Reklama

Nová slovenská televízia LifeTV zahájila testovacie vysielanie [video]

Už o necelé dva mesiace odštartuje na Slovensku nová kresťanská televízia s názvom LifeTV. „Televízia prichádza na slovenský mediálny trh s víziou priniesť evanjelium a hlásať dobrú správu nenásilným spôsobom, a tak šíriť Božie kráľovstvo,“ uvádza samotný prevádzkovateľ LifeTV. Oficiálny štart programu je naplánovaný na 1. októbra 2016 o 17:00. Testovacie vysielanie je však už teraz dostupné operátorom cez peeringové centra Nix.sk a Six.sk, niektorí z nich program už zaradili aj do svojej ponuky.
Pokračovanie nižšie:


LifeTV získala vysielaciu licenciu v marci tohto roku. Podľa povolenia sa má nový program venovať vo vysielaní náboženským programom a to viac ako 72% vysielacieho času, zvyšný čas vyplnia hudobné a dokumentárne programy. Financovanie televízie má byť zabezpečené z reklamy ako aj príspevkov od divákov a podporovateľov.

Medzi prvými operátormi, ktorí pridali LifeTV do ponuky je ANTIK Telecom a Kabelko. ANTIK Telecom zaradil testovacie vysielanie LifeTV do všetkých svojich platforiem. Kanál budú môcť sledovať od začiatku vysielania užívatelia Tango TV, SmartTVBoxu, mobilnej televízie ANTIK TV GO, ako aj zákazníci satelitnej platformy ANTIK Sat, ktorí využívajú už najnovší hybridný box (ANTIK Mini 2). Pre užívateľov satelitnej služby je potrebné aby bol box pripojený k internetu, keďže program nie je šírený z družice.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Pre redakciu – Bude tento kanál aj na satelite ? Ďakujem lebo ak ano tak dopadnú ako INTV na SK sa TV neda rozbehnuť a kto je majiteľom LifeTV ?

  2. Katolicka tv nie je IN TV
    Ak ukážu cirkev modernú a orvorenú s priestorom pre mladežnické sv.omše, TAIZE spevy, rozhovory tak majú ako alternatíva skôr konzervatívnej TV LUX prežiť. Výhodou je že vlastníkom je cirkevné združenie a cirkev má dostatok financii na rozbeh. Avšak nesmie vysielať len v DVBT.

    1. „Cirkev modernu a otvorenu“? Mozno niekde v Holandsku, Svedsku, Dansku ci Australii, u nas tazko. A ake cirkevne zdruzenie je vlastnikom? Lebo cirkevne zdruzenie nerovna sa cirkev a okrem toho cirkvi a siekt tu mame habadej.

  3. Po ZOE/televiziaZ/KTV(bez licencie) ostali len dlhy. Táto „Mládež pre Krista“ vydrží kúsok dlhšie. Je sponzorovaná nejakou sektou z Kansasu. V štýle á-la USA cirkev(sekta): ruky nad hlavu, zavrieť oči, pohupovať sa do strán a kričať „vidím pána“ resp. „ooo-džízuz“ !

    1. 😀 Presne toto mi napadlo tiez, len som tentoraz nechcel byt prilis ustipacny. No, nechajme sa prekvapkat.

  4. Ak pôjdu cez TKR , IPTV, MMDS a DVB-T Avisu , tak to azda utiahnu , no nech sa vyvarujú satelitu, lebo sa nedoplatia. Diváci rozhodnú , či ich budú sledovať , ak áno , nech sa im darí. Aspoň posilnia DVB-T.

    1. Ak to urobia ako Senzi – vysielame do SIXu, stiahnite si nás odtiaľ – tak sa na nich malé káblovky(a tých je väčšina) vieš čo …

  5. Ako inač to majú riešiť ??? Distribúcia cez satelit je veľmi drahá , individuálny streem asi nereálny , tak nakoniec iba SIX . Alebo čo navrhuješ ??? Rád sa poučím. Podobný problém majú aj regionálky , od čias, kedy zakapal TV Patriot sa podobne trápia všetky.

    1. Riešiť celoplošku a ragionálku je rozdiel, dokonca je rozdiel medzi regionálkami … takže by to vydalo na celkom dlhý článok.
      V skratke: pre regionálku DVB-T (to dokážu nabrať aj miestny CaTV/IPTV ops), pre celoplošku satelit, ale pozor: 1) nemusí to byť hneď DTH a ešte cez Astru3, stačil by hociaký satelit z ktorého by sa to dalo naberať do ostatných platforiem, 2) televízie, čo nikdy nevysielajú naživo, majú vždy dosť času na to, aby si svoje príspevky vyrendrovali a enkódovali v H264AVC na 1Mbps vrátane zvuku a potom ani cena za satelit nie je až taká hrozivá.

  6. Off topic, ale neviem, kam to hodit:
    1. Infokanal Plustelky v MUX1 ma HbbTV (wow). Obsah viac-menej totozny s webom plustelka.sk, len trochu okliesteny.
    2. Jednotka HD a Dvojka HD v MUX3 maju teletext. Konecne.
    3. MUX4 z vysielaca Kosice/Dubnik stale v DVB-T. Su indicie, ze do T2 by sa mohol preklopit zajtra, t.j. 24.8. Uvidime.
    4. Na frekvencii Radia Roma v Presove (97,2 MHz) vysiela uz asi 3 tyzdne Radio Devin.

    1. Mne TXT ide zo SFN na k25, v ktorej je Presov/Sibena hora, Kosice/Dubnik, Kosice/Heringes a dalsie vysielace.

    2. Takze az teraz som prisiel na to, ze v Presove na 97,2 MHz chytam vysielanie Devinu z vysielaca Zilina/Krizava. Taky dobry signal z takej dialky ma pomylil, myslel som, ze je to vysielane ako placeholder z presovskeho vysielaca, kym nebude spustene Radio Roma na rovnakej frekvencii. Signal sa ale da chytit len na niektorych miestach v zapadnej casti PO, asi iba tam, kde prenika cez sedlo v pohori Branisko. Na tychto miestach sa daju chytat aj radia napr. z vysielaca na Strbskom plese.

  7. Z LIFE TV mi odpísali,že vysielanie bude aj cez satelit,v DVB-T nebude.

Komentáre už nie sú povolené.