Reklama

HbbTV spustil už aj Towercom, na svojom Infokanáli v DVB-T

Telekomunikačný operátor Towercom spustil hybridné vysielanie (HbbTV) na svojom vlastnom televíznom Infokanáli, ktorý je šírený prostredníctvom 1. celoplošného multiplexu. Špeciálnu aplikáciu si tak môžu spustiť všetci diváci, ktorí vlastnia televízor, prípadne set-top-box s podporou HbbTV a majú prístup k signálu 1. multiplexu.
Pokračovanie nižšie:


V HbbTV aplikácii sa nachádzajú základné informácie o Voľnej telke, ako aj Plustelke. Nechýba aktuálna ponuka šírených programov cez DVB-T vysielače, televízny program, pokrytie (zoznam dostupných vysielačov podľa vybranej lokality), aktuality a novinky o platformách Towercomu, ako aj základné informácie o HbbTV a zaujímavá vedomostná hra o vysielačoch. Diváci si tak môžu otestovať svoje vedomosti. V hre sú otázky typu v akej nadmorskej výške sa nachádza televízna veža Kamzík, alebo ako sa volá najvyšší vrch Štiavnických vrchov. Pri každej otázke je tiež aj obrázok daného vysielača. Viac už v krátkej video ukážke na konci tejto správy.

TIP: Towercom rozšíri pokrytie 1. multiplexu, poznáme zoznam lokalít

Diváci, ktorí prijímajú programy cez anténu majú aktuálne možnosť spustiť si HbbTV už od troch vysielateľov – RTVS (Jednotka, Dvojka, Jednotka HD a Dvojka HD), ČT (ČT1 a ČT2) a po novom už aj na Infokanáli. Hybridné vysielanie ponúka už aj komerčná televízia Markíza, sprístupnené je však iba na HD programoch Skupiny Markíza na družici Astra 3B (23,5°).

Towercom nie je jediným operátorom, ktorí má HbbTV na svojom Infokanáli. Zdá sa, že si berie príklad od svojich maďarských kolegov z Antenna Hungária, ktorý tiež prezentujú DVB-T aj takýmto spôsobom.

HbbTV spája tradičné vysielanie s online obsahom. Pre spustenie HbbTV aplikácie je nutné vlastniť televízor či set-top-box s podporou tohto nového štandardu. Aplikácia sa štandardne spúšťa červeným tlačidlom na diaľkovom ovládaní, pre jeho používanie je samozrejme potrebné pripojenie k internetu.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Už je aj STV1 HD a STV2 HD má teletext som včera odskúšal TV LG s Bezkartový modul SMIT k službe Plustelka. Prekvapilo ma 🙂 konečne aspoň môžem pozerať so skrytým titulkom na strane 777 s obrazovkou HD

    1. Z akého vysielača ti to ide. Z Kamzíka TXT nejde.

    2. Som v práci a keď budem doma dám Vám vedieť z akého vysielača mi ide aj číslo kanála… chytám z Bratislavy – na konci Petržalky.

    3. Ja mám fotku v mobile včera som odfotil STV1 HD s teletextom neviem ako mám dať tu fotku

  2. @Riki, z ktoreho vysielaca ide ten teletext na HD programoch STV? Z Kamzika nic….

  3. Tu je fotka ktoré som teraz nahral na uloz
    uloz.to/!navkYiZMs/stv1hdsteletext-jpg

  4. Mne ide TXT na HD programoch RTVS z vysielacov Kosice/Dubnik a Presov/Sibena hora. Predpokladam, ze takisto ide aj z ostatnych vysielacov v tejto SFN – Kosice/Heringes, Kralovsky Chlmec, Snina/Magurica, Kapusany/Halagos atd.
    Btw. MUX4 z Dubnika uz fici v DVB-T2, vyzera to tak.

  5. Už to šlape aj mne na telke od LG. Takže ide to aj z Kamzíka.

    1. Predtým ste písali že to nešlo a teraz už to ide… keď vám to nešlo to bola iná značka TV? Mojej priateľke ma set-top box od Plustelky Zircon a chytá DVB-T z Nitry mi písala že jej nejde Teletext STV HD zaujímavé a u mňa z BA a TV LG mi ide TXT STV HD.

    2. Specifikacia HDTV povodne s teletextom uz nepocitala, takze asi preto ho niektore TV a STB nevedia pri HD kanaloch zobrazit, aspon myslim, ze tam je cokel zakopany. Ale malo by sa to dat vyriesit updatom, ak ho vyrobca vyda.

  6. To čo porobili s tým prechodom MUX4 na DVB-T2 na východe z Dubníka, veď v diskusiách sa rozčuľuje plno ľudí, že nemajú signál…

    Po zmene MUX4 z DVB-T na DVB-T2 na vysielači Košice – Dubník kanál 22, som sa rozlúčil s programami ČT1, ČT2 aj Rik, hoci mám prijímač Zircon T-3000 HD, keďže mi tento multiplex ani nenačíta, hoci mi signál ukazuje, pri staršom DVB-T som s MUX4 nemal problém, teraz to vidím ako nepoužiteľný MUX. Má niekto po prechode Dubníka podobný problém, že mu T2 nefunguje? Jozef

    Známym nejde MUX-4 k.22 po prechode do DVB-T2 ani okolie Sabinova, ani v Prešove a Prešov okolie, ani smer BJ. a predtým mali kvalitu signálu 100 % nech s tým niečo robia, veď to plno ľudí zostalo bez signálu, ľudia nakúpili drahé prijímače a aj tí čo si platia Plustelku nič z toho nemajú, buď nech navýšia výkon alebo zmenu modulácie alebo neviem, čo ešte…
    Kosice-dubnik dvbt2

    kamarat z Humenneho ma to iste,je to katastrofa s tym dvbt2,hlavne ta modulacia 256 qam,neviem ako si to predstavovali,vsak dobre vedeli,ze signal sa zoslabi,bud mali pouzit mensi QAM,alebo zvysit vykon muxu,postihne resp.uz to postihlo mnoho ludi,co to mali kvoli ct1,2 alebo si platili plustelku,alebo co si kupili teraz nove stroje alma
    Košice – Dubník T2

    1. Pouzit nizsiu konstelaciu namiesto 256QAM by nedavalo zmysel, kedze prave ta sa hlavnou mierou podiela na vyssej kapacite DVB-T2 MUX-u oproti DVB-T. To sa potom mohlo zostat pri DVB-T. Malo sa to kompenzovat vyssim ERP, tak ako pises. Ale aj tak si myslim, ze na tom Dubniku volaco pobabrali, lebo az taka masivna degradacia signalu sa neda vysvetlit len samotnym preklopenim na T2 s vyssou konstelaciou.

    2. Amaterizmus

      To len v debilistanach a banánových republikách je možné, že sa ide prechádzať na slabšie šíriacu sa normu a nezvýši sa výkon – aby bolo zachované pôvodné pokrytie – kedže diváci si nakúpili drahé TV, prijímače, set-top-boxy a platia si za službu, ktorej zrazu nemajú signál. Všetko to treba povyhadzovať!!! Zlá modulácia, zlá polarizácia, zlý výkon, proste všetko zlé!!! Amaterizmus na n-tú

  7. Ten isty problem Spisska Nova Ves.Po prechode DVBT2 signal z Kralovej Hole nula bodov.Signal z Hranovnice zo 100% na 15%.Hlavne ze som kupil novu almu.Vylepsenie ako sa patri tak po Slovensky.

    1. Kto ste stratili signál a máte Plustelku, či už platenú alebo neplatenú sťažujte sa a píšte na: info@plustelka.sk + info@towercom.sk + roman.vavro@teleoff.gov.sk . Prípadne vráťte im aj prijímače Zircony a žiadajte vrátiť peniaze naspäť.

  8. Príjem z Kráľovej Holi po prechode na DVB-T2 v Revúcej sa mne znížila na 35-40 percent u 1 multiplexu. ale u nás 1 multiplex chytá len asi tretina okresného mesta kde netienia vysoké hory.

  9. tak dnes som preladil 4mux zo zobora,mam zircon 3000 a namiesto sily signalu co som mal predtym 99% tak teraz mam len 56% slak ich trafil cely towercom pohukany aj s jejich dvbt2 hvc 264 som zvedavy co budu s tym robit nechapem ako moze ten signal az o tolko degradovat

    1. To máš preto, že sa spoliehaš na percentá … aj v robote Ťa platia percentami ?

    2. A Teba platí asi dedo vševed…preto tu plácaš nezmysli,pre slušných pracujúcich ľudí nanajvýš nevhodné.

    3. Takto sa ta spytam, vypadava ti obraz, kockuje? Pokial nie, tak netreba nejake percenta vobec riesit.

  10. Pridávam odpoveď z infa@plustelky teda z towercomu po oznámení straty signálu pri prechode na dvbt-2 Mux4- Spišská Nová Ves vysielač kanál 22 Kráľova hoľa a vysielač Hranovnica kanál 39.
    Dobrý deň,

    zmena vysielacieho štandardu vyžaduje drobnú úpravu príjmacej sústavy tak, aby vyhovovala zvýšeným požiadavkám na príjem v dostatočnej kvalite signálu. Často stačí premiestnenie antény alebo jej výmena za kvalitnejší model. Samozrejme vo väčších vzdialenostiach od vysielača nie je možné očakávať kvalitný príjem signálu na izbové antény. Vplyv má aj nevykompenzovaný dodatočný útlm v dlhých káblových rozvodoch, odbočenia a nevhodné zásuvky a konektory. Navrhujeme návštevu odbornej firmy a profesionálnu montáž vykonanú na základe presného merania.

  11. Ja som pisal tiež a napisali mi toto. Proste väčšiu hlúposť už nemohli.
    K dnesnemu dnu doslo k prechodu do DVBT2 normy (pre MUX4) na vsetkych vysielacoch na Slovensku. (plustelka.sk/moderny-standard-dvb-t2-pre-plustelku/)

    Je preto potrebne, aby ste si zadali manualne, alebo automaticke ladenie programov. Ak ma Vas TV normu DVBT2, programy plustelky (vratane CT1, CT2) sa Vam vyhladaju a je potrebne si ich ulozit v novej norme. Ak Vas Tv nema normu DVBT2 je pre Vas vhodnym riesenim ALMA T300 HD.

Komentáre už nie sú povolené.