Reklama

RTVS vylepšila HbbTV, ponúka už aj streamy rozhlasových staníc

Do hybridného vysielania slovenského verejnoprávneho vysielateľa RTVS pribudla nová aplikácia s názvom iRádio. Okrem toho došlo aj k úpravu celkového vzhľadu, ktorý dostal novú grafickú podobu.

Diváci si môžu cez HbbTV spustiť už aj vysielanie všetkých jedenástich rozhlasových okruhov. Aplikácia je pekne graficky spracovaná a nechýbajú v nej aj informácie o práve hranom a nasledujúcom interpretovi.
Pokračovanie nižšie:


Hybridné vysielanie od RTVS je dostupné v DVB-T na všetkých televíznych programoch z verejnoprávneho multiplexu, ako aj z družice Astra 3B (23,5°E), ktoré môžu prijímať zákazníci satelitnej platformy Skylink.

Pre spustenie HbbTV vysielania je nutné vlastniť televízor či set-top-box s podporou tohto nového štandardu. Aplikácia sa štandardne spúšťa červeným tlačidlom na diaľkovom ovládaní, pre jeho používanie je samozrejme potrebné ešte aj pripojenie k internetu.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Tak moznost streamovania radia cez hbbtv povazujem za uplnu blbost, ak uz ma niekto tv s pripojenim na net, tak ma aj bez hbbtv od rtvs moznost spustit hocijake internetove radio vratane slovenskych.

  2. Dobrá aktivita od RTVS (čo sa týka HbbTV), ale počúvať rádio cez televízor mi príde choré a scestné…. neviem kto to využije…

  3. Sú lokality kde nemáš ideálny signál v FM pásme všetkých okruhov SRO. napr. Čadca,Nitra…
    Ďalej dosť ľudí má TV prepojené s domácim kinom na rozdiel od PC či tabletu.
    Pre mňa príjemné spestrenie služieb HbbTV.

Komentáre už nie sú povolené.