Reklama

V októbri odštartuje nový športový kanál 213, na satelite už spustil testy

Na Slovenskom televíznom trhu odštartuje už v sobotu 1. októbra 2016 nový športový televízny kanál s názvom 213. Televízia sa chce zamerať hlavne na slovenský šport. „213 fandí domácemu športu a kultúre,“ tak znie slogan novej televízie.

Najväčším lákadlom 213 majú byť prenosy z najvyššej slovenskej futbalovej Fortuna ligy. Informuje o tom priamo prezident Únie ligových klubov Ivan Kozák v krátkej promo slučke, ktorá je už dostupná na satelite Thor 6 (0,8°W), frekvencii 12 380 MHz. Ide o satelitnú kapacitu operátora Slovak Telekom.
Pokračovanie nižšie:


Vďaka satelitnému šíreniu si budú môcť už od začiatku vysielania naladiť novú televíziu zákazníci satelitných platforiem freeSAT, Magio Sat, DIGI TV a DIGI TV CZ, ako aj všetci diváci s možnosťou prijímu signálu z orbitálnej pozície 0,8°W. 213 vysiela totiž nekódovane (FTA) a pre príjem nie je potrebná dekódovacia karta. Postačuje akýkoľvek digitálny satelitný HD prijímač.

Presný program televízneho kanálu 213 zatiaľ nie je známy. V čase písania tejto správy nebol k dispozícii ani elektronický programový sprievodca.

Technické parametre pre príjem 213:
Družica: Thor 6 (0,8°W)
Frekvencia: 12 380 MHz
Polarizácia: Vertikálna
FEC: 5/6
SR: 28000
Norma: DVB-S
Modulácia: QPSK
Názov: 213
Provider: ST
Kódovanie: Nie (FTA)
Rozlíšenie: 720 x 576

PIDy:
Video: 7102 (H.264)
Audio: 7103 – slk (MPEG-1)
PCR: 7102
PMT: 7101
ServiceID: 7010

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Ide aj na DIGI boxe. Stačí spustiť vyhľadávanie programov cez hlavné menu a naladí to na koniec zoznamu.

  2. Roky na Thore boli vysielané aj regionálne stanice , bol cenovo dostupný a dobre naladiteľný. Teraz vidím , že športová stanica je tam šmahom ruky , škoda len , že všetky lokálky a regionálky nedokážu spojiť svoje sily a hlavne výrobné kapacity a nezoberú jeden spoločný kanál , potom by už problemové DVB-T / miestne MUXy / asi nikoho netrápili.

    Politici iba žvástuju , no nikto nevyčlení pár tisíc euro na širenie regionálkam. Spomínam si na podobný projekt v Nemecku , kde každý môže poslať svoj program a ak neporušuje zákon , tam mu ho odvysielajú grátis na satelite na takú službu určenom.

    1. skús to cez TV9, ak budú mať viac prispievateľov, možno bude aj ten satelit, zatiaľ sú napr. jediná možnosť ako dostať región do Orange Fiber TV

  3. Viem , že zámer TV9 taký bol, plánovali aj satelit , no asi niet financií. Počkáme, čo prinesie záver roka.

  4. Vážený Škriatok plánujete sa dohodnúť s TV 213 do muxu AVISu aj za 1/4 cenu? Ak by nechceli za plnú… Lebo niečo musíte robiť s tým prázdnym muxom… Najlepšie by bolo za 1/4 cenu a dať ich v HD… Aj 213 by bola spokojná, aj diváci by boli spokojní aj AVIS by bol spokojný, že nemá prázdny mux. Super nie… Tak, čím skôr to treba riešiť, aby sa to do 1. 10. do 19:00 stihlo…

Komentáre už nie sú povolené.