Reklama

Otestovali sme TV Archív satelitnej služby Magio Sat

Sledovať programy na svojich obľúbených televíznych kanáloch kedykoľvek a to až sedem dní dozadu môžu vďaka službe Archív už aj predplatitelia satelitného operátora Magio Sat. Stačí, aby mali potrebný Magio box a aktivovali si novú službu, keďže archív nie je zahrnutý v cene mesačného poplatku za TV balík. Na výber sú aktuálne dva balíčky Archív S a Archív M, podobne ako v prípade Magio TV. Prvý balík ponúka 10 základných programov za mesačný poplatok 1,99 €, vyšší balíček má 20 programov a stojí 3,99 € mesačne. U oboch službách sa programy archivujú sedem dní.
Pokračovanie nižšie:


Pre využívanie služby Magio Sat Archív je potrebné aby zákazníci mali v prenajme najnovší box Kaon NS1140 s nahrávaním. Pokiaľ ho nemajú a chcú službu využívať, môžu kontaktovať operátora a ten im pôvodný box vymení za nový už s podporou služby TV Archív. Pre správnu funkčnosť sa samozrejme vyžaduje aj pripojenie k internetu, môže byť od ktoréhokoľvek poskytovateľa. My sme službu testovali s rýchlosťou internetového pripojenia 8 Mbps a nezaznamenali sme žiadne problémy pri prehrávaní a ani pretáčaní.

magio_sat_archiv1

Do archívu je možné sa dostať priamo cez Hlavné menu Magio boxu. Na diaľkovom ovládaní je síce tlačidlo rýchlej voľby VOD/TV Archive, to nám ale s aktuálnou verziou softvéru (1.28rc1) bohužiaľ nefungovalo. Pre potreby novej služby bola vytvorená v menu špeciálna kategória s názvom Archív. V nej majú predplatitelia prístup ku všetkým televíznym programom, ktoré sú dostupné v archíve. Ich počet záleží samozrejme od aktivovaného balíka. Po výbere stanice a dňa môžeme spustiť vybranú reláciu, seriál alebo film, ktorý bol v ten deň na vybranom kanáli odvysielaný. U niektorých programoch sú k dispozícii aj ilustračné fotografie a nechýba ani podrobnejší popis daného programu.

Programy z archívu sa spúšťajú o približne 15 minút skôr a o rovnaký čas sú k dispozícii aj dlhšie ako je to uvedené v programe. Je teda pravidlom, že na začiatok vybraného programu si musíme počkať, alebo jednoducho využiť pretáčanie. Počas prehrávania je možné program kedykoľvek zastaviť a pretočiť. Všetky relácie môžeme sledovať aj bez reklám, ktoré jednoducho pretočíme do pár sekúnd. Dostupných je päť rýchlosti pretáčania (8x, 16x, 32x, 64x a 128x) a to ako dopredu tak aj dozadu. Pre lepšiu orientáciu pri pretáčaní sa na obrazovke priebežne zobrazuje aj obrázok z vysielania.

Sledovanie programu z archívu je možné kedykoľvek prerušiť a vrátiť sa do živého vysielania, prípadne si spustiť program z pevného disku. Po opätovnom vrátaní do archívu nám box ponúkne na nedopozeranom programe aj možnosť „Pokračovať“. Nemusíme tak pretáčať a hľadať čas, kde sme skončili so sledovaním. Box si tieto údaje pamätá dokonca aj po reštarte.

Aké programy sa archivujú

Najnižšia varianta archívu – Archív S ponúka predplatiteľom 10 základných TV kanálov: Jednotka, Dvojka, Markíza, Doma, TV Dajto, JOJ, Plus, TA3, ČT1 a ČT2.

Vo vyššej variante – Archív M je dostupné dvojnásobné množstvo kanálov oproti nižšej službe, navyše sú tu už aj dokumentárne, detské a filmové programy: Jednotka, Dvojka, Markíza, Doma, Dajto, JOJ, Plus, TA3, ČT1, ČT2, WAU, JOJ CINEMA, CS FILM, Filmbox, Ťuki TV, AMC, Viasat Explore, Discovery Channel, Animal Planet, Nickelodelon.

magio_sat_archiv6

magio_sat_archiv10

magio_sat_archivv1

Mohlo by vás ešte zaujímať