Reklama

Ešte tento rok odštartuje nový kanál zameraný na svet vojen – WAR

Na prelome mesiacov september a október odštartuje na českom a slovenskom trhu nový televízny kanál WAR svet vojen, ktorý ponúkne svojim divákom široké spektrum programov z oblasti vojenstva. Vysielať má 24 hodín denne, sedem dní v týždni. K dispozícii bude vo vybraných satelitných, káblových a IPTV sieťach v Českej republike a na Slovensku.

Novinku pripravuje Československá filmová spoločnosť, ktorá už aktuálne stojí za stanicami TV Kinosvět, CS film, CS Mini a Horor film.
Pokračovanie nižšie:


Nášmu novému programu rozhodne nepôjde len o vojny a bitky a o ich politické príčiny a dôsledky, ale o celý svet vojenstva ako taký. To znamená, že sa zameria napríklad na súčasnej armády, vojenskú techniku ​​a súvisiaci vedecký výskum, na terorizmus či špionáž, ale aj na to, čo vojaci jedia, keď nevaria alebo čo si obliekajú a v čom jazdia. V neposlednom rade dôjde aj na históriu a konšpiračné teórie,“ približuje WAR Leoš Pohl, väčšinový majiteľ spoločnosti a dodáva: „Nemôžeme sa tváriť, že nevieme nič o viac než šesťdesiatich súčasných lokálnych vojnových konfliktoch, v ktorých už zomreli dva milióny ľudí a že v piatich oblastiach svet spĺňa parametre vzniku globálneho konfliktu, že nezaznamenávame zvyšujúci sa počet teroristických útokov a že nič netušíme o skrytých hybridných vojnách. WAR svet vojen nebude tieto problémy lakovať na ružovo. Naopak – bude na ne upozorňovať a varovať pred možnými dôsledkami. A pretože ide o domácu televíznu stanicu, budeme dbať o to, aby česká a slovenská stopa bola veľmi silná, s dôrazom na hrdinstvo, česť a vlastenectvo. Nie nadarmo štartujeme túto stanicu v predvečer možného vzniku európskej armády. Do budúcnosti sa tiež zameriame na vojenstva súvisiace so stredoeurópskym priestorom.

Prvé mesiace vysielania sa ponesú v českých premiérach dokumentárnych programov, okrem domácich, z USA, Ruska, Veľkej Británie, Francúzska a Nemecka. Počas noci – od prvej do šiestej rannej hodiny – ponúkne WAR relácie bez komentára. Všetky programy budú dostupné v českom prípadne slovenskom jazyku.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Som zvedavý a určite sa teším. Dokumenty takéhoto typu určite chýbajú na našom trhu. Dávnejšie som pozeral celkom dobré dokumenty na stanici History, ale posledné 2 roky je to úplná hrôza – Vojna skladov a rôzne reality blbosti. Ešte ako tak sa drží Spektrum a Viasat History a Prima Zoom. Inak na YouTube sa ešte dá pozerať, ale tie reklamy !

    1. Ešte som zabudol že ČT2 dáva pravidelne fakt dobré dokumenty či už 2 svetová vojna atď.

  2. Ja by som ešte odporúčal National Geographic, tam bývajú tiež super WWII dokumenty, teraz akurát: Nemecké megastavby alebo, Peklo v hlbinách o posádkach ponoriek atd. Občas sa niečo vyskytne na Discovery, ale táto stanica je už iba obyčajný mainstream s reality show. ČT2, Dvojka, Zoom, Spektrum vhodne dopĺňajú daný obsah dosť pravidelne ako už bolo spomenuté.

Komentáre už nie sú povolené.