Reklama

HbbTV pripravuje aj TV Barrandov a Šlágr TV

Hybridné vysielanie (HbbTV) plánuje v blízkej dobe spustiť aj TV Barrandov a Šlágr TV. Technické testy už prebiehajú na oboch programoch v rámci terestriálnej distribúcie (DVB-T) u našich susedov v Českej republike. Ide však zatiaľ len o príznak HbbTV, po stlačení červeného tlačidla sa divákom nespustí preto žiadna aplikácia. Pri satelitnej distribúcii z družice Astra 3B (23,5°), nie je zatiaľ aktívny ani príznak HbbTV.
Pokračovanie nižšie:


Hybridné vysielanie prepojuje klasické televízne vysielanie s internetom. Diváci tak môžu získať aktuálne spravodajstvo, športové výsledky popri sledovaní televízie, prípadne si spustiť programy z archívu. HbbTV sprístupňujú postupne svojim divákom nielen zahraničné, ale aj slovenské televízie. Z domácich vysielateľov ponúka HbbTV už verejnoprávna RTVS, komerčná televízia Markíza či Infokanál Plustelky, z českých sú to aktuálne, okrem prebiehajúcich testov na TV Barrandov a Šlágr TV, navyše aj ČT, TV Nova, Óčko, TV Prima a KinoSvět.

Pre spustenie HbbTV aplikácie je potrebné mať pripojenie k internetu a vlastniť televízor, alebo set-top-box s podporou tohto nového štandardu. Potom už len stačí stlačiť červené tlačidlo na diaľkovom ovládaní. HbbTV je dostupné slovenským divákom, ktorí prijímajú signál cez DVB-T alebo z družice Astra 3B (23,5°).

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Ide niekomu HbbTV na Infokanale Plustelky? Lebo mne uz dlhsiu dobu nie, hoci priznak tam je. Na programoch RTVS, CT, Mrkvyzy a dalsich to beha bez problemov.

    1. Testoval som to teraz a na infokanáli mi HbbTV funguje.

  2. Neviem si predstaviť, čo bude obsahom HbbTV na Šláger TV. Zrejme nejaký archív skvelých hitov, interview so spevákmi, alebo poradie hitparády…. 🙂 Pokiaľ tam bude počasie, alebo správy z domova, tak HbbTV tu nemá zmysel. Celkovo – HbbTV na hudobnom kanále je asi nezmysel… 🙂 To bude druhé „youtube“.
    Naviac – cieľová skupina tento stanice asi ani nevlastní prijímače alebo TV s touto funkciou. Sú spokojní, že im niekto spieva a hrá. O nejakom HbbTV nemajú ani potuchy.
    Ale je to samozrejme rozhodnutie majiteľov stanice. Nechajme sa prekvapiť… 🙂

    Mimochodom – HbbTV na našom RTVS alebo Markíze je skôr úsmevný a chabý pokus, najmä po obsahovej stránke. Donedávna na RTVS bola „záložka“ ADVENT 2015 a MS vo futbale 2016. No a Markíza – je to úplne nasmiech. Je to v podstate teletext s obrázkami. Markíza nech sa pozrie na HbbTV Českej televízie alebo TV Prima. To je iné cafe…

    1. Ten Advent 2015 tam vcera este stale bol, chňa chňa. A na to, ze tam v tej parodii na HbbTV nic nie je, to celkom zerie data – 20MB v tahu len co tam prepnem, bez toho, aby som stlacil cervene tlacidlo. No a Mrkvyza je na smiech cela, nielen jej HbbTV. A na Slagri bude to HbbTV o shoppingu, tipujem – nieco na sposob nemeckych satelitnych teleshoppingovych somarin. Akurat na Slagri budu predavat CD s tymi odrhovackami – cez HbbTV sa bude dat priamo objednat to, co sa aktualne hra na obrazovke, hned ako vnucik nauci dedka s babkou, ako sa to robi.

Komentáre už nie sú povolené.