. pre L14: Vedel by si poradiť ohľadom tohto: Dal by sa zlepšiť signál na anténe SITO ak sa tie 4 dipóly – motýliky >I< ich konce viac stlačia alebo viac rozšíria ? ? ? Malo by to vplyv na lepší príjem signálu napr. okolo kanálu 43 ? ? ?

    3. Myslím že nie.Anténa sito nie je vhodná na akékoľvek experimenty je použiteľná v zóne dobrého príjmu kde šľape bez problémov ja preferujem anténu color super tá ma zatiaľ nesklamala.

  5. A nezabudnite, ze to je dalsia detska stanica v CESTINE! Je to tragedia, ze na mensich trhoch maju v statnom jazyku, ale na Slovensku v cestine, madarcine a anglictine… Rik je zial odpad. Stare veci, nezaaujimave a RTVS ide vysielat sport namiesto normalneho detskeho kanala, ktory planuje leen cez internet, takze pre nikoho…

    1. RiC aj s reklamami alebo iné detské stanice by mohli dať voľne do MUX 1 pre všetky deti, nie všetci rodičia majú na platenie platforiem… Ale riaditelia a menedžéri to so svojími platmi asi ťažko pochopia…

    2. a mna zase nesklamalo sito v porovnani s antenou colorkou dlhou,porovnavali sme to na vsetkych kanaloch bez zosilnovaca a sito je jednoznacny vitaz,je to podla mojho nazoru najlepsia antena do nehomogenneho pola,kde su bytovky,kopce,prekazky,tam tvoja dlha kolorka nema sancu oproti situ,na test bolo pouzite plzenske sito vaten a dlha kolorka vsetko len na symetrizacny clen,ako som pisal do nehomogenneho pola,nemal som moznost testovat v homogennom poli bez akychkolvek prekazok,mozno by boli vysledky odlisne

    3. Ok.je to závislé od oblasti príjmu ja som v nížine na Blavu a Nitru nemám prekážky takže súhlasím v kopcoch a členitom teréne ako aj medzi bytovkami je sito ideálnejšie ale na otázku či úprava dipólov pomôže a zlepší príjem na 43 k si neodpovedal.Nick m sa pýtal na možnosť zlepšenia príjmu pri 43 kanáli a terén fakticky nespomenul preto bola moja odpoveď taká.Takže treba pri otázkach vždy uviesť viac informácií oblasť príjmu atd. priestoru je dosť ako aj nás čo robíme s anténami ok?Všetci radi poradíme.

  6. halooooo toverkom
    kedy konecne dáte eurosporty do HD lebo na tie mazaniny s kvalitou pod úroveň VHS sa fakt nedá pozerať,a to máme pomaly rok 2018 !!!

    1. No presne s tým obrazom by mali naozaj niečo robiť otrasné

  7. Towercom mal predovšetkým spustiť plustelkový mux s novým kodekom HEVC a nie s jeho prechodcom s kodovaním mpeg4. Čo sa týka dvb-t2, väčšina televízorov v domácnostiach dnes nemá tuner na dvb-t2. Televízor nie je investícia na to aby ho človek každých 5-6 rokov menil alebo si kvoli tomu kupoval nejaké dalšie krabice do obyvačky.
    My na Slovensku sme od začiatku mali ísť v dvb-t v Mpeg4, čo sa nestalo. Teraz sa robí tá istá chyba a začíname v dvb-t2 s kodekom ktorý je na Ukrajine a nie v EU.

    1. okrem toho z tých krabíc ide otrasný signál – orezaný obraz, príšerná grafika teletextu… no desss a hrúza…

  8. Suhlasim, ak vylepsovat, tak sucasné stanice Plustelky do HD a rusit v Plustelke SD stanice, ktore sa vysielaju v HD, nepridavat ziadne SD programy. Ak pridavat, tak len HD. Kvalita SD je na velkych TV nepozeratelna!!! To radsej Skylink za cenu cca 3€/mes a vsetko je HD!!! detske programy su na existujucu kapacitu Plustelky jedného MUXu privela, totalna zbytocnost.Radsej zrusit CT 1 a 2 v SD a dať ich do HD!!!!!

    1. To HD v tom skylinku je velmi otázne.Na niektorých kanaloch to hd pripomína len logo hd a nie obraz.

  9. Ak by ste vedeli niekto, kto experimentujete s antnénami napíšte , či je možné zlepšiť na anténe SITO príjem okolo kanálov 42 – 45, tak že sa buď:

    tie 4 dipóly – motýliky >I< ich konce viac stlačia alebo viac rozšíria…

    Lebo malo by to pomôcť, lebo aj klasické YAGI antény s uzavretým oválnym dipólom majú napr. väčší dipól pre spodné pásmo 21-24 kanál ako pre 55 – 60 kanál kde je dipól oveľa menší…

    1. YAGI antény kanálové vyrába Lesay Ivan-Unikom Galanta,na 43 a 44 kanál bola v čase analogu požívaná ant. 22-46 určená pre kanáli 41-46. má zisk 16,5 db, vyrába aj na objednávku.Experimentovať sa dá len s merákom, treba mať dve rovnaké antény jednu na experimentovanie, druhu ako bola vyrobená,pre porovnávanie parametrov cez merák či popisovaná úprava dipólov má pozitívny efekt, samozrejmosť je rovnaká dlžka káblov na oboch anténach.

    2. No samozrejme, že dipól pre vyššie frekvencie je menší, lebo do rezonancie sa dostáva, keď má dĺžku 1/2 alebo 1/4 vlnovej dĺžky a vtedy má aj najväčší zisk. Vlnovú dĺžku (v metroch) vypočítaš vydelením rýchlosti svetla (299 792 458 m/s) frekvenciou v Hz. Alebo zjednodušene 30 000 vydelíš frekvenciou v MHz a dostaneš vlnovú dĺžku v cm. Takže povedzme pri 600 MHz je to 50cm, teda dipól pre túto frekvenciu by mal mať ideálne 25 alebo 12,5cm. Ale späť k tvojmu problému: anténa a jej geometria je podstatne zložitejšia, než geometria jednoduchého dipólu. Ťažko povedať, aké úpravy by dokázali pomôcť situ. Na to už treba celkom solídne vzdelanie z rádiotechniky…

  10. Bisom si kúpil kartu plustelku keby mala kanál diskovery Chanel aj diskovery sienci

  11. Lukas, namiesto investicie do karty, popremyslaj nad investiciou do vzdelania 🙂

Komentáre už nie sú povolené.