Reklama

Športová televízia 213 odštartuje v sobotu večer, vysielanie bude dostupné aj na internete

Nová slovenská športová televízia 213, ktorá už zahájila testovacie vysielanie na družici Thor 6 (0,8°W), odštartuje oficiálne v sobotu 1. októbra 2016 o 19:00 priamym prenosom z parkúru Jesenná klasika. Prevádzkovateľom programu bude spoločnosť Elements Channel, ktorá sa chce prioritne so svojim novým športovým kanálom zamerať na domáci šport. Názov televízie vychádza symbolicky zo stupňov víťazov, ktoré sú snom a cieľom každého športovca.
Pokračovanie nižšie:


Signál televízie 213 je dostupný pre káblových a IPTV operátorov v peeringovom centre SIX v SD a aj HD kvalite a na satelite Thor 6 (0,8°W) iba v SD kvalite z dôvodu limitovanej kapacity DIGI Slovakia, ktorá satelitný uplink zabezpečuje. Televízia 213 bude k dispozícii ako voľný kanál (FTA). Prijímať ju tak budú môcť diváci cez satelit aj bez prístupovej karty. Už teraz si ju môžu naladiť zákazníci platforiem freeSAT, Magio Sat, DIGI TV a DIGI TV CZ, ako aj všetci diváci s možnosťou prijímu signálu z orbitálnej pozície 0,8°W.

V našom vysielaní sa objaví domáca najvyššia futbalová súťaž (Fortuna liga), basketbalová liga mužov aj žien, hádzanárska liga mužov, ako aj vodné pólo, či hokejbal,“ konkretizuje šéfredaktor 213 René Stern a upresňuje: „Hokej budeme mať zastúpený zatiaľ prostredníctvom Európskej univerzitnej hokejovej ligy – budeme vysielať zápasy českých a slovenských univerzitných teamov. Portfólio pravidelných súťaží stále rozširujeme, rokujeme o rozšírení programu stále ďalej.

Televízia 213 nenakupuje žiadne hotové programy, celé vysielanie si pripravuje z vlastných zdrojov. Okrem priamych prenosov a následne repríz z týchto zápasov sa sústreďuje aj na výrobu vlastných magazínov a dokumentov zo spomínaných športov.

Čo sa týka kultúry, našou snahou je priniesť viaceré televízne formáty, od záznamov z inscenácií a koncertov, klasických portrétov osobností, prezentáciu umeleckej tvorby po diskusné relácie venované divadelnej, hudobnej a výtvarnej oblasti. Zároveň prinesieme lifestylovú reláciu či nočnú show. Skrátka, chceme vyplniť priestor v rámci existujúceho kultúrneho vysielania na Slovensku,” dodáva René Stern.

Okrem ambície vysielať ako káblová a satelitná televízia bude mať 213 aj vlastné internetové vysielanie, ktorá bude až na malé výnimky kvôli licencii kopírovať vysielanie klasickej televízie. Online vysielanie bude 213 produkovať cez vlastnú web stránku www.213.sk (verejnosti sprístupnená podobne ako televízia 213 od 1.októbra).

Televízny program 213 na prvé dni:
Sobota, 1.október 2016 krátko pred 19.00 hod priamym prenosom z parkúru Jesenná klasika, ktorý organizuje X-BIONIC SPHERE v Šamoríne. Po parkúre o 20.30 hod pokračuje naše vysielanie galavečerom bojových športov z popradskej arény Simply the best 12.

Nedeľa, 2.október 2016 od 9.30 hod vysielame v priamom prenose z Novák vyvrcholenie Slovenského pohára vo vodnom póle. A popoludní uvedieme o 17.30 Fortuna ligu v priamom prenose (Trenčín – Prešov).

Technické parametre pre príjem 213:
Družica: Thor 6 (0,8°W)
Frekvencia: 12 380 MHz
Polarizácia: Vertikálna
FEC: 5/6
SR: 28000
Norma: DVB-S
Modulácia: QPSK
Názov: 213
Provider: ST
Kódovanie: Nie (FTA)
Rozlíšenie: 720 x 576

PIDy:
Video: 7102 (H.264)
Audio: 7103 – slk (MPEG-1)
PCR: 7102
PMT: 7101
ServiceID: 7010

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

    1. O DVB-T rokovali, ale pravdepodobne je to pre ZAČÍNAjÚCU TV príliš drahé… Asi aj preto vysielajú na lacnejšom Thore ako na drahšej Astre (zhruba rovnaký počet divákov (Freesat, digi, MagioSat vs Skylink, ale omnoho nižšia cena).

    2. Aj IN TV urobili chybu, keby nešli na Astru ale na Thor, možno by vysielali…

    3. Nevysielali ! Bol to čistočíry amaterizmus prekladaný naivitou !

    4. Tak tak. Ale tazko cakat od zmagorenych konspiratorov, ze zrazu z nicoho nic prejavia triezvy usudok a kompetentnost, trebars aj v takych oblastiach, ako je organizacia a management televizie.

    5. Za tie monopólne nenažraté likvidačné ceny towertrollu v banánovej republike by tam nevydržali ani mesiac…

  1. …SD kvalite z dôvodu limitovanej kapacity DIGI Slovakia, ktorá satelitný uplink zabezpečuje…

    Odkedy má Digi Slovakia vlastný uplink? Uplink väčšiny programov pre Digi ( SK aj CZ) zabezpečuje Telekom….

  2. Škoda, že nejdu do Avisu , pomohlo by to naplneniu , možno neskôr. Ak budu zaujímaví a podporia regionálny šport , budem im fandiť.

    1. Dá sa nastaviť parabola na Thor 6 bez meráku, existuje na to nejaká finta alebo len hľadať, kým sa na prijímači nezobrazia percentá, že je signál?

    2. Da sa aj bez meraku, chce to ale trpezlivost a hlavne treba tocit pomaly. Inak ak mas Astru tak nepreba tocit len na zapad ale nastav si trochu nizsie vysku paraboly (elevaciu). Potom uz len podla signalu. Ak ti zobrazi signal a nic nevyhlada alebo uplne ine programy – si na inej druzici, musis dalej tocit.

  3. A skylink je ticho zatial? Nevie nahodou niekto, ci 213 zaradi skylink?

    1. Nebude. Kúp si motor alebo toroidnú parabolu a pôjde ti.

    2. Motor je neprakticky, ked potrebujes „krmit“ viac prijimacov. Davam prednost multifeedu alebo toroidu. V pripade rozsahu 23,5 + 0,8 asi ma zmysel len toroid (pripadne multifocus) pre viac prijimacov, alebo motor pre 1 prijimac (je lacnejsi nez toroidna parabola).

Komentáre už nie sú povolené.