Reklama

TVP chce spustiť nový kanál V4 TV so zameraním na krajiny Vyšehradskej štvorky

Poľský verejnoprávny vysielateľ TVP má v pláne spustiť nový televízny kanál s názvom V4 TV, ktorého obsah bude tvorený spoločne s krajinami Vyšehradskej štvorky – teda Slovenskou republikou, Českou republikou, Maďarskom a Poľskom. Vo vysielaní by sa mali objaviť spravodajské a publicistické programy, ako aj filmy a dokumenty. Vzhľadom k tomu, že pôjde o medzinárodný kanál, bude šírený v anglickom jazyku.
Pokračovanie nižšie:


Zámerom V4 TV je osloviť nielen Európanov, ale aj obyvateľov v iných častiach sveta, vrátane Afriky či Blízkeho východu, aby spoznali krajiny V4, ich históriu a aby kupovali produkty z týchto krajín.

V4 TV má vysielať 24 hodín denne v HD kvalite. Ročný rozpočet programu má byť okolo 130 miliónov poľských zlotých (30,43 milióna €). Newsroom a štúdio stanice bude v Krakove. Termín štartu však nie je zatiaľ známy.

Spomeňme, že už 15 rokov je možné na verejnoprávnych kanáloch Vyšehradskej štvorky sledovať spoločne tvorený program Kvarteto o kultúre, prírode či turistike. RTVS vysiela Kvarteto spravidla každú sobotu na Dvojke.

(satkurier.pl)

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. DVB-T je jediná možnosť, ako pozerať TV bez upisovania, bez poplatkov. Samozrejme tomu zodpovedá aj ponuka, ale ruku na srdce, pre normálneho smrteľníka , ktorého život neznamená čumenie do bedny to v pohode stačí !
    Ak, niekto chce viac, tak musí cvakať . Ale , prečo starká ktorej stačí STV1 a LUX má platiť 10 €ráčov mesačne ?

  2. Anglických staníc je dosť , keby radšej podporili cezhraničnú spoluprácu regionálok , bolo by viac zaujímavého obsahu s dabingom , alebo aspoň s titulkami.

Komentáre už nie sú povolené.