Reklama

Best FM opäť obnovilo satelitnú distribúciu na družici Thor (0,8°W)

Pôvodná správa: Slovenská komerčná rozhlasová stanica Best FM dnes prerušila nečakane satelitnú distribúciu na družici Thor 7 (0,8°W), frekvencii 12 149 Poslucháči tak v súčasnosti môžu prijímať rádio len cez FM vysielače, internet ako aj DAB+ vysielač Nitra – Zobor (horná stanica lanovky) na kanáli 11C (220,352 MHz).

Aktualizované o 11:00: Vysielanie rádia BestFM bolo na družici Thor 7 (0,8°W) opäť po niekoľkých hodinách obnovené. Jednalo sa len o technický problém.
Pokračovanie nižšie:


Rádio Best FM je založené na koncepte kvalitnej hudby 60-tych, 70-tych, 80-tych rokov a aktuálneho spravodajstva. Vysielanie je dostupné pre slovenských poslucháčov z viac ako dvadsiatich FM vysielačov po celom Slovensku. Rádio je aj súčasťou digitálneho vysielania DAB+ a to nielen na Slovensku, ale aj v Českej republike. Českí poslucháči ho môžu prijímať prostredníctvom vysielačov operátora RTI cz v Prahe, Plzni, ako aj v Juhočeskom a Karlovarskom kraji.

Technické parametre z ktorých vysiela BEST FM:
Družica: Thor 7 (0.8°W)
Frekvencia: 12149 MHz
Polarizácia: V
FEC: 7/8
SR: 28000
Norma: DVB-S
Modulácia: QPSK
Názov: BEST FM
Provider: Telenor
Kódovanie: FTA

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Ide o fatalnu poruchu v distribucii modulacie medzi studiom BEST FM a UPLINKOM. Pracujeme na tom.

    1. Pre redakciu: Ak bol problém na trase medzi štúdiom a sat up-linkom, tak Best FM nevysielalo na žiadnom pozemnom FM vysielači na Slovensku, lebo vysielače berú moduláciu signálu zo satelitu – na vysielačoch je parabola pre príjem modulácie zo satu. Vysielať mohli jedine pozemné FM vysielače Best FM v Bratislave ak majú moduláciu na trase riešenú zo štúdia na vysielače cez pozemné pojítka.

  2. Nebolo by zaujimave dostat toto zaujimave radio na astru 23.5?

  3. @ Dušan kalný
    Trnavu na 93,0 si tiež prerobte na satelitný stream. Nabalovanie signálu z nízkovýkonnej 95,60 nie je ideálne. Ťahá vam tam aj šum a praskanie . Je počuť veľký rozdiel medzi 106,2 Aktual, ktorá ide tiež z Trnavy a Best FM v kvalite zvuku.

Komentáre už nie sú povolené.