Reklama

Markíza vylepšila HbbTV, dostupný je už aj archív

Komerčná televízia Markíza rozšírila dnes hybridné vysielanie HbbTV o ďalšie aplikácie. Diváci, ktorí prijímajú programy Markíza, Doma a Dajto, prostredníctvom družice Astra 3B (23,5°E) prípadne cez DVB-T a vlastnia už zariadenie s podporou tohto štandardu, si môžu nové aplikácie vyskúšať po stlačení červeného tlačidla na diaľkovom ovládaní.
Pokračovanie nižšie:


K doterajším trom aplikáciam Teletext, Počasie a TVNoviny.sk pribudli ďalšie tri nové: TV Program, Hry a Videoarchív. Navyše sú divákom k dispozícii aj základné informácie o HbbTV v sekcii „O HbbTV“.

Asi najzaujímavejšou aplikáciou je určite Videoarchív. Nachádzajú sa v ňom prevažne vlastné programy a seriály skupiny Markíza. Bezplatne je tak možné si pozrieť napr. Televízne noviny, Teleráno, Počasie, Športové noviny či dokonca aj niektoré seriály a telenovely ako Keď budeš moja či Indická nevesta. Tie populárnejšie, medzi ktoré patrí seriál Horná Dolná či zábavná relácia Dobre vedieť, dostupné bohužiaľ nie sú. Pri spustení odkazuje televízia divákov na platenú službu VOYO.

TV Program ponúka pekne graficky spracovaný program všetkých troch kanálov Markízy (Markíza, Doma a Dajto) na sedem dní aj s obrázkami a podrobnejším popisom. Pre zábavu sú dostupné dve hry – Brickama a Save the fish.

Markíza nie je jediným slovenským vysielateľom, ktorý ponúka HbbTV. Diváci si ho môžu spustiť aj na programoch verejnoprávnej RTVS či Infokanál Plustelky. O niečo lepšie sú na to české televízie, kde aktuálne, okrem prebiehajúcich testov na TV Barrandov a Šlágr TV, je HbbTV dostupné na programoch ČT, TV Nova, Óčko, TV Prima a KinoSvět.

hbbtv_markiza_v2

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Na niektorých prijímačoch sa spodna lišta teraz nezobrazuje dobre.

    1. Na linuxových VU+ to zobrazuje rôzne. Najhoršie pod OpenATV. Pritom ta pôvodna verzia išla v pohode. RTVS, ČT… idú tiež dobre.

  2. Hlavne, že žiadny certifikovaný Skylink STB doposiaľ nepodporuje HbbTV, a stanice s touto funkciou sa nám celkom množia, na to sa pri špecifikácii Skylinku zrejme nepamätalo…

    1. Viem minimálne o troch ktoré majú HbbTV, ale či sú ešte Skylink ready tak to netuším lebo raz sú a o mesiac už nemusia byť.

  3. Markíza s obsahovou náplňou HbbTV je úplne od veci… Ich „slávny archív“ bude ponúkať nezmysly s telenovelami, pričom sa určite stane, že server s archívom padne, lebo bude zahltený a preťažený od náporu divákov, ktorí budú dychtiť po „jednoduchej Márii“ alebo „indickej neveste“… 🙂 🙂 Ostatné už len za peniaze. Ja by som navrhol, aby spoplatnili celé HbbTV… 🙂 Určite by sa našlo zopár predplatiteľov… 🙂
    Ale určite ako obrovský bonus pre divákov bude odteraz Markíza propagovať to ich trápne HbbTV…

  4. Takže HbbTV na markíze aj v dvb-t. Veď markíza tvrdila, že aj pre to odchádzajú z dvb-t, aby mohli mať aj hbbtv. Teda v terestriáli to podľa nich neide. Asi predsa ide. Tak ako? Ja osobne a veľa ďalších, sme za terstrial. Je tam všetko, aj rozšírená ponuka a hlavne BEZ VIAZANOSTI. S cezhraničným príjmom spolu môžeme mať cez anténu aj 50 TV staníc, možno aj viac. A keď markíza z dvb-t odíde? Dajú tam inú televíznu stanicu. Veď ani towercomu sa neoplatí mať tam voľné, nevyužité miesto. Potom,keď potichúčky začnú operátory zvyšovať poplatky, spomeňte si na svoju starú dobrú anténu.

    1. Za tie NENAŽRATĚ CENY v Banánovej republike tam Jaj aj Ty nikoho nedostanú, ani Phrimu, ani Bharrandow ani nikoho… Jedine ak TV HNOJ urobí ďalšie kanály, ale tie stoky budú určite spoplatnené.

Komentáre už nie sú povolené.