Reklama

Zostanú kanály JOJ v satelitnej službe Voľná telka/Plustelka?

Už o niekoľko dní (31.12.2016) bude na družici Astra 3B (23,5°E) ukončená prevádzka celého DVB-S transpondera s frekvenciou 11 836 MHz, ktorý šíri v súčastnosti televízne programy v štandardnom rozlíšení (SD/MPEG-2) TA3, TV8, TV JOJ, PLUS, Markíza, TV Barrandov, STV1, STV2, Kino Barrandov ako aj rozhlasové stanice Jemné melódie (verzie Z,S,V), Rádio Lumen, Anténa Rock, Rádio 7 a Rocková republika. Zmeny sa však nedotknú len zákazníkov satelitného operátora Skylink, ale aj užívateľov dekódovacích kariet RTVS či Voľná telka/Plustelka.
Pokračovanie nižšie:


Zatiaľ čo zákazníci Skylinku môžu preladiť na HD verzie všetkých uvedených programov, o osude staníc TV JOJ a Plus pre užívateľov Voľnej telky/Plustelky nie je ešte vôbec rozhodnuté.

Podľa neoficiálnych informácií, ktoré máme k dispozícii, aktuálne prebiehajú rokovania medzi TV JOJ a operátorom Towercom o zaradení HD verzií programov JOJ, WAU a Plus do ponuky Voľnej telky/Plustelky cez satelit. Do úvahy pripadá možnosť pripojenia kódovacích systémov Voľnej telky/Plustelky k HD verziám na družici Astra 3B (23,5°E) z transponderov 11 875 MHz a 11 973 MHz. Tie však šíri z vlastnej kapacity prevádzkovateľ platformy Skylink. Rokovania sú tak pre Towercom o to zložitejšie. Druhá možnosť je, že by programy šíril Towercom na vlastné náklady, podobne ako je tomu u ČT1 a ČT2 z 12 363 MHz, táto možnosť je však finančne náročnejšia a preto aj menej pravdepodobná.

Ak k dohode v najbližších dňoch nedôjde, môže stať, že užívatelia dekódovacích kariet a modulov Voľná telka/Plustelka od nového roku 2017 nebudú môcť ďalej sledovať programy skupiny TV JOJ cez satelit. Doteraz mali pritom ku všetkým programom prístup bez mesačných poplatkov.

Pripomeňme, že TA3 HD a TV8 HD vysielajú voľne (FTA) z frekvencie 12 363 MHz. Z rovnakého transpondera sú šírené aj oba HD programy verejnoprávnej RTVS spolu s rozhlasovými stanicami. Rocková republika bude ďalej pokračovať vo vysielaní z frekvencie 12 168 MHz.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. pre redakciu: Jemné Melódie už asi rok nie sú Melódie. Pred cca rokom to bolo premenované na: Rádio Jemné

    Zistite a napíšte aj to, či ÓČKO zostáva aj po novom roku v MPEG-2 na Astre…

    1. Ocko ostava tak ako je, v priebehu roka to hodia do hd co uz asi na skylinku nikoho neprekvapi.

    2. v mafre vymýšľajú asi toto: óčko ostáva na astre3, ale v mpeg4, na ušetrenej kapacite bude óčko gold a keď motyka vystrelí bude aj óčko(sk) … to viem od ľudí z mafry, ale nie až takých vysokých, aby to bolo na 100pro, sú to len pracovné návrhy

    1. Ocko, TA3, CT24 …..a ine programy, kde sa Skylink prizivuje, by mali ziadat od Skylinku servisny poplatok!!!

    2. My na Záhorí takéto problémy nemáma , chytáme 38 kanálov na dieťovú anténu ! Rakuske , dlovenské a české !!!!!! VšetkyBarrandovy , Primy , novy a čt všetky !!

  2. Dnes som si zakupil dekodovaci modul na plus telku, zaplatil poplatok na platene programy . Idu mi len tie zakladne. Kdo poradi?

  3. Zakladne su neplatene. Aktivacny kod som poslal SMS-kou,zaregistroval som sa cez internet,predplatil na pol roka. platene programy nejdu.

    1. Ak ti ide ČT1, prepni napr. na JOJ Cinema HD a sprav cez zákaznícku zónu na webe obnovu kľúčov (refresh). Malo by to naskočiť do pár minút.

Komentáre už nie sú povolené.