Reklama

Nova uspela s ďalšou žalobou proti neoprávnenému šíreniu svojich staníc na Slovensku

Okresný súd v Trenčíne vyhovel v plnom rozsahu žalobe CET 21, prevádzkovateľovi TV Nova, a uložil žalovanému slovenskému operátorovi zdržať sa akéhokoľvek šírenia programu stanice TV Nova a ďalších voľne šírených staníc skupiny. Informoval dnes o tom český vysielateľ. O akého konkrétneho operátora ide ale neuvádza. Podľa Novy ide o prvé finálne právoplatné rozhodnutie súdu, ktorým bola jednoznačne preukázaná nezákonnosť konania žalovaného. Súd súčasne žalovanému uložil odstrániť všetky informácie o šírení a dostupnosti programov skupiny Nova. Odporca má zároveň povinnosť poskytnúť spoločnosti CET 21 informácie o spôsobe prijímu signálu príslušných televíznych staníc.
Pokračovanie nižšie:


Výsledky súdnych pojednávaní potvrdzujú neoprávnenosť šírenia našich kanálov, ku ktorému sme nedali súhlas. Naďalej pokračujeme v rovnakých krokoch a slovenským divákom ponúkame ich obľúbený obsah v rámci medzinárodnej stanice Nova International, ktorú si možno obstarať aj v kombinácii so športovými stanicami NOVA Šport 1 a 2,“ uvádza Petr Horák, zástupca riaditeľa sekcie nových médií a diverzifikácie skupiny Nova.

Nova ponúka slovenským operátorom medzinárodnú verziu Nova International, ktorá prináša programy ku ktorým skupina Nova disponuje právami na zahraničné vysielanie. Ostatné programy ako Nova, Nova Cinema, Fanda, Telka a Smíchov nemôžu byť u nás oficiálne šírené. Podobná situácia je aj v prípade Markízy na českom trhu. Pre českých divákov preto vznikla stanica Markíza International.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Pokiaľ to nevypnú všetci operatory,tak jeden to určite nevypne.Príklad digislovakia vypne Nova a ine programy a skylink,dsi data atd. si veselo budú ďalej šíriť české kanály

  2. Len tak dalej nova tv…do dvoch rokov sa sami požeriete 🙂

  3. Aha tak súd v Trenčíne ? Teda na nejakého malého operátora, ktorý ich (možno) berie z presahu DVB-T si dovolia vyskočiť !
    Čo keby tak začali s niekym celoslovenským, čo si ten terestriálny presah „trasuje“ až do Užhorodu ? Predpokladám, že na takého,
    čo má sídlo v Luxemburgu, ani len jednym očkom nepozrú, nieto aby na neho ukázali prstom, prípadne sa s ním súdili 🙁

    1. Môžem Ťa ubezpečiť,že veľký hráči to majú papierovo ošetrené.

    2. @anténny duch: nemajú nič ošetrené, pretože to sa ošetriť nedá. Len využívajú benevolenciu našich orgánov.

  4. zistil som,že je to operator z Dubnice nad Vahom ktory ponuka svoje sluzby cez kabelovku a volá sa TV-Sat…nanich bola podana staznost,lebo ponukali stanice Nova,Fanda,Nova cinema…ale samozrejme takychto malych operatorov v roznych mestach je viacero ktory tiez ludom poskytuju tieto stanice

  5. Pokial to nevypne Skylink pre slovenskych zakaznikov,resp. domacnosti, Antik, Satro, tak ostatny to nevypnu,,,
    Ak sa tak stane, zacne sa viac s cernotou,,,a Skylink pride o vela zakaznikov….)))
    Len je zaujimave preco to nevadi nemeckym, ci francuzskym programom,vysielatelom,,,
    nech sa CME uz zobudi ze je v Europe EU a nie v Amerike

    1. Sorry, ale KOĽKO operátorov má v ponuke zaradené nemecké a francúzske kanály??? Evidentne nesledujete situáciu, pretože nemecké stanice pravidelne informujú slovenskú RVR o nedovolenej retransmii ich programov (vrátane tých, čo sa na sate vysielajú voľne) v slovenských káblovkách a RVR za to dáva pokuty.

      Naše zákon vyžadujú súhlas vysielateľa na retransmisiu. Bez toho súhlasu je retransmisia protizákonná.

  6. Tú „novu internationál či čo “ odporúčam pozerať , nebudete vedieť odísť od obrazovky, „to ako fakt …“

Komentáre už nie sú povolené.