Reklama

Skylink zvýši zabezpečenie kariet, môžu prestať fungovať v UNI čítačkách

Skylink chce ešte viac zabezpečiť svoje dekódovacie karty. Podľa informácií portálu SatelitnáTV.sk chce prevádzkovateľ satelitnej platformy už v blízkej budúcnosti zvýšiť zabezpečenie svojich Irdeto kariet a znepríjemniť tak príjem v satelitných prijímačoch s univerzálnymi čítačkami kariet. K akým konkrétnym krokom chce operátor pristúpiť, ale zatiaľ prezradiť nechce.

Nejedná sa o úplne novú informáciu. Predajcom sme plánované zvýšenie zabezpečenia oznámili už na jar. Bližšie technické informácie nechceme zatiaľ prezradiť a presný harmonogram ešte nemáme,“ povedal pre SatelitnáTV.sk Jaromír Glisník, člen predstavenstva spoločnosti M7 Group, ktorá vlastní platformu Skylink.
Pokračovanie nižšie:


Operátorovi sa nepáči, že predajcovia stále predávajú zákazníkom prijímače s tzv. UNI čítačkami kariet. „Najmä na Slovensku sa stále predávajú necertifikované prijímače. Ich predajcom hrozí, že v rámci zákonnej záručnej lehoty prestanú uničítačky fungovať, a ich zákazníci ich budú oprávnene reklamovať. Rovnako distribútori uničítačiek by svojich odberateľov mali zreteľne varovať, že ich predajom berú riziko za ďalšiu funkčnosť úplne na seba,“ vysvetľuje Glisník.

Podľa operátora sa ale všetky opatrenia a zmeny nijako nedotknú kariet používaných v prijímačoch a CAM moduloch označených s logom Skylink Ready.

K zvýšeniu zabezepečenia chce teda Skylink pristúpiť hlavne na ICE a Irdeto kartách, ktoré ešte fungujú aj v nelicencovaných boxoch. Spomeňme, že nové M7 Irdeto karty je možné využívať už len v certifikovaných prijímačoch, podobne ako nové Viaccess karty.

Karty Skylink boli vždy určené výhradne do certifikovaných dekóderov a túto skutočnosť permanentne zdôrazňujeme. Investovali sme do kvalitného podmieneného prístupu, ktorý dokáže naše služby veľmi dobre zabezpečiť. K tomu avšak potrebujeme využiť možnosti, ktoré poskytuje. Preto po celú dobu platíme licenciu a už 8 rokov prijímače výrobcom a importérom bezplatne certifikujeme. U certifikovaných prijímačov správne dekódovanie služieb garantujeme. Pokiaľ niekto uviedol na trh tovar bez certifikácie, podniká na vlastné riziko.“ dodáva Glisník.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Aspoň si odoženú viac zákazníkov… Len tak ďalej…

  2. na kartach M7 sa uniblock pouziva uz viac ako 4 roky, nejedna sa teda o nic mimoriadne a neocakavatelne

  3. Mal som 3 karty. Dnes je aktivna uz iba jedna a to ICE v uni. Za posledne 4 roky som im dal nehorazne peniaze. Ak vypnu ice tak pojde aj posledna karta do dejin… zakznik ich nezaujima tak oni nezaujimaju dalej zakaznika.

  4. Čo sa dá čakať od „navždy zadarmo“ operátora… Iba samé podrazy. Prajem veľa nespokojných bývalých zákazníkov.

    1. zadarmo slubovala ina firma napr. czechlink a nie sucasny majitel skylinku

    2. Nevrav, a kto vlastnil ten Czechlink, resp. CS link? A keď Luxemburská M7 kupovala Skylink, azda nevedela o „ťarche“ v podobe sľubu zákazníkom? A okrem toho, zadarmo to nebolo, ľudia zacvakali mastné registračné poplatky pri kúpe kariet. A nakoniec, zákazníka nemusí zaujímať zmena vlastníckej štruktúry, on má vzťah s firmou, nie s tými, čo stoja za ňou. Skylink robí jeden podraz voči zákazníkom za druhým, keby ľudia boli múdrejší, už dávno by tá zdieračská banda krachla.

  5. Mne ostala skylink karta,lebo ju používam ako škrabku na okno.Môžu zabezpečovať ako chcú,aj tak zákazníci vo veľkom odchádzajú a budú odchádzať .

  6. Niekedy dávno bol Skylink dobrá voľba , ak si vlastnil sat. prijímač stačilo si kúpiť kartu , nastaviť a naladiť a pozerať . A dnes !!! ako náhle páni zo skupiny M7 začali meniť najskôr karty, potom spoplatňovať a následne meniť prijímače a došla rada aj na čítačky … keďže dnes má skoro každý Tv zabudovaný sat. tuner. V tomto trende pokračujú ďalej a ďalej a stále nútia zákazníka investovať nové a nové peniaze. Záver … dnes Skylink už nieje spoľahlivý poskytovateľ služieb ja sám som zrušil dve karty a prešiel ku konkurencií . Asi si to páni zo skupiny M7 neuvedomujú že im čoraz viac im ubúda zákazníkov na úkor ceny, služieb a stáleho menenia niečoho.

  7. Hlavne chcú zákazníkom natlačiť neskutočné šmejdy, Všetky certifikované prijímače, ktoré som predal sa do pol roka pokazili. Necertifikovaný ani jeden. Keď som požiadal Skylink o vysvetlenie, odpovedali mi otrepanou frázou, že oni nič také nezaznamenali. Záručný servis mi potvrdil, že reklamácií je strašne moc a všetky sa kazia.

  8. Nerozumiem spojeniu reklamácia UNI čítačky. Ak raz prijímač nemá certifikovanú čítačku tak niet čo reklamovať. Čítačka je naďalej funkčná napríklad s kartami Conax.

  9. Ja ich certifikovany prijimac nepotrebujem, chcem mat vlastny. Ich sracky sa mi nepacia a nevyhovuju mi. Mam platenu ICE v UNI citacke = som platiaci zakaznik. U mna musi fungovat sucasne pozeranie+prepinanie a 2xnahravanie (pre mna a pre deti). Ak nahodia obstrukcie, tak nevidim dovod tam ostat.
    Jeho marketingova osveta mi pripomina premiera a vlaky zadarmo.

  10. Bohužiaľ ak sa to stane tak asi tiez pôjdem k inému operátorovi kde to bude fungovať.

    Ale aká je alternatíva?
    Podmienky 2 prijímače doma, jedna karta.

  11. to je dôležitá otázka… Aká je alternatíva pre UNI čítačky?

  12. Antik a flix karty idu pekne v uni ale uz treba H.265 box. Potom este freesat.

  13. Tak napríklad skaj ehm nemá discovery sci.. a freesat má ak to doebu a to som u nich od slovaklinku a platim si multihd tak zbohom a nikdy viac a možu to zabaliť .. už aj tak ma na*ierajú dosť 🙁 aa konečne stúpne iná platforma…

  14. tak gratulujem ak by som mal mat skylink ready šrot radšej to vyhodim von oknom a kartu prestrihnem potom asi dam plus tellku

  15. Zrejme chcu zabranit cardsharingu. Otazka je, ci im cardsharing sposobuje vacsie straty, nez budu tie vzniknute odchodom nasr…denych zakaznikov. Vyzera to tak, ze menezdement Slizlinku definitivne prisiel o zbytky sudnosti. Gratulujem a prajem prijemny krach.

    1. Presne si to vystihol, všetko, čo dostalo rozum im zuteká a nenechá sa zdierať… Nakoniec z nich zostane troska a nepomôže ani „Navždy zadarmo…“ Bumerang sa vracia, ako do hory voláš, tak sa z hory…

  16. Ked som kupil kartu tak nide som nemal napisane aky mam použit prijimač … ked su taky mudri nech mi ten prijimač daju … ved si platin nejaky servisny poplatok tak to si vyzadujem teda ten ich servis

  17. Freesat dava ICE karty, v uni citackach funguju v pohode aj cena celkom dobra 10 eur mesacne medium hd alebo plus hd za 15 eur.

    Druha karta len za 25 centov mesacne, tiez ICE.

    Cim skor sa zbavit skajlinku, smradlave spiny.

  18. Dušan
    Dobry deň
    Mam Skylink od začiatku ako vznikol
    postupne sme museli meniť najprv karty
    s Cryptoboxu na Irdeto aj keď len za 20€. Teraz si zmisleli sprísniť zabezpečenie kariet to zasa bude stáť ľudí peniaze za sat.primače ak im to nepôjde v pôvodnom primači ako mna ubespečili že keď si kupim dekodovaci modul na irdeto tak v CryptoBoxu 650
    mi stanice pôjdu ďalej a čo ak si o pol roka vymislia že všetci prejdeme na karty VIACCESS oplatí sa potom kupovať
    dekodovaci modul. Ja som na skúšku kúpil sat.primač Topfield 3000rhd Skylink rayd mal som ho 4dni a potom mi začal sekať tak som ho vratil také sú ich primače. Ak chcú zabezpečit svoje karty proti zneuzitiu ta k radšej nech investuju do čipov v kartach ktoré by napriklad pri zneužití karty tú to kartu zablokovali a lebo zničili a ušetrili by poctivym zakaznikom peniaze.
    Lebo ak chcú si udržať zakznikov nemali by ísť proti nim.

  19. Som predajca od 2010. ked som zacinal sa mdigitalizovalo a prechadzalo z cryptoworks na ICE/Irdeto. karty so predaval za 52€ vtedy ešte bez SP. Dnes uz skylink nepredavam. Neoplatil sa odkedy zacali s M7 a teraz uz vobec! Kto da 200e za kartu a prijimac??
    Všetkym rodine znamim som namontoval Skylink, mozem sa tesiť na vysvetlovanie prečo im skapali karty. Ako im vysvetlim ze napr VU+ za 120e je im teraz na hovno ked nema CI slot??? So Skylinkom koncim nadobro! Toto je posledná kvapka! Hladam alternatívu.

    1. Nie je co vyberat. Antik s Flix tv presli na HEVC. Zostal uz len freeSat. U nas v rodine tiez prejdeme vsetci a nech maju co chcu.

Komentáre už nie sú povolené.