Reklama

Ukrajinské programy ukončili vysielanie na družici Astra 3B (23,5°E)

Desať televíznych staníc ukrajinskej mediálnej skupiny 1+1 media ukončilo šírenie na satelite Astra 3B (23,5°E). K odpojeniu došlo po niekoľkých týždňoch testovacieho šírenia na tejto orbitálnej pozícii. Najskôr vysielali všetky programy kódovane, pred pár dňami bola ale väčšina z nich odkódovaná, vďaka čomu ich mohli prijímať všetci diváci s digitálnym satelitným prijímačom, vrátane zákazníkov satelitného operátora Skylink.
Pokračovanie nižšie:


Vysielanie všetkých programov bolo dostupné z frekvencie 11 817 MHz. Aktuálne sa tento satelitný transpondér na družici Astra 3B nevyužíva. Šírené boli z neho programy 1+1 (SD/MPEG-2), TET (SD/MPEG-2), 2+2 (SD/MPEG-2), +1 International (SD/MPEG-4), Plus Plus (SD/MPEG-2), Bigudi (SD/MPEG-2), Unian TV (SD/MPEG-2), Kvartal TV (SD/MPEG-2), Music Box (SD/MPEG-2) a O-TV (SD/MPEG-2).

Pokiaľ by niekto mal záujem prijímať všetky uvedené ukrajinské programy aj naďalej, stačí aby si zabezpečil príjem z družice Astra 4A, ktorá je umiestnená na pozícii 4,8°E. Vysielanie celého paketu je šírené na frekvencii 11 766 MHz.

Technické parametre pre príjem:
Družica: Astra 4A (4,8°E)
Frekvencia: 11 766 MHz
Polarizácia: Horizontálna
FEC: 3/4
SR: 27500
Norma: DVB-S
Modulácia: QPSK

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentár

  1. po odkódovaní ich mohli sledovať úplne všetci, nie len „úbohí“ zákazníci SKYLINK-u

Komentáre už nie sú povolené.